2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Empty pubs
 
Legutóbbi kiadványok
Az idő (2010)
Tenger (2008)
Végtelen sor (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Empty Pubs
     
 
Empty pubs
Megalakulás: 2002.
Cím: Gyöngyös, Puskin u. 3.
Telefon: Mobil: 06-30-20-677-10
Web: http://www.emptypubs.hu/
E-mail: emptypubs@emptypubs.hu
Aktív kapcsolat: Réthy István (előadó/zenész, 2002-), Szeniczey Csaba (dobos, 2005-), Zakár Tivadar (gitáros, 2002-), Béres-Deák Balázs (basszusgitáros), Kármán Krisztián (ütős/perkás, 2005-)
Egyéb kapcsolat: Tégla Zsolt (énekes, 2002-2010)
 
     

Empty Pubs

Az Empty Pubs zenekar tulajdonképpen egy baráti társaság. Igényes, sokszínű, unplugged hangzású, rock-and-roll fűszerezésű, kicsit blues-os zenét játszanak. Az alapító felállásban hárman a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola oktatói (Réthy István, Tégla Zsolt és Zakár Tivadar). Még 2002-ben, a munkatársi kapcsolat során derült fény a közös zenei érdeklődésünkre, és egyre gyakrabban ültek össze zenélni, gitározni kikapcsolódásként.

Béres-Deák Balázs a már működő formációhoz csatlakozott basszusgitárosként, egy koncert utáni kötetlen beszélgetés eredményeképpen. Egy ideig együtt játszottak Varga "Varesi" Istvánnal, aki dobolt és kongázott. Kármán Krisztián 2005. tavaszán csatlakozott hozzájuk. Az akusztikus, klubjellegű, unplugged hangzásnak jót tett a ritmus, amit ő konga-bongó szettjén ütött.

Szeniczey Csabit (dobok) 2005. végén csatlakozott, s vele játszották fel az első lemez dalait a stúdióban, majd megint új dobos került a zenekarhoz: Varga Csaba. Csaba és Krisztián a főiskola hallgatói voltak, 2008. nyarán diplomáztak. Így Krisztián útjait messzebbre irányította a sors, de továbbra is a zenekar mindig szívesen látott, tiszteletbeli tagja maradt.

A vokális szekcióhoz Tuza Zsanett 2008  végén csatlakozott, illetve Veréb Lilla, aki 2010-ben szegődött hozzájuk. 2010 elejétől a társaság megint zsugorodott: Zsolti "szögre akasztotta" mikrofonját, de akárcsak Krisztián, ő is bármikor felbukkanhat egy laza nosztalgiázásra...

 2007-ben megjelent szerzői kiadásban a zenekar első nagylemeze, a Végtelen sor. 15 hamisíthatatlanul EP dal, sokszínű, változatos igényes muzsika.

2007. november 10-én, a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskola hangversenytermében a zenekar egy fergetes születésnapi (öt éves volt ekkor
a banda) és lemezbemutató koncertet tartott, ahol a következő lemez anyagából is megvillantott egy néhány számot. Az eseményt DVD-n is megörökítették.

2008-ban ugyancsak szerzői kiadásban megjelentették második nagylemezüket Tenger címmel. Érdekesség és újdonság, hogy a stúdiófelvételeken meghívott közreműködők segítették egyes dalok finomhangolását: Tom White szájharmonika játéka, Grizner Henriett vokálja egyaránt figyelemreméltó.

2010 is jól kezdődött! Elkészült a harmadik lemezük (Idő), amin jól érezhető a csapat fejlettségi stádiumának látványosan magasabb szintje. Változatos és sokszínű korong ez is: szövegei mély üzeneteket tartalmaznak, de vannak köztük huncutul vagányak is, van a lemezen igen "zúzós" blues, de van kellemes instrumentális darab is, van mediterrán lüktetés és szép rock-ballada egyaránt.

[2010.11.08.]

Kiadványok
stúdió
Empty pubs: Végtelen sor (2007)Empty pubs: Tenger (2008)Empty pubs: Az idő (2010)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még