2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Legutóbbi kiadványok
A gömb (2008)
Titkaid (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A Petőfi újból válogat: egy kis hazai 2.
30Y, Unique, Goulasch Exotica és Bankrupt - friss CD megjelenések
Agnes (Ágnes Vanilla)
     
 
Agnes
Web: http://www.agnesmusic.hu
 
     

Agnes (Ágnes Vanilla)

Ágnes Vanilla 11 éves kora óta ír verseket, 15 éves kora óta szerez zenét, ír dalokat, melyekben mindennapi témákat és mély lélektani jelenségeket egyaránt feldolgoz. Dalszövegeire és verseire nagy hatással volt József Attila költészete, kinek verseit már egészen fiatal korában megismerte. Az ország összes nagyvárosában s számtalan kisvárosában is fellépett már, környező országaink közül többször koncertezett Szlovákiában, Szerbiában, Romániában (és külön Erdélyben) de 2 alkalommal fellépett New Yorkban is. Az elmúlt évben a rádio slágerlistáját nemcsak vezette hetekig, egy másik dala eközben a top 5-ben kísérte elődjét. 

1997 óta van színpadon, dalait maga írja és hangszereli  Első szólólemeze, az „Örök nyár” aranylemez lett,4 slágerlistás dal,3 videó klip,köztük a „Bármerre Jársz”, a zenetévé slágerlistáján több mint 8 hónapig a top 20-ban.

2000-ben „Most jó” című dala volt a legjátszottabb adio dal a rádiókban. „Déjá Vu” című második albumáról 4 dal került a listák élére (aranylemez), mind a 4 hozzájuk tarozó adio listavezető lett. Az eredeti „Déjá Vu” című művet, melyet Havasi Balázzsal közösen írt, klasszikus kategóriában tartja nyilván a zenetörténet. A dal két egymást követő komolyzenei hanghordozón is megjelent, mindkettő aranylemez lett, ami a klasszikus kategóriában rendkívül ritka a műfaji rétegződés miatt.  Számtalan szerzeménye és filmzenéje valamint verseskötetei még kiadatlanok.

2004-es Maxi(EP) CD-je- a Mahasz történetében a leghosszabb ideig volt listavezető. A dal videoklipje ma is látható a zenetévén s a dal hallható a rádióállomásokon. 

2005-ben József Attila emléklemezt jelentetett meg, turnézott kibővült József Attila műsorával, amelyen a közreműködő zenészek (klasszikus gitár, vonósok, kórus…stb.) mellett vendégszerepel még a lemezen is szereplő Földes Tamás színművész, aki például a”Mért hagytál el, hogyha kívánsz” című dalban az”Ágnes fejében megszólaló Költő” hangját testesíti meg.

2005. novemberében megjelent Havasi piano című albuma, melyen szerepel egy új közös szerzemény, a "Runaway", a szerzőpáros Ágnes és Havasi előadásában.

2006 decemberében kiadta az "Ígéret" című dal filmklipjét, és a dalhoz tartozó, online elérhető maxi CD-t, mely előfutára volt Ágnes következő albumának.

Ágnes egészségi állapota egy korábbi betegség következményeként súlyosra fordult 2007-re, így az új Ágnes-korszak publikálása 2008-ra tolódott.

2008 június 15-én tért vissza közönsége elé 36 tagú nagyzenekarával, a budapesti Művészetek Palotájának színpadán. A két és fél órás Ágnes nagykoncertre már az esemény előtt egy hónappal elkelt minden jegy. A taps-zene méltán zengett, hiszen ennek az óriási produkciónak a színpadra állítása Ágnes rendkívüli erőfeszítéseibe került, zenei és produkciós producerként, zene és szövegírókét valamint előadóművészként csakúgy, mint emberként (gondolva itt Ágnes egészségi állapotára)! Ahogy a többi koncertről, erről is elmondhatjuk, írta és rendezte: Ágnes. A Palotában még aznap éjjel másfél órás dedikálás következett, hiszen a jelenlévők így a hivatalos megjelenés előtt hozzájutottak Ágnes új "Titkaid" kislemezéhez és a "József Attila" című album második újrakiadott "Férfiszóval" című változatához.

2008 június 16-án két Ágnes lemez jelent meg egyszerre országszerte! A "Titkaid" című EP (Dés László, Berencsi Attila, és Dobray György ajánlásával) és a "Férfiszóval" című album - a "József Attila" c. lemez második kiadása(újrakiadása)- a József Attila Társaság ajánlásával.
A "Titkaid" című dalhoz Ágnes videoklipet forgatott, melyet hamarosan bemutatnak a magyar zenei televízió csatornák.

2008 szeptemberében jelent meg az új Agnes nagylemez A gömb címmel.

[2006.03.31.]

Kiadványok
stúdió
Agnes: Titkaid (2008)Agnes: A gömb (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még