2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Sadant
 
Legutóbbi kiadványok
Seven (2010)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Urbánus kísérletek a Corvintetőn! 
A Sadant bemutatja első lemezét
Mese habbal: Sadant - Seven
DJ Krush kedden zenél az A38-on
A progresszív hiphop történetének egyik alapzenekara az A38-on
     
 
Sadant
Web: http://www.myspace.com/sadantproject
Aktív kapcsolat: Kunert Péter (előadó/zenész), Szigeti Barna (dobos), Lamm Dávid (gitáros), Pető Kata (énekes), Keresztes Tamás (zongorista), MC Zeek (MC)
 
     

Sadant

A Sadant zenekar tagjai különböző zenei kultúrákat képviselnek, így a Sadant nagyon tág értelemben vett hip hop zenéje változatos stílusjegyekkel keveredik: jazz, reggae, komolyzenei elemek, filmzenék, triphop, dubstep, jungle, downtempo, grunge, és minden egyéb műfaj, ami hatással volt a zenekarra.

A Sadant eredetileg Kunert Péter instrumentális, félig elektronikus, félig akusztikus zenéjére épült. Miután a zeneszerző-producer találkozott a rapper-szövegíró Mc Zeek-kel, megszületett egy teljes egészében vokális album készítésének ötlete. Az alapelv az volt, hogy mindegy hány évig tart megcsinálni egy olyan lemezt, ami tíz-tizenöt év múlva is működik majd.

Kunert több mint harminc színdarabhoz és táncelőadáshoz írt zenét, dolgozott többek közt a Merlinben, a Katona József Színházban, a Közép-Európa Táncszínházban, a Trafóban, a Mu Színházban, a Miskolci és a Pécsi Nemzeti Színházban, a Berliner Deutsches Theaterben, a Szegedi Kortárs Balettben, stb. Electro-breakbeat zenekara, az Aembryon a magyar underground elektronikus zenét bemutató Budapest 2000 BMG válogatáslemezen is szerepelt. Filmzenék: Citromfej; Nexxt Frau Plastic Chicken Show; Jött 1 busz; Rossz helyen szálltunk le; Randevú; Noé Bárkája.

Zeek az évek óta sikeres Rewind! partysorozat állandó mc-je Dj Cadik és Dj Palotai oldalán, valamint a Sadant mellett, a Membran, az Uno y Medio és a Realistic Crew zenekarok tagja. A Sadantban való kísérletezés akkor kezdődött, amikor csatlakozott Lamm Dávid jazzgitáros - énekessel, aki a Balázs Elemér Group gitárosa. Szalóki Ági népdalénekesnővel három lemezt készített. Saját zenekara, a David Lamm Trio mellett a magyar jazz számos kiemelkedő alakjával játszott együtt lemezen és élőben.

Miután kiderült, hogy a lemezt egy zenekar követi majd, így csatlakozott Keresztes Tamás zongorista, a Katona József Színház színésze, több színdarab zeneszerzője, (filmszerepei: Rokonok; Szabadság, szerelem; A vadkacsa); Pető Kata énekesnő, számos dráma, opera és operett főszereplője a Kaposvári Csiky Gergely Színházban, játszott a Miraq, a Premier és az Overnight című filmekben, vendégként sok alternatív színházi és zenés produkció résztvevője; és Szigeti Barna dobos, aki tagja volt Kunert legtöbb zenekarának (Mad Magazine; Frank The Liar; Basta Finucci).

A Sadant lemez készítése és színpadra állítása legkevésbé sem a klasszikus folyamatok mentén zajlott. A szövegírók az egész munkafolyamat során egyszer sem találkoztak egymással, minden alkalommal külön-külön kettesben dolgoztak Kunerttel. Mivel a tagok sosem voltak egy időben egy helyen, nem próbáltak, nem koncerteztek, a csapatmunkának egy igen ritka és szokatlan módja alakult ki. Ez a módszer egy sakkjátszmához vezetett, ahol két lépés között gyakran hónapok vagy évek teltek el. A dalszövegírás bármilyen kényszer vagy határidő nélkül munka helyett inkább szeánszra vagy valamiféle terápiára hasonlított.

A zenekar Grinder című száma rákerült az MXH Hungry for Hungary 2008-2009 Electro promóciós válogatáslemezére. 2008 októberében a RegiON zenei konferencián egy rövid bemutatkozó koncertet tartottak a hazai és nemzetközi szakmának, melynek eredményeként November végén Csehországban léptek fel, nagy sikerrel.

-sadant-

 

[2009.01.29.]

Kiadványok
stúdió
Sadant: Seven (2010)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még