2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Villámkedvenc az Adagio
Rockballadát is feldolgoz az Adagio
Az Adagio Érintése mindenkit megérint?
Kapcsolódó Kiadványok
Adagio: Gold
Kapcsolatok
Adagio

A múlt és a jelen találkozása - bemutatjuk az új Adagio lemezt

A tavalyi év legnagyobb zenei szenzációjának titulált Adagio a napokban jelentette meg második nagylemezét „Gold” címmel. Mi megkértük a trió tagját Homonnay Zsoltot, hogy mutassa be nekünk az újdonságot.

1. Így volt szép (Carrie)
Az egyik nagy kedvencünk ebben az új formában még drámaibbá vált. Igyekeztünk a rockballada sajátosságait egyesíteni a klasszikus zene és ének elvárásaival.

2. Őrjítő vágy (Power of Love)
Szinte evidensen kínálkozott ez a dal, és mi egy új szöveggel új töltetet, és drámaiságot igyekeztünk beleplántálni. Bár sok feldolgozást megért, ez egy igazi Adagios feldolgozás: külön gyönyörűség számunkra a hangszerelése, Riederaucher Ricsi nagyon jól érezte meg a hangzásvilágot.

3. Érints meg
Nagy zenekari hangszerelést kapott, nagyon jól ”bevastagodott” a hangzása. Szép találkozása a szimfonikus hangzásnak és a szaxofonnak. Sikerült egy nagyon jó átdolgozást csinálni a Fecó dalból. Külön boldogság, hogy a Korál basszus gitárosa, Fekete Samu nagyon elismerően nyilatkozott a dalról.

4. Delilah
Igazi modern átdolgozás, akár egy filmzene.  Ez lesz az első, amit beépítünk a koncertek anyagába.

5. Mamma
Pavarotti régi-régi nagy slágere eredeti nyelven olaszul hangzik el a lemezen. Nem akartuk ezt a mediterrán hangzást „megmagyarítani”, hiszen minden benne van: az életöröm, az éneköröm és az olasz napsütés. Egy olyan világot idéz fel, amiben nyoma sincs a napjainkra jellemző "depinek". Eredetileg más fajta, poposabb hangszerelést akartunk, de Kemény Gábor az eredeti hangszerelés világát stílusát megtartva dúsabbá, szellemesebbé, modernebbé, egyszóval maibbá varázsolta. Így mégis ennél a hangzásvilágnál maradtunk - igazi stílus bravúr - múlt és jelen találkozása.

6. Te vagy
Nagyon kedves dal, pompás hangszerelés, romantikus összebújós hangulat.

7. Always
Kár, hogy nem mehetett a magyar szöveggel, egy teljesen más nóta lett volna. Így kissé húzósabb, a rockhoz húzó stílussal került a korongra.

8. My Love
Szép szerzemény, a lemezen angolul hallható. Nagyzenekari kíséret teszi monumentálissá. Azt hiszem az eredeti előadó Steve Wonder is örülne, ha hallaná.

9. >Caruso
Az olasz opera és italo pop hangzásvilágát egyesítette a muzsika, ami Pavarotti nevéhez kötődik. Számunkra, korosztályunknak és pop- és rockzene mellett operát, klasszikus zenét is szeretőknek Pavarotti volt a nagy Caruso, a nagy énekes. Ezt a dalt Neki ajánljuk, neki, és életművének, tisztelgünk vele - hisz ezt a dal egykor Ő énekelte..

10. Szép Júlia
Olyan jó a hangzás világa, hogy órákig el tudnám hallgatni. Nagyszerű az akusztikusgitár kísérete és a szimfonikusokkal megspékelt gitárdíszítése, a finoman ki-kibújó oboával ötvözve igazi csemege, alul egy modern groove-os dobsounddal - nagyon el lett találva.

11. Gyertyák
Szintén egy régiség, új köntösben a régi és az örök mondanivalóval. Mindannyiunknak megvannak a saját gyertyái, amiről ebben a felfogásban énekelünk. Nagyon szépen végig vitt hangszerelés jellemzi, ahová még a „lélek csendjét” is sikerült belekomponálni.

12. Minden álom él
Karácsony, gyermekkórus. Ez jut eszembe a dalról. Nehéz volt úgy átdolgozni, hogy olyan dalszövege legyen, amit a gyerekekkel együtt lehet énekelni. A muzsika visszavisz a régi, tiszta gyermeki világba, ahol még a csodákat elhisszük, és várjuk a karácsonyt, és a világ olyan tisztának, boldognak, reménytelinek látszik… A gyerekek nagyon profik voltak, és olyan jó, és megható volt az általam írt szöveget tőlük, az ő lelkesedésükkel, tisztaságukkal hallgatni.

13. Híd a romlás vizén (Bridge Over Troubled Water)
A nagyzenekari hangzások sorában egy kis szünet, csak egy zongorával hallható a dal. Sokat „filóztunk” milyen legyen ez a nóta, volt több ötletünk, volt hangszerelés, ami nem tetszett, volt ami nem dolgozta át igazán a dalt, nem tett hozzá, - míg kipattant, ez a letisztult forma-zongora és ének. Rakonczai Viktornak köszönhető ez a finom dolgozat…

- bizsó -

[2006.11.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
TRT 2006.11.17. 17:27 • [1]
Hajrá SANYI és a többiek!
Nagyon jók vagytok!
Tegnap volt itt Kisvárdán koncert, nagyon jó volt!
:) :) :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még