2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
The Klezmatics
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Klezmatics
     
 
The Klezmatics
Megalakulás: 1986.
Web: http://www.klezmatics.com
 
     

Klezmatics

A Grammy-díjas Klezmatics együttes a világ talán leghíresebb klezmerzenekara. 1986-ban robbantak ki a New York East Village-ből, újraélesztve az új század számára azt a zenét, amely a kelet-európai zsidó hagyományban és szellemiségben gyökerezik. Olyan témákkal foglalkoznak emellett, mint az emberi jogok és a fundamentalizmus-ellenesség. Felhasználnak megannyi eklektikus zenei elemet, arab, afrikai, latin és balkáni ritmusokat, jazzt és punkot.Húszéves működésük alatt kilenc lemezt adtak ki vad, spirituális, provokatív, elmélkedő és extatikusan táncolható zenével, amely örökre újraértelmezte és túlmutatott a hagyományos besorolásokon.

A Klezmatics számos olyan szellemi nagysággal működött együtt, mint Arlo Guthrie, a népzene hőse, Itzhak Perlman, a komolyzene élő legendája, Chava Albertstein és Ehud Banay izraeli popsztárok, Allen Ginsberg beatköltő, a The Master Musicians of Jajouka, a Ben Folds Five vagy Joshua Nelson kóser gospelénekes.

Alkotói munkásságukat számos színházi-, film-, tánc- és televíziós-projekttel tették gazdagabbá, többek között a Pulitzer-díjjal kitüntetett Tony Kushnerrel elkészítve a Dybbuk- és az It’s An Undoing World-darabokat, valamint a Pilobolus Dance Theatre együttessel a Davenen című előadást.

A Klezmatics zenéje eddig sok millió emberhez jutott el, többek között a CBS Late Night with David Letterman, a PBS Great Performances, a BBC Rhythms of the World és John Peel Show című adásokban. Továbbá az NPR műsoraiban adott fellépéseiknek köszönhetően a Prairie Home Companion című adásban Garrison Keillorral, valamint a New Sounds Live és a Soundcheck című adásokban is produkáltak. Emellett a CBS Nightwatch, a FOX After Breakfast, az MTV News és a Sex and the City című műsoraiban is ők szóltak. NY Psycho Freyelkhs című daluk az Air America Radio The Al Franken Show adásának a címzenéje lett.

Felléptek több mint húsz ország leglegendásabb koncerttermében és fesztiválján, például a Central Park Summerstage-en, a Carnegie Hallban, a Pirineos Suron Spanyolországban, a Colours of Ostraván Csehországban, a Pohoda Festivalon Szlovákiában, a Jazzsomer Grazon Ausztriában és a Heimatklänge Festivalon Németországban.

A Klezmatics számos díjban és elismerésben részesült működése során, elnyerve többek között a 2006-os Grammy-díjat a Legjobb Kortárs Világzenei Album kategóriában (Wonder Wheel, szövegét Woody Guthrie írta), a New York Jewish Music Award-díjat az Év Legjobb Klezmerzenekara kategóriában, 2006-ban, az Amerikai Homoszexuálisok Zenei Díját (GLAMA) két alkalommal, a Német Kritikusok Díját, és megannyiszor vezették a Billboard világzenei ranglistáját.

[2008.05.13.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még