2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockballadát is feldolgoz az Adagio
A múlt és a jelen találkozása - bemutatjuk az új Adagio lemezt
Jól néznek ki és jól is énekelnek - képes beszámoló az Adagio megabulijáról
Kapcsolódó Kiadványok
Adagio: Érintés
Adagio: Gold
Kapcsolatok
Adagio
Legnépszerűbb csengőhangok

Az Adagio Érintése mindenkit megérint?

Két platinalemezzel a háta mögött a napokban jelentette meg legújabb, Érintés című albumát az Adagio együttes. Az egyedülálló feldolgozásokat tartalmazó korongon ezúttal most először – Polyák Lillának köszönhetően - női hang is színesíti a repertoárt.

Hosszas előkészületek és majd három hónapos megfeszített stúdiómunka után végre napvilágot látott az Adagio együttes harmadik albuma. Az Érintés című lemez 13 szívhez szóló dallal ajándékozza meg a közönséget, melyek különleges hangzásukkal mindnyájunkban a legmélyebb emberi érzéseket ébresztik fel.

Nagy Sándor, Hommonay Zsolt és Balczó Péter talán nem is gondolták még 2005 őszén, hogy két év múlva - hátuk mögött az Adagio és a Gold című albumokért járó platinalemezzel – már a harmadik korongjukat tartják kezükben, mely a dalok listájából ítélve valószínűleg elődeihez méltó fogadtatásban részesül majd. A műfajilag jóval szélesebb repertoárban számos zenei különlegesség szerepel.

A komolyzenei dalok közül Bach Air-je Hommonay Zsolt magyar szövegével kiegészülve, Borodin Igor hercegének hegedűstémája pedig szintén új szöveggel szólal meg. Ahogy már azt megszokhattuk, a listára ezúttal is felkerült számos, mindenki által ismert klasszikus szerelmes dal, mint például Demjén Ferenc Jégszív vagy Máté Péter Majdnem szerelem volt című slágere. Az utóbbit a trió az egykor kiadatlan szöveggel énekli az albumon.

Női hang az új albumon

A lemezen szereplő Bármit megtennék című Meat Loaf feldolgozás igazi meglepetésnek számít - most először fordul elő ugyanis, hogy az Adagio kedvelt férfihangjai mellett egy női énekes is megszólal az albumon. A dalban Hommonay Zsolt felesége, a szintén színművész Polyák Lilla adja elő a női énekbetéteket.

A fiúk szívéhez minden szerzemény rendkívül közel áll, ám mégis talán a Kérlek, ne menj el című sláger a legkedvesebb számukra. Nagy Sanyit már akkor is megérintette a dal szövege, mikor azt évekkel ezelőtt eredeti verziójában énekelte a Magyar Rádióban. Ám úgy véli, az alkotás drámaisága az új Adagio-s hangszereléssel lett igazán tökéletes.

Zsolt ezen kívül a saját elképzelésének megfelelő szöveggel énekelt Bach szerzeményt, illetve a Queen együttes ismert slágeréből született A szerelem megöl majd című számot is nagyon kedveli - egy ilyen igazi rock klasszikust ugyanis hatalmas kihívás átdolgozni és előadni az általuk képviselt zenei stílusban. Persze Péternek is megvannak a maga kedvencei, többek közt az Érintés című Borodin feldolgozás, illetve a női hanggal kiegészült Bármit megtennék című dal.

Eddigi legnagyobb koncert

A számos zenei csemegét kínáló album megjelenése után természetesen nem maradhat el egy újabb, most már az Érintés dalait is népszerűsítő fergeteges koncert sem, ahol a friss feldolgozások a harmadik lemez zenei producereinek, ének- és zenekari hangszerelőinek – Zádori László (zenei vezető), Czomba Imre, Pejtsik Péter, Riederauer Richárd – köszönhetően valóban egyedülálló hangzással varázsolják el a közönséget.

Az Adagio együttes tagjai eddigi legnagyobb fellépésükre készülnek 2008. május 9-én a Papp László Sportarénában, ahol a csapat állandó zenészei mellett – ahogy legutóbb a Művészetek Palotájában és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is - Ács Péter vezetésével a 60 tagú Danubia Szimfonikus Zenekar kíséri a triót.

- Sony BMG / Pogonyi Nóra  -

[2007.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még