2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Vince Neil
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A világsztár nem kíváncsi Európára: elmarad a budapesti koncertje!
Vince Neil
Mötley Crüe énekese szólóban Budapesten
     
 
Vince Neil
Aktív kapcsolat: Vince Neil Band (énekes)
ének, gitár
 
     

Vince Neil

Vince Neil – sok más énekeshez hasonlóan – tíz év után döntött úgy, hogy otthagyja a Mötley Crüe-t is szólókarrierbe kezd. Döntése kissé érthetetlen volt azok után, hogy olyan barátokkal zenélt az együttesben, mint Tommy Lee és Nikki Sixx, valamint olyan többmillió példányban eladott lemezekkel büszkélkedhettek, mint a Too Fast For Love, a Shout At The Devil, a Theatre Of Pain, a Girls, Girls, Girls vagy a Dr. Feelgood.

Az akkori pletykák szerint azonban nem önként távozott a bandából, inkább a többiek sérelmezték, hogy többet foglalkozik az autóversenyzéssel, mint a zenekarral. Az énekes mindenesetre egyedül is sikert aratott Exposed című albumával és ezen belül is Sister of Pain című kislemezével. A másodikkal addig ismeretlen vizekre evezett, hiszen a Dust Brothers-zel karöltve zenéjét hip-hoppal és más zenei elemekkel elegyítve kidolgoztak egy jellegzetes Vince Neil hangzást.

Ezen a lemezen találhatjuk meg a Skylar’s Song című dalát, amelyet egy sajnálatos tragédia ihletett. Vince elveszített kislányát, akinek az emlékét nemcsak ez a nóta őrzi, hanem az az évente megrendezett jótékonysági golfverseny is, amely a The Skylar Neil Memorial Golf Tournament nevet viseli.

Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a magánélete is összeomlott. Első feleségét, Beth Lynnt 1981-ben ismerte meg, de négy évvel később elváltak. 1988-ban egy agyagbírkozó ”hölgynek”, Sharise Rudellnek mondta ki az igent, amelyet öt évvel később nemre változtatott. Ezek után egy playmate-hez, Heidi Markhoz kötötte az életét, de ez a kapcsolat is csúfos véget ért. A rockernek úgy tűnik három éve nőtt be a feje lágya, amikor Lia Gerardinivel állt az oltár elé, akivel Kaliforniában élnek.

1995-ben visszatért a Mötley Crüe fedélzetére, hiszen a zenekar és Vince egyaránt úgy érezték, hogy nem annyira sikeresek külön, mint együtt. Megalapították saját lemezkiadójukat, a Mötley Records-ot, és sorban jelentették meg a zenekar addigi dalait tartalmazó katalógusokat, Greatest Hits albumukat és videójukat, valamint két vadonatúj stúdióalbumot is, a Generation Swine-t és a New Tattoo-t.

Miközben az együttes jól megérdemelt pihenését élvezte, Vince nem tudott nyugton maradni. Valóságshow-kat forgatott különböző tévétársaságoknak, amelyek közül a legismertebb talán a The Surreal Life for The WB volt és feltűnt a CBS Still Standing című szappanoperájában is, amelyben egy tetováló művészt alakított. Emellett persze továbbra is sokat turnézott szólóban, hiszen mint mondta, már csak az úton tudja elképzelni az életét.
 

[2008.12.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még