2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
MOL Jazz Fesztivál 2006
Dátum: 2006. szeptember 13. - 17.
 
     

Ismét a jazztől lesz hangos Budapest

2006-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOL Jazz Fesztivál Budapest, amely egyedülálló rangú és jelentőségű ferencvárosi eseménysorozattá vált.

2006-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOL Jazz Fesztivál Budapest, amely egyedülálló rangú és jelentőségű ferencvárosi eseménysorozattá vált. Az idén is öt napon át, szeptember 13–17-ig számít a jazzkedvelő közönség érdeklődésére, akik, bízunk benne, ismét szép számban látogatnak el a 12 helyszínen zajló ferencvárosi eseménysorozatra.

A világ jazz élvonalát képviselő külföldi művészek mellett a fesztivál „főszereplői” idén is a magyar jazz muzsikusok lesznek, a fesztivál fókuszában pedig a rézfúvós hangszerek állnak ezúttal.

A Budapest Jazz Fesztivált keretező nyitó- és záróhangversenyek ismét a Művészetek Palotájában kerülnek megrendezésre. A fesztivál nyitóaktusaként a portugál énekes-díva Maria Joăo lép fel zenekarával, ami igazi zenei csemegének számít.

A világ élvonalához tartozó new-yorki trombitaművész Wallace Roney lesz a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra vendége a nyitókoncert második felében. A zenekarvezető kompozíciói mellett Miles Davis/Gil Evans legendás Sketches of Spain c. lemezéről is várhatóan fel fog csendülni néhány részlet.

A záróhangversenyen a Fekete-Kovács Kornél vendégjátékával kiegészülő Tin-Tin Quintet, illetve a kanadai harsonás Tom Walsh magyar zenésztársakkal alkotott triója lép fel.

A Közraktáraknál felállított 1500 fős sátorban az európai jazz olyan sztárjai lépnek fel, mint: Miroslav Vitous, Franco Ambrosetti, Sylvain Luc, Michel Portal, Tomasz Stanko, Robin Eubanks, Eric Marienthal. A magyar jazz élvonalát Balázs Elemér, Dés László, Gadó Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Winand Gábor képviselik.

Az Európa Jazzhajón három uniós ország: Belgium, Hollandia és Franciaország képviselteti magát egy-egy zenekarral.

A Ráday utcai szabadtéri színpadon délután, illetve a kávéházakban 23 órakor kezdődő "after hours" koncerteken számtalan hazai zenekar mutatkozik be.

Reméljük, hogy a jazz különféle stílusainak megszólalási lehetőséget biztosító, egyedülállóan gazdag, közel 40 produkciót felvonultató programválasztékkal, igényes helyszínválasztással és kiemelkedő technikai színvonallal éppúgy a közönség soraiban tudhatjuk a visszatérő látogatókat is, mint a jazz új híveit.

(BMC)

[2006.07.18.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még