2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Full Playback
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Full Playback zenekar (press)
Kapcsolódó cikkek
Full Playback
     
 
Full Playback
Megalakulás: 2003.
Web: http://frankielato.hu/zenekar_fullp_hu.htm
Aktív kapcsolat: Banai Szilárd (dobos, 2003-), Szappanos György (basszusgitáros, 2003-), Kovács Gábor (billentyűs, 2003-), Frankie Látó (hegedűs, 2003-), Csepregi Gyula (szaxofonos)
 
     

Full Playback

Az öttagú zenekar jelenlegi felállásában 2008 óta működik. A tagok különböző formációkban dolgoztak már együtt, és a közös munkák során érlelődött meg a gondolat egy önálló produkció létrehozására. A „mindendíjas” Csepregi Gyula szaxofonos, a világjáró, „zenészporonty” Frankie Lató hegedűs, a virtuóz Banai Szilárd dobos, a zeneszerző Kovács Gábor billentyűs, és a „mindentjátszó” Szappanos György basszusgitáros nem véletlenül és nem a tennivalók hiánya miatt döntöttek úgy, hogy egy közös csapatban indulnak a színpadok meghódítására.

A zenekari kisugárzás, a próbák és koncertek hangulata valamint Kovács Gábor szerzeményei indították el a csapatot a komolyabb, hosszútávú tervek megvalósítása útján. A Full Playback, ízig-vérig jazzmuzsikusokból áll. Ám zenéjük a jazz-es hangzáson és a szólisztikus (virtuóz) játékon túl, egy szélesebb rétegnek szól. A már-már „popsláger” szerű témák jól megférnek a lemezen időnként megjelenő jazz-rock kompozíciókkal és egy szám erejéig a jazz-balladák mélységeivel.

A modern groove-os zenékhez hasonlóan itt is létfontosságú a dob és a basszus játéka, melyekre lubickolnak a zenekar jazz-szólistái. Nem öncélú anyag állt össze a munka során. A zenészek ügyeltek a formák és arányok helyes kidolgozásán. A csapat titkosfegyvere a koncertek alatt mutatkozik meg igazán. Ott van mód a kvalitások kiteljesedésére. Több érzés, új irányok, melyek csak és kizárólag élőben alakulhatnak ki. Ez a teljesség (az élvezetes lemez és az elsöprő erejű előadásmód), ami miatt nagy reményekkel vágnak neki, külföldi fesztiválokon való megjelenés szervezésének.

Az „Aranylemez” című album magánkiadásban jelent meg, és a zenekar felé irányuló hatalmas szeretet és összefogás eredményeképpen kerülhet a nagyközönség ítélőszéke elé, 2010 november 17-én, a Trafóban megrendezendő lemezbemutatójuk alkalmával.

[2007.02.06.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még