2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megérintett a jazz? - vegyél részt a Jazzy pályázatán!
Hogyan született meg a jazzrádió? - interjú Suri Imrével
Sokakat érintett meg a jazz - lezárult a Jazzy dalversenye
A Jazzy tehetségeket talált - Jövőre is megrendezik a dalversenyt
Újított a 90.9Jazzy
Indul a Jazzy új játéka - extra értékes nyereményekkel!
Nincs szükség változtatásra, elégedettek a Jazzy hallgatói
Váczi Gergő távozott, új műsorvezető várja a koránkelőket
Kapcsolatok
90.9 Jazzy
Legnépszerűbb csengőhangok
Váczi Gergő

Váczi Gergő a TV2 engedélyével vezeti a reggeli műsort

A Jazzy Rádiót nem kell bemutatni az igényes zenét kedvelők körében, egyre népszerűbb és egyre nagyobb a hallgatottsága. Itt volt az ideje annak, hogy kicsit a kulisszák mögé is bepillantsunk és megismerkedjünk Váczi Gergővel, a rádió reggeli műsorának műsorvezetőjével.

- Mióta  dolgozol a rádióban?
- Az indulás óta, azaz február 14-e óta. Igazság szerint már néhány héttel az indulás előtt úgymond hadrendbe álltam, hogy szokjam a légkört, megismerkedjek a technikai háttérrel, a programokkal. Ezek azért is voltak fontosak, mert saját magunkat „keverjük”, tehát nincs egy technikus az adás alatt, aki segít az adás megfelelő lebonyolításában. De én ezt is nagyon élvezem.

- Mióta van kapcsolatod a jazz-zel és az azzal összefüggésbe hozható zenékkel?
- Kifejezetten ezzel, vagy ezekkel a műfajokkal a rádió indulása előtt ismerkedtem meg, de mikor idekerültem, azt meg is mondták, hogy nem kell „értenem” ehhez, mivel erre vannak szakavatott műsorvezetők. Azért teljesen idegen nem volt ez a műfaj, hiszen korábban három évig a Rádió C-nél dolgoztam, ahol a jazz és a jazz-zel érintett műfajok megtalálhatók, még ha nem is ilyen gyakorisággal. Például, ott szerettem meg a mai napig egyik nagy kedvencemet Al Jarreau-t.

- Volt közelebbi ismerettséged a zenével, vagy esetleg tanultál valamilyen hangszeren játszani?
- Zenélni nem igazán tanultam. Bár ha őszinte akarok lenni, és miért ne akarnék, akkor elmondhatom, hogy anno az általános iskolában furulyázni és zongorázni tanultam, bár ezek csak néhány hónapi tartottak. Ja, és már kamasz koromban autodidakta módon elkezdtem gitározni. Szóval most belegondolva több hangszeren is játszom. Persze ez csak vicc. Sajnos nem vagyok egyik hangszer mestere sem. Nagyon irigylem azokat, akik játszanak valamin. Isteni lehet egy hangszert úgy megszólaltatni, hogy az zenei élményhez juttasson mindenkit, aki hallgatja… Talán, majd egyszer…

- Korábban a délutáni Happy Hours-t vezetted. Miért cseréltél Schmidt Andival a Jazzy Reggel akkori műsorvezetőjével?
- Egy lehetőséget kaptam attól a televíziótól, ahol dolgozom. Olyan munkát, ami sajnos, vagy nem sajnos délutáni elfoglaltsággal jár. Így mikor az realizálódott, leültem erről beszélgetni Suri Imréval a programigazgatóval, akivel szerencsére sikerült ezt a bizonyos cserés megoldást megtalálni. Az is szerencse volt, hogy mindez, Andinak is tetszett, mivel neki a korai kelés nem volt annyira szimpatikus, bár hogy őszinte legyek, ezzel nekem is vannak gondjaim, de pár perc elteltével, már friss vagyok és üde…

- Melyik műsorsávot szeretted, szereted jobban?
- Mindkettőt nagyon élveztem. De talán egy kicsit jobban tetszik – a reggeli kelés ellenére – a Jazzy Reggelt. Valahogyan „rádiósabb”. Nem tudom igazából megmagyarázni, de így érzem.

- Azt lehet tudni, hogy az egyik televízióban is dolgozol. Összeegyeztethető a két munka?
- Szerencsére igen. Ahogy az előbb elmondtam, pont a tv-s munkám miatt volt szükség a cserére. Egy kicsit „húzós” a nap, amikor a rádióban és a tv-ben is dolgoznom kell, de egy pillanatra sem szeretnék panaszkodni. Nagyon boldognak érzem magam, hogy ezt csinálhatom és – bár nem szeretnék közhelyesnek tűnni -, nagyon örülök, hogy azt csinálhatom amit csinálni szeretek. Nem érzem munkának, és ez nagyon jó…

- Nem érzed, hogy az egyik esetleg „hiteltelenné” válik a másik miatt?
- Nem. Szerintem mindkét feladat maximálisan vállalható. Azt sem érzem, hogy az egyik „kioltaná” a másikat. Szerencsére a hallgatók és a nézők véleménye is ez, vagy legalábbis nem kaptam még erre vonatkozó kritikát. De remélem nem is fogok.

- Ha választanod kellene, melyiket választanád?
- Ezt komolyan kérdezed? Nem tudom, de nem is akarok ezen gondolkodni, mert úgy érzem semmi aktualitása nincs ennek. A rádióba úgy kerültem, hogy már dolgoztam a televízióban, a tv-ben pedig áldásukat adták a rádiós munkámra. Sőt, már szinte mindenkit megfertőztem a Jazzy-vel. Rengeteg rajongója van ott.

- Milyen terveid vannak a rádiónál? Más műsor?
- Igazából ezen sem gondolkodtam még. De szerintem nincs is itt az ideje ennek, mert imádom a reggeli műsort, és annak örülnék, ha sokáig, nagyon sokáig itt maradhatnék, és ebben a sávban vezethetnék műsort. Bízom abban, hogy ez így is lesz…

– jazzy.hu –
Fotó: TV2

[2007.12.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még