2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Furcsán kezdődött a Wigwambéli Rock and Roll
Hooligans Endi divattervezőként dolgozik?
Tribute zenekarok a Szigeten
Kapcsolatok
Mötley Crüe
Vince Neil
Vince Neil Band
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vince Neil Band - ELMARAD!
[2008. december 11.
csütörtök 20:00]

Mötley Crüe énekese szólóban Budapesten

A zenekar énekesének szólókoncertjeit meghirdető szervezők többnyire azt szokták hangoztatni, hogy Vince Neil szólóturnéival oda is elviszi a metálbanda zenéjét, ahová a csapat nem tud eljutni. Ha ez így van, akkor a december 11-i budapesti koncertet a lehető legjobbkor rendezik: a nemrégiben megjelent Saints of Los Angeles című Mötley Crüe-album ugyanis jó formát mutat, amiben nyilvánvalóan nem kis része van a csapat énekesének is.

Az albumból már megjelenésének napján százezer példány fogyott el, ami ékes bizonysága annak is, hogy a Mötley Crüe rajongói húsz év és egy tucat album után is hűségesek a bandához. Ők azok, akik azt is különösen méltányolni tudják, hogy a Generation Swine óta ez az első lemez, amelyet a banda klasszikus felállása - Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars, Tommy Lee - készített.

Vince Neil a Petőfi Csarnok színpadán a Slaughter két tagjával, Jeff Blanóval és Dana Strummal, valamint Zoltan Chaney-vel lép fel, ugyanazokkal a zenészekkel, akikkel mostanában a világot járja. Bármennyi fellépést vállal is azonban, mint mondja, turnéinak ütemezésekor szigorúan figyelembe veszi a Mötley Crüe koncertjeit. Ez a kétlaki élet egyrészt garantálja a pörgést Vince számára, másrészt annak is garanciája, hogy a szólókoncertjeire mindig magával hozhatja a Mötley Crüe aktuális hangzását.

Valóságshow-ban is otthon van

A pörgés egyébként nemcsak színpadi frontemberként, hanem a bulvármédia ismert személyiségeként is magával ragadja Vince-t, aki a banda pihenése alatt szólókoncerteket ad, de akár még valóságshow-kat is forgat. Ezek közül a legismertebb talán a The Surreal Life for The WB volt, de feltűnt a CBS Still Standing című szappanoperájában is, amelyben egy tetoválóművészt alakított.

Vince Neil jelenleg is dolgozik Dana Strummal egy szólóalbumon, de rajta tartja a szemét a tetováló szalonján is, januárban pedig ingyenes koncertet adott a floridai West Palm Beachen annak örömére, hogy megnyitotta klubját, a Dr. Feelgoodot. Főként azok értékelhetik, hogy Vince Neil jelenleg harmonikusan együttműködik a Mötley Crüe valamennyi projektjével, akik jól ismerik a zenekar múltját, s tudják: az énekes korábban, tíz évnyi közös munka után egyszer már úgy döntött, hogy otthagyja a zenekart és szólókarrierbe kezd. Igaz, az akkori pletykák szerint ez a távozás nem feltétlenül önkéntes volt: a többiek ugyanis már javában sérelmezték, hogy többet foglalkozik az autóversenyzéssel, mint a zenekarral.

Az énekes mindenesetre egyedül is sikert aratott Exposed című albumával, ezen belül is Sister of Pain című kislemezével. A másodikkal addig ismeretlen vizekre evezett, hiszen a Dust Brothers-szel együtt hip-hoppal és más zenei elemekkel elegyítve dolgoztak ki egy új Vince Neil-hangzást. Ezen a lemezen találhatjuk meg a Skylar's Song című dalát, amelyet egy sajnálatos tragédia ihletett. Vince elveszítette kislányát, akinek az emlékét nemcsak ez a nóta őrzi, hanem az az évente megrendezett jótékonysági golfverseny is, amely a The Skylar Neil Memorial Golf Tournament nevet viseli.

Vince Neil 1995-ben tért vissza a Mötley Crüe tagjai közé, s szándékaik komolyságát tanúsítandó meg is alapították saját lemezkiadójukat, a Mötley Recordsot.

– MTI –

[2008.11.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még