2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Anselmo Crew
 
Letölthető dalok
My Town
El_Boga

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Sex and Violence (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Brains és Anselmo Crew a Szikrában
Forr a dalom! Che Sudaka az A38-on
Közösködik a magyar Anselmo Crew és a spanyol Che Sudaka
MediaEvent Szilveszter Budapest 2010
Babel Sound Fesztivál a Millenárison és a West Balkánban
     
 
Anselmo Crew
Megalakulás: 2002.
Web: http://www.anselmocrew.hu/
Web még: www.myspace.com/anselmocrew
E-mail: info@anselmocrew.hu
Aktív kapcsolat: Katona Gergő (előadó/zenész), Oláh Gábor (dobos), Deseő Balázs (billentyűs), Koós-Hutás Áron (trombitás), Kerényi Ákos (MC)
Egyéb kapcsolat: Szalai Anesz (énekes, 2004-2005)
 
     

Anselmo Crew

Az Anselmo Crew története, hiába indult Új-Zélandon, mégis inkább egy magyar népmeséhez hasonlít. A maorik földjén élt ugyanis utcazenészként Árkosi Szabolcs, aki egy klubban összefutott Erdős Tamás basszusgitárossal. Tamás Ázsiából érkezett Wellingtonba, ahol éppen semmi dolga nem volt, de úgy gondolta, zenészként kereshet valamit a szigeten. Szabolcs és Tamás gyorsan összebarátkoztak, és mivel a zenéről vallott felfogásuk is egyezett, hamar szóba került egy zenekar alapításának lehetősége. Harmadiknak Tamás azonnal Katona Gergő trombitást ajánlotta, akivel Szöulban a nemzetközi repülőtéren egy dél-koreai légitársaság 3x3 méteres dohányzóhelyiségében ismerkedtek meg, mivel egy ekkora szobában - a csomagban a hangszerekkel - még véletlenül sem tudták elkerülni egymást.

A csavargó zenészek Magyarországra visszautazva megalakították az Anselmo Crew-t, mely nevét Erdős Tamás basszusgitáros dédapjának tiszteletére vette fel. Anselmo dédnagyapa az 1800-as évek végén tisztes iparosként költözött Olaszországból Magyarországra, és miután családot alapított, végleg itt telepedett le. Tamás gyermekkorában első gitárját, egy családi ereklyét, Anselmo nagymamától kapta - az öreg, ütött kopott gitár még Anselmo dédnagyapával érkezett Itáliából.

A zenekar tagjai egytől-egyig igazi kalandozó, utazó zenészek, akik a Föld minden táján megfordultak már, és vándorlásaik során minden zenei hatást befogadtak, s már csak ezért is igen találó a csapat kalandozó dédapáról kapott neve.

Az Anselmo Crew azt izgalmas kérdést veti fel, hogyan lehet a zenei hagyományt (balkáni, latin-amerikai, anatóliai, afrikai tradicionális muzsika) a mai fiatalok világába beilleszteni - itt a válasz ezen örökség drum ’n’ bass-sel, hipp-hoppal, salsaval, reagge-vel, funk-kal, acid jazz-zel, ska-val való vegyítése. Ebből az egyvelegből itthon ritkán hallható, spontán tánczene születik.

A banda koncertjein még a terembe véletlenül tévedők is hamar táncba fognak – a másnapi izomláz garantált. Mulatság, lendület és még a hazaútra is elegendó jókedv – talán nincs is olyan Anselmo koncertlátogató, aki az első élmény után ne a baráti körét magával ránciválva, csillogó szemmel érkezne a következő Anselmo-partyra.

A majd’ focicsapat nagyságú zenekar (tíz fő) első lemeze 2004-ben látott napvilágot a Crossroads Recordsnál Passport, bitte…! címen, 2005 júniusában pedig egy Only for promo című, négy új számot tartalmazó maxi CD jelent meg szerzői kiadásban. Ez a négy nóta a zenekar weblapján teljes egészében meghallgatható.

Az Anselmo Crew legénysége ismert, elismert és tapasztalt muzsikusok társasága. A zenekarvezető Árkosi Szabolcs többek között a Folkestraban játszott tangóharmonikán és saz-on, mielőtt megalapította az Anselmo Crew-t. Mogyoró Kornél az egyik legfoglalkoztatottabb ütőhangszeres session-zenész, de a többiek is szép zenei múlttal érkeztek az Anselmo-ba: Subicz Gábor a Pannonia All Stars-ból, Meleg Tamás a Jazzékiel stábját is erõsíti, Vadász Péter az United tagja, DJ Marka a budapesti Kultiplex törzsgárdájába tartozik, Sátori Gábor alternatív-punk zenei múlttal bír (Messenger Sux, Karabély), Szalai Anesz a Sziámiban vokálozik, Király Martina jazzénekesnõként ismert, a zenekar basszusgitárosa pedig Erdős Tamás.

2005 szeptemberétől Szalai Anesz helyett Gombolai Igor vokálozik a zenekarban.

2009-ben jelent meg a következő album, Sex and Violence címmel. 

[2005.08.17.]

Kiadványok
stúdió
Anselmo Crew: Sex and Violence (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még