2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A verseny pontos kiírása
Kapcsolódó cikkek
A Jazzy tehetségeket talált - Jövőre is megrendezik a dalversenyt
Testi és lelki orvoslás a Jazzy Rádiónál
Urban Nights: nagyvárosi hangulat a Jazzyben
Indul a nagy könyvvadászat
Különlegességgel jelentkezik a Jazzy májusban!
Az ízek hangja a Jazzy-n
Öt napod van, hogy jelentkezz a Jazzy rangos versenyére!
Büszkén nézhet vissza a 90.9 Jazzy csapata - egy születésnap, az ügyvezető szemével
Kapcsolatok
90.9 Jazzy
Legnépszerűbb csengőhangok

Továbbra is segíteni szeretnénk a magyar jazz-t! - interjú Suri Imrével

Ismét útjára indítja a tavaly nagy sikert elért dalversenyt a Jazzy Rádió, amelynek népszerűsége napról napra fokozatosan nő. Az igényes zenét sugárzó adó most újra versenyezni hívja a magyar komponistákat. Ennek apropóján kérdeztük Suri Imrét, a Jazzy első emberét.

A tavalyi verseny nagyszerűen sikerült, számos pályamunka érkezett. Milyen visszajelzéseket kaptak azaz milyen volt a verseny visszhangja a szakma és a hallgatóság körében is?
– A szakma jól fogadta, mert örültek, hogy van egy olyan új fórum, ahol akár a kevésbé ismert jazz zenészek is bemutatkozhatnak. Ennek megfelelően volt sok amatőr és jó néhány profi pályázónk is. Ugyanakkor bevallom, hogy több hivatásos jazz zenészre számítottunk. A hallgatóság szintén jól fogadta a versenyt. Emlékeim szerint 40 dal került be a számítógépes rotációnkba, és ezekből több dal is népszerű lett a Jazzy hallgatói körében.

Egyöntetű vélemény volt a rádióban, hogy idén is meg kell hirdetni a dalszerző versenyt?
– Természetesen. Egyrészt ez egy sikeres kezdeményezés volt, másrészt továbbra is célkitűzésünk, hogy segítsük a hazai jazz-t, annak előadóit, dalszerzőit, producereit.

Mire számít, túlszárnyalhatja a mostani kiírás a tavalyi pályaműveket?
– Darabszámban nem biztos hogy túl tudjuk szárnyalni a tavalyi 190 pályaművet, viszont minőségben mindenképpen előrehaladást várok. Azóta sokkal jobban ismerik az emberek a Jazzyt, és annak zenei világát, ezért azt hiszem hogy az idén több lesz a jazzy-hez közeli pályamű.

Kiknek a jelentkezését várják és meddig lehet eljuttatni az anyagokat a rádióhoz?
– A kiírás szerint MAGYAR előadók, dalszerzők és zenei producerek jelentkezését várjuk, vagy olyan vegyes formációkét, amelynek van magyar érdekeltsége. Az teljesen mindegy, hogy a jelentkező mennyire ismert, hogy főállásban foglalkozik a zenéléssel vagy amatőr szinten, hogy a pop, a rock vagy a klasszikus zenéből érkezett, esetleg csak a jazzben él. A lényeg a produkció. Hogy a közönségünk igényes, friss, új magyar dalokat hallhasson a rádiónkban. Ez egyébként lehet eredeti új dal, vagy átdolgozás, instrumentális vagy vokális a lényeg a produkció. A nevezési határidő pedig szeptember 20-a.

Milyen szempontok alapján értékelik a beérkezett műveket?
– Az elbírálás kritériumai a következők lesznek: Kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások, zenei főtéma, szövegtartalom, fonetika, egyéni stíluselemek, szerkezeti-, formai egység, hangszerelés, a 90.9 Jazzy profiljába illő zenei felfogás, korszerű hangzás, improvizációk színvonala.

Mik lesznek a díjak, és milyen kategóriákban lehet majd nyerni?
– Azt szeretnénk, hogy a díjaink megteremtsék annak a lehetőségét, hogy ha valakinek van egy félkész anyaga, akkor azt be tudja fejezni és el tudja juttatni a közönséghez. Szeretnénk az idén is 10 napos stúdió időt adni valamelyik profi stúdióba, ahol lemezt készre lehet feljátszani és lekeverni az anyagot. Tavaly a Tom-Tom stúdió biztosította ezt, remélem az idén is meg tudunk egyezni. Ha pedig kész a lemez, akkor mi egy 100 db reklámszpotot tartalmazó csomaggal segítünk meghirdetni és ezáltal eljuttatni a vásárlókhoz a művész alkotását. Azt gondolom, ezzel bármelyik profi zenész kiegyezne, nem beszélve az amatőrökről. Sőt, ha olyan a pályamű, akkor azt is elképzelhetőnek tartom, hogy mi magunk adjuk ki, vagy esetleg a Tom-Tom stúdió, de ehhez hallani kell majd a beérkező anyagokat.

A tervek tehát már megvannak, és ismerve a Jazzy elszántságát és azt a fajta hozzáállást, amely lehetővé teszi, hogy az igényes jazz zene eljusson a hallgatók füléhez, garancia lehet az idei kiírás sikerére. Na meg persze az is, hogy akik tavaly részt vettek, azok sem csalódtak. A lehetőség tehát minden zeneszerző előtt adott, csak meg kell ragadni az alkalmat. Minden további információért pedig keressék a Jazzy Rádió holnapját! Mit is lehetne ehhez még hozzátenni: versenyre fel!

– Havassy Anna Katalin –

[2008.08.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még