2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vigyázat Európa!! Jön a Kistehén
Little Cow, támad a Kistehén Tánczenekar
Színházi előadás Kistehén módra
A Kistehén külföldön az angolt keveri a magyarral
Mi történt? - a Kistehén Tánczenekar megőrjítette Berlint
Kapcsolódó Kiadványok
Kistehén Tánczenekar: Szerelmes vagyok minden nőbe
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar

Nagyon beindult a Kistehén - már külföldön is sikeresek

A Kistehén Tánczenekar nyáron több külföldi fesztiválon is fergeteges koncertet adott és ennek még nincs vége: egyre több helyre hívják őket és már nemcsak Európába. Ezenkívül: új album, filmzene, színház és külön projectek.

Mostanra a külföldön Little Cow néven emlegetett csapat több sikeres fellépésen is túl van: színpadra léptek a holland Lowlands fesztiválon (ahol kb. 4000 ember gyakorlatilag az első perctől az utolsóig végigtombolta a koncertet) és az angol Bestival Festiválon is (ami nemcsak a nagyszerű fellépőiről híres, hanem arról is, hogy a fesztiválozók minden évben beöltöznek).

A Lowlands-es fellépésükön a legjelentősebb holland zenei ügynökség felfigyelt a Kistehénre és egy négy állomásból álló turnét is szerveztek decemberre a csapatnak.

Ami még hátra van

A két legjelentősebb esemény azonban csak ezután következik: januárban ugyanis két nagyon fontos zenei vásárra kapott meghívást az együttes. Groningenben (Hollandia) minden évben megrendezik Európa elsőszámú tehetségkutató fesztiválját, a Eurosonic-ot. Európából több mint 2500 fesztiváligazgató, ügynökség, klub, lemezkiadó képviselője megy el, hogy kiválogassa a jövő nemzetközi sztárjait.

Ugyanerre a hétvégére (január 13-ára) a zenekart meghívták New York-ba a globalFEST nevű showcase fesztiválra. Rengeteg zenekar közül az egész világból egy háromtagú zsűri 12 zenekart válogatott ki. Ez a fesztivál a záróeseménye az amerikai Előadóművészti Ügynökségek (Szervezetek) Egyesülete konferenciájának, amelyen szintén kb. 2000, főleg amerikai ügynök, koncertszervező, fesztiváligazgató vesz részt. Az esemény helyszíne a híres Webster Hall három színpada.

Ember a fán

A magyar rajongóknak sem kell csüggedni, hiszen készül az új lemez, melynek címe: Ember a fán. A lemezből csak 500 db bakelitet gyártanak, illetve az internetről lehet majd letölteni, és már erre az anyagra is van külföldi érdeklődés.

Ezzel párhuzamosan Kollár Klemencz Lászlót felkérték egy új magyar játékfilm, a Kalandorok zenéjének megírására. Kollár emellett Kistehén – színházat is rendez. A darab címe: „Egyszer mindenki hazamegy – Kistehén és a rokonok“.

Farkas Róbert, a zenekar harmonikása pedig Budapest Bár címmel elindította saját projektjét. A lemezen - amely november végén jelenik meg - 9 másik énekes mellett Kollár Klemencz László is szerepel.

-zene.hu-

[2007.11.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még