2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Sear Bliss
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
1 jegy, 2 ember, 8 óra metál - Moonsorrow a Dürer kertben
Uccsó nap a Szigeten
V. Egri Rockfesztivál
     
 
Sear Bliss
Megalakulás: 1993.
Web: http://www.searbliss.hu
 
     

Sear Bliss

1993 ősz: Nagy András és Tóth Csaba (ex-Extreme Deformity basszusgitáros) megalakítja a Sear Blisst. Az Animosity-ből csatlakozik Barbarics János (gitár) és Keibinger Norbert (dob).

1994 januárjában elkezdődnek az intenzív próbák. Tóth Csaba kilép a Sear Blissből. Szücs Gergely trombitás csatlakozik a zenekarhoz. Belépnek még: Csejtei Csaba (gitár, korábban Extreme Deformity énekes), Csejtei Zoltán (ének, korábban Extreme Deformity gitáros) és Winter (billentyűk). A zenekar elkezd dolgozni a "The Pagan Winter" demo dalain.

1995 áprilisában Keibinger Norbert kilép a Sear Blissből. Elkezdődik a "The Pagan Winter" felvétele a szombathelyi LMS Studióban (hangmérnök: Domby Bertalan). Vendégzenészként közreműködik Bertalan Balázs, az Extreme Deformity dobosa.

Májusban megjelenik a "The Pagan Winter". Winter kilép a zenekarból. Szücs Gergő veszi át a billentyűket. Csejtei Zoltán a dobok mögé ül, Nagy András pedig a basszusgitár mellett az énekesi posztot is felvállalja.

Az első anyaguk meglepően jó kritikákat kap: néhány lemezkiadó is érdeklődést mutat a banda iránt. Augusztus következett a Sear Bliss első koncertje, Budapesten. Novemberben Winter újra csatlakozik a zenekarhoz. A Sear Bliss három albumos szerződést ír alá a holland Mascot/Two Moons Records kiadóval.

1996 januárjában elkezdődnek az első album (Phantoms) felvételei, majd augusztusban meg is jelenik a lemez. Hollandia vezető metal újságja, az Aardshock "A Hónap CD-je" díjat ítéli oda a "Phantoms"-nak. Ez az első (és azóta is egyetlen) alkalom az újság történetében, hogy ezt a címet egy black metal album szerezze meg.
Az "Aeons Of Desolation" felkerül a holland progresszív rock zenei újság, az IO Pages válogatás CD-jére.

1997 Február: A "The Pagan Winter" megjelenik CD-n, az "In The Shadow Of Another World" bónusz számmal. Február/Március: Európai turné a Mardukkal és a Tsatthogguaval. Márciusban tagcserék következtek: a zenekar megválik Csejtei Zoltántól, akit nem sokkal később Csejtei Csaba is követ. Április: Winter (újból) kilép. Május: Schönberger Zoltán dobos és Scheer Viktor gitáros csatlakozik a Sear Blisshez. Szücs Gergely megint átveszi a billentyűket.

Augusztusban már a következő anyagon dolgoznak (The Haunting), amely 1998 februárjában lát napvilágot.

1999 március: A Sear Bliss megválik a Mascot Records-tól. Majd négy új dalt vesznek fel promóciós célokból. Augusztus: A Sear Bliss megválik Scheer Viktortól.

Szeptember: Szücs Gergely és Barbarics János egyéb elfoglaltságokra hivatkozva kilép a zenekarból. November/December: Nagy András átveszi a gitárt. Rövid idő múlva Horváth P. András gitáros csatlakozik a zenekarhoz. Török Attila (Amon Hen) majd Bokros Péter szintetizátorosak ill. Pintér Róbert trombitás segítik a Sear Blisst, mint vendégzenészek. A Sear Bliss tárgyalásokba kezd különböző lemezkiadókkal.

2000-ben újabb dalokat rögzítenek, majd a zenekar rövid turnéra indul Európában.
A Sear Bliss a Nephilim Recordshoz szerződik, egy lemezre. Pál Zoltán harsonás csatlakozik a zenekarhoz, közben a "Grand Destiny" felvételei zajlanak.

2001 február: A Sear Bliss megválik Horváth P. Andrástól. Varga Krisztián gitáros vendégzenészként segíti ki a zenekart koncerteken. Áprilisban megjelenik a Grand Destiny.

Az Illyés Gyula Színház rendezője felkéri a Sear Blisst, hogy működjön közre John Gay Koldusoperájában. Egy hónapig tartanak a nagyon intenzív próbák a szinház társulatával. Ziskó Olivér és Csejtei Csaba belép a Sear Blissbe. November: A zenekar három lemezes szerződést ír alá a Red Streammel.

2002 márciusában és áprilisában felveszik a "Forsaken Symphony" című lemezt, amit októberben ki is ad a Red Stream. Ezután a Sear Bliss rövid turnéra indul Európában, a Skyforger, a Grief Of Emerald, az Obtest és a Bestial Mockery társaságában.

2003 március: Sear Bliss turné a Benelux államokban főzenekarként. Április: A Sear Bliss előzenekarként játszik a Marduk, Immolation és Malevolent Creation társaságában Budapesten.

November/december: Az ötödik nagylemez (Glory And Perdition) lemez felvételei a HSB stúdióban Scheer Viktorral és Regenye Zoltánnal.

2004 február: 10 éves jubileumi Sear Bliss koncert Budapesten. A Decade Of Perdition DVD felvétele. Július: a Red Stream, Inc. kiadja a Glory And Perdition album. Szeptember: Sear Bliss miniturné Hollandiában.

2005 február: Európa turné a Skyforger és Salacious Gods zenekarokkal.

[2008.03.03.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még