2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Astrodust
 
Legutóbbi kiadványok
A kezdet a vég (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Astrodust
     
 
Astrodust
Megalakulás: 1999.
Web: http://www.astrodust.hu
Aktív kapcsolat: Horváth Gábor (dobos, 2007-), Halupka Zsolt (Halu) (gitáros, 1999-), Tolner Zoltán (Toló) (gitáros, 1999-), Tóth Miklós (énekes, 2004-), Schlick Attila (basszusgitáros, 2007-), Siller Zsolt (billentyűs, 2007-)
Egyéb kapcsolat: Racs Attila (dobos, 1999-2004), Mikus Tamás (Tass) (énekes, 2002-2004), Takács Tamás (Szaki) (dobos, 2004-2007), Szénási Gergely (Geri) (basszusgitáros, 1999-2007)
 
     

Astrodust

Az Astrodust alakulásának kezdetei körülbelül 1999 őszére tehetők, a csapat magja ekkor állt össze egy komoly, jól működő, koncertező zenekar alapításának motivációjával. Hárman a csapatból - a gitárosok Tolner Zoltán (Toló) és Halupka Zsolt (Halu), valamint a basszer Szénási Gergely (Geri)- már együtt zenéltünk a középiskolás garázs-időszakukban is, az első zenekari tapasztalatokat együtt élték át, de ez a formáció természetesen még nem volt túlságosan komoly. 1999-ben a fent említett "maghoz" csatlakozott Racs Attila dobos is.

Az Agregator-ban is tevékenykedő Mikus Tamás (Tass) egészítette ki a zenekart énekesként 2002-ben. A zenekar tehát ettől az évtől teljesedett ki, és került koncertképes állapotba.

A stílusukra leginkább a skandináv dallamos metált játszó csapatok zenéje volt nagy hatással (pl.: Sentenced, In Flames, korai Amorphis).

2002-ben vonultak stúdióba, hogy elkészítsék első, promóciós-jellegű demójukat. Erről az anyagról az Asztrálpor című szám fel is került a Peron Music Foundation által gondozott harmadik Taz-Mánia korongra, mely a Jubileum címet viselte. 2002 decemberében pedig ennek a lemeznek a bemutató koncertjén debütáltak élőben a tatabányai Puskin Művelődési Központban, sikerrel.

2003-ban elkezdődött a koncertezés, majd decemberben újból stúdióba vonultak, hogy elkészítsék újabb anyagukat. A többszakaszos munkálatok 2004 elején fejeződtek be, végül egy egész albumot rögzítettek, 9 számmal. A folyamatos tagcserék miatt az albumot nem tudták megjelentetni.

Bokros teendőik és a több zenekarral járó feszített életvitel enyhítése miatt Attila és Tass is megvált a zenekartól, ennyit már nem bírtak bevállalni. Mindketten játszottak továbbra is korábbi csapataikban (Sable, Agregator) és mivel alapító szerepet játszanak bennük, ezek élveztek elsőbbséget számukra.

Helyettük azonban sürgősen új tagokra volt szükség: viszonylag hamar rátaláltak Takács Tamásra (Szaki), az új dobosra és Tóth Miklósra, az új énekesre.

Egy időre eltűntek, de folyamatosan dolgoztak a próbateremben, hogy az új csapat is ütőképes legyen. Közben felkerültek a 2004-es, negyedik Taz-Mánia lemezre, a Platinumra is Keserű cseppek című számukkal. Mikor már kezdett összeérni az új formáció, kezdtek lehetőségeket keresni az album kiadására, terjesztésére. A Metal Hammer-hez vezetett az utuk, akik végül elvállalták az album gondozását.

Számos egyeztetés és megbeszélés után, sokat csúszva, végre 2005 októberében jelent meg a lemez Jégbezárt Világ címmel. Az album köré egy lemezbemutató fellépéssorozatot szerveztek más zenekarokkal karöltve.

2007-ben két újabb tagcsere következett. Takács Tamás helyére Horváth Gábor ült a dobok mögé (a Depths of Desecration zenekarból), illetve Szénási Geri helyére Schlick Attila érkezett mint basszusgitáros.

Az új dalok egy kicsit átformálták a stílust, amely Siller Zsoltnak köszönhető leginkább aki állandó billentyűse lett zenekarunknak. A csapat így hattagúvá bővült. Dallamai meghatározóvá váltak és a stílusjegyek leginkább a dallamos doom-góthic irányzatot tükrözik.

A Jégbezárt Világ után két évvel 2007 nyarán rögzítették második albumunkat. Az album címe, A kezdet a vég. A lemez egyik érdekessége,hogy Jaya Hari das vokálozik rajta a Mantra zenekarból.

-astrodust.hu alapján-

[2008.01.29.]

Kiadványok
stúdió
Astrodust: A kezdet a vég (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még