2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Válogat a Jazzy
Különleges hang az éterben
Sokakat érintett meg a jazz - lezárult a Jazzy dalversenye
Nincs szükség változtatásra, elégedettek a Jazzy hallgatói
Továbbra is segíteni szeretnénk a magyar jazz-t! - interjú Suri Imrével
Kapcsolatok
90.9 Jazzy
Legnépszerűbb csengőhangok

A Jazzy tehetségeket talált - Jövőre is megrendezik a dalversenyt

Örömteli levelet jutatott el szerkesztőségünkbe a Jazzy Rádió ügyvezetője Suri Imre, amelyben hangot ad elégedettségének, hogy belevágtak a jazzy dalversenybe. A Zene.hu most minden részletet közöl a versennyel kapcsolatban, exkluzív információk következnek.

Ahogy Suri Imre fogalmazott: „…a szakma felvette a kesztyűt, és kétszer annyi pályamű érkezett mint reméltük.” Ugyanis szám szerint
89 előadótól 190 dal érkezett. A dalok többsége nagyon magas színvonalú volt, amit az is bizonyít, hogy az eredetileg tervezett 30-as döntős mezőnyt fel kellett emelniük 43 dalra.

Az alábbiakban a beérkezett pályamunkákat érkezési sorrendben ismertetjük.

Az Indián Joe nevű csapat 3 remek, gitárközpontú muzsikát küldött. Mindhárom daluk bekerült a döntőbe, és igen jó osztályzatokat is kaptak. Talán csak egy hátránya volt, kicsit nyersnek érezték a bírálók a hangzást. Mindenesetre a hangszeresek virtuozitása a garancia arra, hogy találkozunk még velük.

A Mizar nevű csapatnak nem ez az első versenye, és már korábban is szép sikereket értek el. A Jazzy-nél az „Újra a Parton” című dal lett döntős, amely több szempontból is mély nyomot hagyott a zsűriben. Nemcsak hogy újszerű a hangzása, nemcsak teljesen egyedi a dallama, hanem igencsak előremutató a felfogása és a dallamvitele a jazz mai világában.

Angol nyelvű dal is érkezett

Egy nagyon szép hangú hölgyet ismert meg a stáb Rostás Regina személyében, aki egy zongora kísérettel adta elő, sajnos angol nyelven a „So You Think” című dalt. A sajnos arra vonatkozik, hogy a pályázati kiírásban kifejezetten magyar nyelvű dalokat kértek. Regina nagyon szépen énekel, óriási tehetség, talán a kíséret lehetne a jövőben erősebb, de ez valószínűleg csak annak köszönhető, hogy egy alkalmi formációval indultak.

Holló Aurél ütőhangszeres művészt jól ismerheti mindenki az Amadindából. Profi zenészekkel egy profi dalt rakott össze nagyon komoly hangszer-szólókkal. A felvétel úgy ahogy van jó, talán csak egy hibát lehetne neki felróni, hogy a zenei hangzás a 10-20 évvel ezelőtti divatot követi. Kicsit Spyro Gyra és Mezzoforte utánérzés kerítette hatalmába azokat, akik a beérkezett művet hallgatták.

A legérettebb küldemény

Juhász Ildi és Sárik Péter duettje az egyik legérettebb pályamű ami beérkezett. Ildi klasszikus éneket és jazzt is tanult, jelenleg több formációban is énekel. Fontosnak tartja a méltán sikeres magyar dalok életben tartását, ezért repertoárjának alapját ezek a dalok képezik. Itt most a „Ha legközelebb látlak” Koncz-Szenes nótával kerültek a döntőbe, és hagytak szintén mély nyomot a zsűri tagjaiban.

Szintén meg kell említeni egy fiatal jazzistákból álló csapatot. Ez a Molnár Emese által vezetett Jamese Quartett. Bemutatkozásukban azt írták, hogy elsődleges céljuk, hogy a hagyományos és közismert jazz vagy pop zenei számokat a saját képükre, „Jamesésre” formálják. Így jutott el hozzánk a Whitney Houston által interpretált I’m your baby tonight.

Alkalmi, mégis profi

Utolsónak egy olyan csapat következik, ami ugyan alkalmi társulat, de mivel rendszeresen együtt játszanak a Jam Pubban, így meglehetősen profi a hangzásuk. Bársony Bálint, Juhász Attila és Németh „Némo” Gábor vezetik ezt az alkalmi formációt. Pályázati daluk a Sir Jones, a klasszikus swing hangzásra épül, mai modern felfogásban, remek hangszerszólókkal, fülbemászó dallamsorral. Ez a dal áll legközelebb a 90.9Jazzy zenei arculatához.

A díjazottak:

A legjobb hangszerelés: Holló Aurél: Moments
Legjobb zeneszerző: Sárközy Fanni (Mizar: Újra a Parton)
Legjobb hangzás: Juhász „Jack” Attila-Captain Némo-Bársony Bálint: Sir Jones

A rádió munkatársai két eredetileg nem jelölt különdíjat is létrehozott:

Legjobb angol nyelvű felvétel: Rostás Regina: So You Think
Legjobb szólista: Sárik Péter (Juhász Ildi: Ha legközelebb látlak)

S nem is kell tovább várni, hogy kiderüljön, kik nyerték meg a dalversenyt. A kik szó duplán is helyénvaló, hiszen formációkról van szó, na meg a zsűri a pályamunkák magas színvonala miatt nem egy, hanem két első díjjal jutalmaz.

A jazzy dalverseny nyertesei ennek tudatában pedig:

Mizar: Újra a parton
Juhász Jack Attila, Captain Némo, Bársony Bálint: Sir Jones

Zárszónak csak annyit, hogy nagyon örülünk, hogy ennyi rejtett tehetségre bukkantunk. A verseny elérte célját, hisz adtunk egy impulzust az alkotóknak, mi pedig több mint 20 új dallal bővítettük a hazai repertoárunkat. Biztos, hogy jövőre is megrendezzük, addig is tessék készülni! – mondta el Suri Imre, a 90.9Jazzy ügyvezetője.

A Zene.hu ezúton is gratulál a dalverseny összes résztvevőjének és díjazottjának, s további sok sikert kíván minden formációnak!

– jazzy/zene.hu–

[2007.10.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még