2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
November 16-án német nagyágyúk érkeznek Budapestre
Jönnek a finn csellóvirtuózok - Apocalyptica a Petőfi Csarnok színpadán
A Pecsában ünnepeltek a tribute zenekarok - fotók
A Quimby "PeCsa" koncertje elmarad!
Képgalériák
Gamma Ray a Pecsában
Helloween a Pecsában
Kapcsolódó Kiadványok
Gamma Ray: Land Of The Free II
Helloween: Double Live - 1
Helloween: Double Live - 2
Helloween: Gambling With The Devil
Helloween: Gambling With The Devil - CD 2 Bonus
Kapcsolatok
Helloween
Gamma Ray
Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)
Legnépszerűbb csengőhangok

Kemény volt! A "PeCsában" nosztalgiázott Kai Hansen - fotókkal

Sokak meglepetésére és örömére a germán metal két jeles képviselője, a Gamma Ray és a Helloween Hellish Rock 2007-’08 elnevezésű zenetörténelmi jelentőségű közös koncertkörútjára indult, melynek Budapesten a Petőfi Csarnokban volt az első, nyitó állomása, ahol legnagyobb örömükre telt ház fogadta őket.

Külön-külön mindkét csapat már többször is fellépett nálunk, ezért kíváncsian vártuk, hogy e közös baráti turné keretében sikerül-e felülmúlniuk eddigi koncertjeiket.

A Gamma Ray nyitott

A Welcome intro hangjaira vonult be a Gamma Ray és a Heaven Can Wait című dalukkal nyitottak. Kai Hansen a tőle megszokott vigyorral arcán köszöntötte a közönséget és egymás után jöttek a jobbnál jobb dalok. A régebbiek mellett (New World Order, Rebellion on Dreamland, Land of the Free, az 1990-es The Silence) két vadonatúj szerzemény is elhangzott az új lemezről – a Land of the Free II. - az Into the Storm és a Real World is, melynek érdekes módon a csarnokban jelenlévő rajongók már kívülről fújták a szövegét.

Igazi meglepetés volt programjuk utolsó harmadában a több mint húsz éves dal a Ride the Sky (az 1985-ös Walls of Jericho lemezről - természetesen Hansen szerzeménye) és erre a power-ra még az idősebb rajongók is beindultak. A zenén kívül a látványra sem volt panaszunk, a hátsó emelvényre időnként fiatalos lendülettel felmásztak a gitárosok, nagyon ötletes volt a színpadkép, mely felett a hatalmas Gamma Ray-es háttérvászon feszült. A Valley of the Kings volt a zárása a koncertjüknek, de engedtek a lelkes közönségnek és ráadásként a Send Me a Sing hangzott el.

Színpadi díszlet átépítés és átszerelés után folytatta a Helloween

A Halloween dallamaival nyitott meglepetésként a Helloween. Természetesen ők is régebbi dalaikból (az 1994-ből való Sole Survivor, az 1988-as Eagle Fly Free és a Dr. Stein, az 1987-es A Tale That Wasn’t Right) illetve az idén megjelent Gambling With The Devil című albumukról játszották pl. a klipes nótát az As Long as I Fall-t, majd a The Bells of The 7 Hells címűt. Sascha Gerstner a fiatal gitáros idősebb kollégájával, Michael Weikath-tal egyetemben igen technikás ikerszólókat mutattak be.

Náluk is – ahogy az előző fellépőnél is - volt minden, aminek egy igazi metal koncerten lennie kell: dobszóló, közönségénekeltetés, mozgalmas színpadkép, profin és jól mozgó zenészek a színpadon időnként spontán formációkba összeállva (talán az énekesüknek, Andi Derisnek volt érdekes számunkra az a szokása, hogy sokszor fordult háttal a közönségnek arccal a dobos felé) Aztán még egy kis poénkodásra is volt kedvük, a Smoke on the water kalapos bemutatójával.

Az est fénypontja azonban a ráadás után következett, amikor a visszatérő zenekart már a Gamma Ray tagjai is követték és együtt nyomták el az 1987-es heavy metal opuszt, a Future World-ot és az 1988-as I Want Out dalokat egy jókedvű közös baráti jammelés keretében. A fináléban egykori zenekara vendégeként kiemelkedően nagyot énekelt Kai Hansen, a Gamma Ray frontembere.

Végül is nagyon jó hangulatú bulit csináltak így együtt baráti turnéjuk nyitó állomásán és akik szeretik a német power metalt, azoknak bizonyára nem okoztak csalódást, mert erről a különleges vendégszereplésről egy életre szóló élménnyel tértek haza.

-Hajós Maja-

[2007.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még