2020. május 27. | szerda | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Csepregi Éva
Legnépszerűbb csengőhangok

A szeretet jegyében ünnepel Csepregi Éva

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt október 22-én!

Ma Előd, Inge, Kandida, Kordélia, Korinna, Mária, Szalóme, Vilibald napja van.

Feltehetően nehéz lenne olyan embert találni ma Magyarországon, aki ne ismerné Csepregi Évának legalább egy dalát, jellegzetes hangját, mosolyát. Egybeforrt a Neoton Familiával és mostanában a szeretettel is. Ma, október 22-én ünnepli születésnapját.

Éva először a Kócbabák női énektrió tagjaként tűnt fel a "Ki Mit Tud"-on, majd a Neoton és a Kócbabák egyesülése után a Neoton Familia szólistájaként énekelt annak feloszlásáig. Legnagyobb sikereit is a Familia 1979-1990 közötti korszakában érte el. Együttes tagként és szólistaként Éva nyolcszor látogatott Japánba és háromszor Dél-Koreába. A japán siker csúcsát az 1983. évi Yamaha Fesztivál jelentette, ahol Végvári Ádámmal az oldalán a "Time Goes By" (Holnap hajnalig) című dallal Nagydíjat nyert. A Yamaha Fesztivál történetének 20. évfordulója különleges élményt jelentett számára, ahol többek között Stevie Wonderrel és Bonnie Tyler-rel együtt szerepelt.  1986-ban Koreában a Legjobb Előadó Díját nyerte a Familiával a Seoul Song Festiválon.

Szólóban is sikeres a művésznő


1983-tól kezdődően a Neoton mellett szóló, duett (Ádámmal) és gyerek-lemezeket is megjelentetett. Szólóban énekelt dalainak többségét a neves brit zeneszerző Bob Heatlie szerezte. Az együttműködés barátsággá, a barátság szerelemmé változott, amelynek gyümölcse Éva fia, Dávid, aki szintén kötődik a zenéhez, évek óta dobolni tanul, tehetségét már többször bizonyíthatta.

A Familia 1990. évi megszűnését követően Éva Neoton néven jelentetett meg albumokat és turnézott országszerte. Rövid ideig megpróbálkozott a hanglemezkiadással is, de visszatért fő szerelméhez, az énekléshez. 1997-ben felkérték, vállaljon szerepet a Ruttkai Színházban. Óriási sikerrel szerepelt a Hyppolit a lakáj, A kaktusz virága és Shirley Valentine című darabokban. Rengeteg elfoglaltsága mellett arra is jutott ideje, hogy tevékeny részt vállaljon a fogyatékosok támogatásában, mint a Fényszóró Kulturális Alapítvány elnöke, amelyért Göncz Árpádtól kitüntetést vehetett át. 2002-ben pedig egy különlegeses albumot is készített "Jubileum" címmel.

Csepregi Éva népszerűsége az évek során mit sem kopott, sőt koncertjein és fellépésein még most is tolong és önfeledten szórakozik a közönség, együtt énekelik az oly jól ismert dalokat. Csepi – ahogy tisztelői becézik – nem pihen, járja az országot, hívják mindenfelé.

2007-ben egy válogatáslemezzel jelentkezett, amely az Atlantisz és a Ha változik a világ című lemezeiből készült, s Szeress tovább címmel látott napvilágot. Apropóját pedig egy koncertsorozat adta, – Koncert a Szeretetért – ahol olyan dalok csendülnek fel, amik az énekesnő számára különösen fontosak és hozzá nagyon közel állnak. Emellett hamarosan megjelenik Abrakadabra névre keresztelt gyermeklemeze is, amire szintén közkedvelt dalok kerülnek fel. Sokaknak ismerősek lehetnek, hiszen ezek állandó szereplői Éva interaktív gyermekműsorának, amely kicsik és nagyobbacskák körében is osztatlan sikert arat. Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy a Neoton Sztárjai elnevezésű formációval is gyakran fellép, s amerre megfordulnak, telt házas, forró hangulatú koncerteket adnak.

Csepregi Éva tehát tevékenyen ünnepli születésnapját, amelyről mindenképp kijelenthetjük: a szeretet jegyében zajlik. S ahogy a gyermeklemez mottójában is áll: kell a játék, kell a béke! Hogy is van tovább? …ez a sárkány éve? Nos, 2007-re nyugodtan mondhatjuk: Éva éve, na meg a szereteté!

Isten éltesse nagyon sokáig Csepregi Évát erőben, egészségben szerettei, rajongói és a szakma örömére!

– csepregieva.com/havassy –


Események:

1963 Kenny Rogers és Margo Gladys Anderson házasságkötése.
1966 Megkezdték a Beach Boys együttes Good Vibrations című számának árusítását, melyben először hallhattunk sci-fi filmekre hasonlító hangefekteket.

Született:

1811 Liszt Ferenc zeneszerző, zongoraművész
1883 Jacobi Viktor zeneszerző
1903 Latabár Árpád, színész, énekes, táncoskomikus
1905 Kozma József (Joseph Kosma) zeneszerző, filmzeneszerző, karnagy.
1922 Szűcs Mihály, Kossuth-díjas hegedűművész.
1956 Csepregi Éva énekesnő.
1968 Orville Richard Burrell azaz Shaggy amerikai énekes. Ismertebb dalai: Oh Carolina, It Wasn't Me.

Elhunyt:

1859 Louis Spohr német hegedűművész, zeneszerző
1964 Kosáry Emmi színésznő, énekesnő
1973 Pablo Casals katalán gordonkaművész, zeneszerző, karmester
1979 Nadja Juliette Boulanger francia zeneszerző, karmester, zenepedagógus

[2007.10.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még