2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szimpátia alapján készül az RTL Klub Csillaglistája
Táncosok és énekesek lesznek az új csillagok a RTL Klubon? - képekben
Technikai hiba a Csillag születik elődöntőjében
Ördög Nóra a Csillag születikben: Jézusom, mi történik?
Janicsák István lánya is megnyerheti a Csillag születik vetélkedőt?
A Csillag születik után Németországba mennek
Kapcsolatok
Jaffa
Beat'n'folk
Balogh Brigitta
Bíró Gergely (Bíró Gergő)
Csillag születik
Legnépszerűbb csengőhangok

A Megasztárból kiesett, a Csillag születikben továbbjutott

Szombaton folytatódik a Csillag Születik. Ma bemutatjuk a szombati zenei mezőny első harmadát, míg holnap és szombaton a második és harmadik rész következik, amelyekből kiderül, hogy a résztvevők igen sokszínűek, s a tehetségnek sincsenek hiányában. S hogy ez mire lesz elég? Majd kiderül, de addig is ismerkedjünk meg a műsor zenei kötődésű szereplőivel!

Balogh Brigitta 18 éves Nagyváradon lakik és könyvelőnek tanul. De a számok szürkeségét szívesen felcserélné a színpad csillogására. Imádja a természetet, ezért az iskola és az énekórák után rendszeresen kocog barátnőivel.

Brigitta teljesítménye nem meglepő, hiszen kiskora óta imád táncolni és énekelni, tízéves korától pedig Meda Horjan canto-tanárnő tanítványa. Az elmúlt években számos hazai versenyen ért el szép eredményeket, sőt tavaly a magyarországi Megasztár második selejtezőkörébe is bejutott.

Beat'n'Folk nevű formáció egy beatbox trió. A 3 fős formáció a tánc és a zene meglepő kombinációját alkotta meg. Annyit elárulhatunk, hogy a különleges előadás egyik alkotóeleme a beatbox.

Kabalát hord a zsebében

Bíró Gergely 12 éves, jelenleg a Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskola hatodikos kisdiákja. Nagymamája látta a Naplóban a felhívást a műsor debreceni válogatójáról. Ők jelentkeztek, majd Gergő tovább is jutott a második körbe, végül bekerült a műsorba, ahol három népdalt fog énekelni: 2 gyimesit és 1 mohácsit, név szerint: Utca, utca, Kicsi csillag és Már Mohácson.

A műsor készítői az iskolával megpróbálják úgy összeegyeztetni a próbákat, hogy azok hétvégén, vagy délután legyenek, hiszen ilyenkor fel kell utazniuk Pestre. Gergő hetente négyszer jár zeneiskolába szolfézs, klarinét és népi ének órákra. Eddigi eredményei: az Országos Népzenei verseny ének kategóriájának kiemelt nívódíja, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Fesztivál szóló különdíjasának választották. Az osztálytársak örülnek Gergő sikerének, bíztatják őt.

Az elején nehezen bírta a gyűrődést – mint mesélte mosolyogva –, de már megszokta. Kiállításmegnyitókon, különféle rendezvényeken vagy egyszerűen otthon, a család örömére szokott énekelni. Szabadidejében regényeket olvas, internetezik vagy számítógépes játékokkal játszik, de szeret legózni is. Kabalaként zsebében egy kis plüssmacit hord a zsebében, amit énektanárnőjétől kapott.

Sörözéssel indított a zenekar

Jaffa tagjai éppen söröztek, amikor a zenekar ötlete kipattant a fejükből. Mindez három évvel ezelőtt egy gyulai kiskocsmában történt. Azóta számtalan koncerten túl vannak, de még mindig az említett pub az öt tagú együttes törzshelye.

A Jaffa zenekar már egy pár éve aktívan klubozik, fesztiválozik Magyarországon és külhonban is. Stílusát tekintve nehezen behatárolható, rock zene pop, rock, jazz, latin témákkal. 2005 -ben megnyerték a SZIN tehetségkutatót illetve egy országos versenyen legjobb billentyűs, legjobb gitáros és legjobb énekes elismerést kapták. Kétszer választották be őket a legjobb 40 amatőr zenekar közé a VIVA tv tehetségvadászatában. Eközben elkészült egy demo Reggeli, ebéd, vacsora címmel. Négy dalt tartalmazott.

A 12 dalt tartalmazó Ablakanapra címet viselő lemezük 2006-ban jelent meg. A lemez érdekessége, hogy néhány dalban énekel gyerekkori barátjuk a Megasztárból megismert Szabó Eszter. Külön megtiszteltetés volt, amikor Tokajon a Hegyalja fesztiválon Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor előtt léphettek színpadra.

Pénteken 16 órakor újabb kiscsillagokat mutatunk be.

- Bíró -

[2007.11.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még