2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Raekwon the Chef + DJ Storm (Wu Tang Clan, NY, NY)
Dátum: 2005. október 10.
hétfő 20:00
Helyszín: Morrison's Music Pub 2 (ex-Süss Fel Nap)
 
     

Nem ritka hazánkban a Wu Tang Clan-tagok előfordulása, de most először jön hozzánkba a világ első számú hiphop-konglomerátumának legjobb nyelvpörgetője. Raekwon "a Séf" október 10-én a Süss Fel Nap-ban osztja az igazságot, dj-je Storm ritmusaira. Ugyan a hírneve soha nem vetekedett Method Man-ével vagy Ol' Dirty Bastardéval, de az kétségtelen, hogy Raekwon rímei is vannak olyan pengék, ha nem pengébbek, mint a média által felkapott Wu-tagoké. Raekwon (született: Corey Todd Woods, 1970. január 12., Brooklyn, New York) nem véletlenül kapta a becenevét - The Chef -, hiszen mesterien "süti ki" a rapjeit: munkássága mind a Wu Tang-ben, mind önállóan előremutató és a kritikai elismerés mellett underground hitelességgel bír.
Erőteljes, kifejező stílusú rapjeinek, melyekkel képes a legszűkszavúbban is életre kelteni és szinte filmszerűen láttatni a sztorijait, meghatározó szerepe volt abban, hogy a Wu-Tang Clan 1993-as bemutatkozó albuma, az Enter the Wu-Tang (36 Chambers) a műfaj egyik alapműve lett, ahogyan első önálló (illetve Ghostface Killah-val nagyjából tandenben feldumált) albuma, az 1995-ös Only Built 4 Cuban Linx is a hiphop mérföldkövének számít. A Cuban Linx-et felváltva szokták a kilencvenes évek illetve minden idők legjobb hiphop-albumai között emlegetni. A teátrális, sötét, ugyanakkor mégsem nyomasztó hangulatú nagyvárosi gengszter-eposz (vagy opusz) sikerét követően Raekwon közreműködött a Wu Tang és mások (Busta Rhymes, Cappadonna, Fat Joe, Mobb Deep, Outkast, Pete Rock, stb.) lemezein, készített egy újabb Raekwon-szólólemezt (Immobilarity - 1999), életre hívta nagystílű és intellektuális maffiózó alteregóját Lex Diamonds-ot (The Lex Diamond Story - 2003) és saját bizniszbe fogott; megalapította az Ice Water Inc. nevű szórakoztatóipari céget. Idén késő ősszel pedig, a karrierjét megalapozó Cuban Linx tízéves évfordulójára előáll a történet folytatásával. Az Only Built 4 Cuban Linx Part Two ismét egy igazi nagy dobásnak igérkezik: az album zenei rendezője nem más, mint Busta Rhymes, a vendég producerek között pedig Dr Dre nevét is ott találjuk.
A hiphop kedvelőinek abban a szerencsében lesz része, hogy megjelenés előtt, élőben hallhatja az új Raekwon-album dalait, a korábbi klasszikusokkal - Heaven & Hell, Ice Cream, Criminology, Verbal Intercourse, stb. - együtt: október 10-én a "Süsi"-be érkezik a Séf utazó konyhája.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még