Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 15. | péntek | Albert, Lipót nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
Kapcsolatok
Empty pubs

Empty Pubs

Az Empty Pubs zenekar tulajdonképpen egy baráti társaság. Igényes, sokszínű, unplugged hangzású, rock-and-roll fűszerezésű, kicsit blues-os zenét játszanak. Az alapító felállásban hárman a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola oktatói (Réthy István, Tégla Zsolt és Zakár Tivadar). Még 2002-ben, a munkatársi kapcsolat során derült fény a közös zenei érdeklődésünkre, és egyre gyakrabban ültek össze zenélni, gitározni kikapcsolódásként.

Béres-Deák Balázs a már működő formációhoz csatlakozott basszusgitárosként, egy koncert utáni kötetlen beszélgetés eredményeképpen. Egy ideig együtt játszottak Varga "Varesi" Istvánnal, aki dobolt és kongázott. Kármán Krisztián 2005. tavaszán csatlakozott hozzájuk. Az akusztikus, klubjellegű, unplugged hangzásnak jót tett a ritmus, amit ő konga-bongó szettjén ütött.

Szeniczey Csabit (dobok) 2005. végén csatlakozott, s vele játszották fel az első lemez dalait a stúdióban, majd megint új dobos került a zenekarhoz: Varga Csaba. Csaba és Krisztián a főiskola hallgatói voltak, 2008. nyarán diplomáztak. Így Krisztián útjait messzebbre irányította a sors, de továbbra is a zenekar mindig szívesen látott, tiszteletbeli tagja maradt.

A vokális szekcióhoz Tuza Zsanett 2008  végén csatlakozott, illetve Veréb Lilla, aki 2010-ben szegődött hozzájuk. 2010 elejétől a társaság megint zsugorodott: Zsolti "szögre akasztotta" mikrofonját, de akárcsak Krisztián, ő is bármikor felbukkanhat egy laza nosztalgiázásra...

 2007-ben megjelent szerzői kiadásban a zenekar első nagylemeze, a Végtelen sor. 15 hamisíthatatlanul EP dal, sokszínű, változatos igényes muzsika.

2007. november 10-én, a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskola hangversenytermében a zenekar egy fergetes születésnapi (öt éves volt ekkor
a banda) és lemezbemutató koncertet tartott, ahol a következő lemez anyagából is megvillantott egy néhány számot. Az eseményt DVD-n is megörökítették.

2008-ban ugyancsak szerzői kiadásban megjelentették második nagylemezüket Tenger címmel. Érdekesség és újdonság, hogy a stúdiófelvételeken meghívott közreműködők segítették egyes dalok finomhangolását: Tom White szájharmonika játéka, Grizner Henriett vokálja egyaránt figyelemreméltó.

2010 is jól kezdődött! Elkészült a harmadik lemezük (Idő), amin jól érezhető a csapat fejlettségi stádiumának látványosan magasabb szintje. Változatos és sokszínű korong ez is: szövegei mély üzeneteket tartalmaznak, de vannak köztük huncutul vagányak is, van a lemezen igen "zúzós" blues, de van kellemes instrumentális darab is, van mediterrán lüktetés és szép rock-ballada egyaránt.

[2010.11.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
cdbolt.lap.hu

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Vannak előadások, melyek mély nyomot hagynak bennünk és szinte mindegy, hogy remekművek vagy nem. Attól válnak kiemelkedővé, hogy a saját életünkből nagyon erős és jelentős élményt, felismerést, asszociációt, traumát ébresztenek fel. Mondhatni „betalálnak”. Olyanok, mintha személyesen minket akarnának megszólítani. Valami felsőbb hatalom éppen akkor, ott és úgy sodorja az utunkba. Ez a beszámoló garantáltan nem objektív, és önvallomástól sem mentes. A végén azt is elmondom...

Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Az Omega együttes egész éves,...

koncert.lap.hu
Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
Képes beszámoló - A Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban ünnepeltük
˝Ki van ez találva...˝ – Kowáék Győrben koncerteztek
beszámolók még