Rövid ital, hosszú kolbász, és sok jó zene Budán
Az idén már második alkalommal rendezik meg a világhírű magyar pálinkákról szóló fesztivált. Az idei eseményre -az ízélményeket fokozva- idén egy másik hungarikumnak számító hazai termék is megjelenik a kiállítók közt. A legkiválóbb magyar kolbászkészítők a fesztiválra igazi különlegességekkel várják az ínyenceket.
A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát, különleges receptjeit. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémium márkák közé sorolják őket.
A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel és reklámmal találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: „Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.”
Egy harapás kolbász, egy korty pálinka és egy koncert a hétvégi program
A gasztronómiai élményeken túl számos zenei rendezvény biztosítja majd a fesztiváli hangulatot. A zenei programban idén az utcazenéé lesz a főszerep, de a színpadi koncertek is sok izgalmat kínálnak.
Október ötödikén Váczi Eszter és a Szörp, valamint a Cool Miners zenél a nagyszínpadon, másnap pedig a Vujicsics- és Sündörgő Zenekar mellet Palya Bea énekel majd. Mindennap a Veszprémi Utcazenei Kavalkád legjobb fellépői, szakmai- és közönségdíjas zenekarai szórakoztatják a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál résztvevőit.
-ej-
forrás: redlemon
[2007.10.05.]