2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Legutóbbi kiadványok
Promo (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A műsorvezetőkkel buliztak a hallgatók
     
 
Jolly Roger
Megalakulás: 1997.
Feloszlás: 2003.
Az Inner Sea előélete
 
     

Jolly Roger

1997-ban egy 15 éves srác, név szerint Tim, írt egy verset, melyet szerelmének ajánlott. Tekintettel arra, hogy már régóta szívogatta magába a tudást, melyet csak úgy öntöttek, és öntöttek reá, a vers azon a nyelven született, melyet anyanyelvén kívül a legjobban ismert, angolul. Majd írt még négy verset az elkövetkezo 24 órában. Az iskolában megmutatta szerzeményeit legjobb barátjának Gyimának, akit már 1993 óta ismert. A barátja le volt nyűgözve, ezért Tim javasolta Neki, alapítsanak egy zenekart. Meg is egyeztek, a zenekar neve "Double Trouble" lett (itt villantotta meg Dima eloször kellemes, utánozhatatlan humorát).

Azután 1998 nyarán, a hosszúhajú Csabi berobban az életükbe. No nem miattuk, inkább Tim és Dima osztálytársnoje, Anna miatt. Jóval idősebb lévén, több tanáccsal és egyedülálló zenei gyüjteményéből kellemes melódiákkal látta el oket. Ezen kívül, ráadásként csatlakozott a bandához, így az első zenész is megérkezett! (Csabi tudott gitározni) Miután már háromtagú a zenekar, névváltoztatásra van szükség, a "Double Trouble" helyett "Jolly Roger" lett a formáció neve (köszönhetően Tim akkori kedvenc bandájának a "Running Wild"-nak, és a papíron létező szövegeknek).

1999-ben Csabi megmutatja a "zenekari" tagoknak a "Lake of Tears" együttes "Headstones" albumát, mely megváltoztatja a jövőt, és Timet a "doom" felé fordítja. A szövegek ettől fogva bonyolultabbak, érzéseken, érzelmeken alapulnak. Az "őstagok" ezen kívül szöveget írnak a "Killer Instinct- super Nintendo" és "Overdrive PSX" zenékhez, valamint a Lake Of Tears "To die is to wake" számhoz. Megörökítésre egy VHS kamerát használtak mikrofonként. A felvételek során Stab Venom (alias Tim) torokgyulladással és 39 fokos lázzal küszködik. A felvétel, 7 példányban "kiadásra" kerül, mint az első "Jolly Roger"demó. Mindezek alatt Axeman (alias Csaba) sok idot tölt az osztálytársukkal, Sztanek Gáborral a "Cold Well" zenekar tagjaként. Az év folyamán Tim előáll nagy tervével:"Hangszer kell!" Szeptember elején Demon P (alias Dima) megvásárolja élete első billentyűs hangszerét. Rögzítik első instrumentális szerzeményeiket a "Honk-Kong nights" és "Falling up" számokat. Az utóbbi hihetetlen ismertségre tesz szert a sulirádió segítségével. Ezek alatt, Axeman teljes erőbedobással zenél a "Cold Well" berkein belül Stratocaster-másolat gitárjával. Az év végén Demon P részt vesz élete elso koncertjén, Stab pedig megfogadja, ez lesz az utolsó év az életében mikoris idegen ollók gyilkolják fürtjeit! December 10-én a harmadik zenész is "csatlakozott" a bandához, Tim megvásárolta Semic gitárját!

2000-től kezdve indul be igazán az aktív zenélés. Január 15-én rögzítenek több számot is. A minőség, és a zenei tudás még hiánycikk körükben, mégis, valami elindult...! Axeman még mindik aktívan részese a "Cold Well"-nek, így Demon és Stab kénytelen kettesben, április 16-án elkészíteni a "Jolly Roger Demo 2000" nevet viselő koncepció albumot. Egy görög kiruccanás után a srácok meglátogatták Axemant Zánkán, ahol éppen dolgozott. Itt készültek el az első zenekari fotók is. Októberben Tim és Dima (ismételten csak ketten!) rögzítették a "Leaving the Twilight Zone" demó kazettát, melyen több régi szám újrafeldolgozása hallható az új számok mellett.

2001-ben a stílus közelít a véglegeshez, újra felveszik a korábban rögzített "Leaving the Twilight Zone" demót 1-2 újabb szerzeménnyel egyetemben. Axeman még mindig a másik bandában zenél így a munka oroszlánrésze ismét a srácokra hárul. Április 14-én csatlakozik a zenekarhoz Barney, a 15 éves heavy-metal dobos. Kisebb-nagyobb problémákat, ellentéteket követően szeptemberben útjaik elválnak.
Az ősz folyamán új dobos kerül a látómezőbe. Salz, Csabi "ősrégi" osztálytársa, kezdő dobosként őserovel veti bele magát a munkába. Vele egyidoben érkezik Snake, a death-metal basszusgitáros. Ezen időszak alatt a "Cold Well" feloszlik így Axemannak már csak egy zenekara van. Az első "igazi" próbát 2001 november 27-én ejti meg a banda (ki más, mint Axeman nélkül). Így ez a nap úgy kerül bele a történelemkönyvekbe mint a zenekar születésnapja...

2002 elején Dima Ukrajnába utazik, hogy ott vizsgázzon az egyetemen. Fél év múlva visszatért… Márciusban Snake elhagyja a zenekart, saját death-metal bandát alapít. Az új basszer májusban érkezett. Imre főleg "Red Hot Chilli Peppers" muzsikán nőtt fel, így nem igazán állt szívéhez közel a Jolly Roger féle muzsika, mégis derekasan helyt áll a zenekarban. Nyár elérkeztével Demon P is visszatért az együtteshez így, ismét elkezdődhetett az igazi munka. Szeptember 3-án Imre kilépett a zenekarból, nem emberi, hanem zenei ellentétek miatt. Az Imre
"elvesztése" miatti sokk még fel sem oldódhatott, mikor is a zenekart újabb trauma éri: részeg huligánok támadnak a zenekarra. Szeptember közepén Stab találkozik Böbével(művésznevén Elisabeth) az egyetemen. Meghívja a zenekarba, legyen Ő a banda hangja, szíve, lelke! November folyamán csatlakozik a bandához, az utánozhatatlan basszusgitáros, Stiv(alias István).

A "Jolly Roger" név már nem teljesen "fedi" a hangzásvilágot melyet az együttes képvisel, ezért 2003 január elsején a Duna jegén nevet választanak. Ettől kezdve a zenekar neve: INNER SEA" És ez már egy másik történet.

[2006.11.24.]

Kiadványok
válogatás
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még