2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Eastblok Music
Kistehén weboldala
Kapcsolódó cikkek
Vigyázat Európa!! Jön a Kistehén
Little Cow, támad a Kistehén Tánczenekar
Színházi előadás Kistehén módra
Kapcsolódó Kiadványok
Kistehén Tánczenekar: Csintalan
Kistehén Tánczenekar: Szerelmes vagyok minden nőbe
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar

A Kistehén külföldön az angolt keveri a magyarral

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Kistehén Tánczenekar "Little Cow" néven külföldön próbálkozik. Egyelőre nem alakulnak rosszul a dolgok: koncertek, turné, interjúk, válogatások, színház...

Rövid idő alatt két sikeres németországi koncerten van túl a Kistehén tánczenekar: február 23-án Berlinben a Kulturbrauereban, március 24-én pedig a Rodina Klubban léptek fel. A zenekar április végén német turnéra indul, majd nyáron külföldi fesztiválokon is fellép.

I’m in love with every lady

Nemrég jelent meg az angolul Little Cow-nak elnevezett Kistehén Tánczenekar bemutatkozó nemzetközi albuma. A kiadó kelet-európai zenékre szakosodott, Balkan Beats című válogatáslemezei sikeresek egész Európában. Az Eastblok terjesztői hálózata révén egész Európában forgalmazza a lemezt, valamint számos internetes áruházban is árusítja (pl. Amazon, iTunes).

A külföldi lemez nagyrészben megegyezik a nálunk is megjelent Szerelmes vagyok minden nőbe című koronggal. A különbség csak annyi, hogy rákerült az albumra a Szájbergyerek (Cyber Boy) újra hangszerelt változata. A zenekar a legtöbb számot magyarul adja elő, néhányat angolul, kettőt pedig az angolt és a magyart keverve.

Az első show

A Little Cow február 23-án mutatta be a lemezt Berlin egyik legnagyobb klubjában. Az esemény nagy visszhangot kapott: a koncert szerepelt minden fontos programajánló magazinban és weboldalon.

A zenekarral élő zenei felvétellel egybekötött fél órás beszélgetést készített a Radio Multikulti. Kollár-Klemencz László, a zenekar vezetője interjút adott még számos újságnak és rádiónak: a Deutchlandfunk, a WDR Funkhaus Europa, Radio UniCC, a Kultur-Radio Berlin rádióállomásoknak, valamint az angol The Independent napilapnak is.

A március 11-i dortmundi koncertet felvette és leadta a Funkhaus Europa rádió a zenekarral készített beszélgetéssel együtt.

Koncertfelvétel és turné

A csapat április végén ötállomásos miniturnén folytatják Németország meghódítását, és már szerveződnek a nyári fesztiválok, valamint egy őszi nagy turné is. Közben pedig a menedzsment és a kiadó közösen dolgoznak azon, hogy még több európai országban is megismerjék az együttest.

Válogatás, Amerika ...

A New York-i székhelyű Putumayo lemezkiadó beválogatta a Romano Drommal közösen készített Virágok a réten című számot új, Gipsy Grooves című válogatására. Ez lett a lemez húzódala, ami azt jelenti, hogy a dalból készült klippel promótálják a lemezt Amerikában.

A Cyber Boy is felkerül egy válogatásra: az angol “Beginner’s Guide to Eastern Europe“ című album szerkesztői úgy gondolták, hogy a dal kelet-európai alapmű.

-nagymester-

[2007.03.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még