2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Király Linda hazatért!
Kapcsolatok
Britney Spears
Ashlee Simpson
Fergie
The Black Eyed Peas
Király Linda

Ég a popsztár, ég - A legnagyobb koncert-cikik!

Élőben fellépni kockázatos: elfeledett szöveg, részeg énekes, besült playback - a legnagyobb színpadi égések!

Britney a VMA-n

A válóper és két közlekedési kihágás közepette Britney Spears-nek eszébe jutott, hogy ő eredetileg énekesnőnek készült. Elkészült új albuma, a Blackout, magyarul eszméletvesztést jelent, és hol is lehetne nagyobb közönség előtt bemutatni az első kislemezt, mint a Music TV éves díjátadóján? A számításba egy kis hiba csúszott: a teljesen szétesett, lomhán mozgó és playbackelő Britney szereplését még kollégái is szánalommal vegyes döbbenettel figyelték. Bár az is igaz, hogy az önmagában is borzalmas Gimme More című számhoz a szörnyűséges fellépés tökéletesen illett…

Inkább detoxba ment volna

Az MTV illetékesei idén nem nyúltak bele szerencsésen a fellépők kiválasztásába: az amerikai VMA-n Britney égett szörnyűségeset, míg az európai díjátadón, Münchenben Amy Winehouse.

A botrányos szőkeséggel ellentétben rendkívül tehetséges, ámde nem kevésbé balhés r’n’b énekesnő alkohol- és drogfüggősége között őrlődik, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen állapotban lesz fellépésein. Münchenben például pocsék napja volt: tökrészegen lépett színpadra, hogy elénekelje Back To Black című számát, és érthetetlenül halandzsázott összevissza. A szervezők alighanem elgondolkoztak, hogy stage pass helyett inkább detoxikáló-jegyet kellett volna adni neki.

Csak az a szöveg ne lenne!

Szöveget elfelejteni minden előadó rémálma, de a rutinosok azért kijönnek a kínos szituációból: megénekeltetik a közönséget, vagy akár segítséget is kérnek a rajongóktól.

Az ijedősebbeknek azonban eljön a vég: Jessica Simpson egy Dolly Parton tiszteletére rendezett gálán gabalyodott bele a szövegbe – az NBC megkímélte az égéstől, és felvették újra a számot. A hollywoodi popszőkék magyar helytartója, Király Linda ennél sokkal rosszabbul járt: a Himnusz szövegét felejtette el, és a közönség nem mondhatni, hogy túlzottan megértően fogadta volna az orbitális égést.

A playback varázsa

Talán a popzene két legcsúnyább lebőgése köszönhető a playback-technika üzemzavarának. A nyolcvanas évek végének hatalmas sztárja volt a Milli Vanilli duó: a két kigyúrt fiatalember lányszívek ezreit törte össze slágereivel világszerte.

Egy baj volt csupán: a két „énekes” még a stúdióban se adott ki egy hangot magában, nem hogy a színpadon. A tátikaművészek rémálma Bristolban elevenedett meg: egy koncerten a kamerák és több ezer rajongó előtt megakadt az éneket tartalmazó CD, és újra játszotta ugyanazt a néhány másodpercet. A rajongóknak fel se tűnt különösebben a dolog, de a lapok a földbe döngölték a párost, amely megszégyenülve vonult vissza a zenei élettől.

Ashlee Simpson tehetségéről sem mondható el, hogy fénybe borítaná a popvilágot, de a tinikedvenc énekesnő legalább albumain maga énekelt. Amerika egyik legnagyobb nézettségű műsorában, a Saturday Night Live-ban azonban retteneteset égett: rossz szám indult el a playbackről, a zavartan táncikáló Ashlee pedig 35 másodperc elteltével inkább lemenekült a színpadról. A menedzsment a technikát, Ashlee a bandáját okolta, a közönség meg jogosan kiröhögte őket.

Vigyázz, nedves!

Se playbackkel, se tehetségtelenséggel nem vádolható Fergie, a Black Eyed Peas énekesnője, de talán az övé a legkínosabb eset: összepisilte magát a színpadon! Egy San Diego-i koncerten a frontember néhány ital után lépett színpadra, és a fotósok hamarosan egy gyanús nedves foltot fedeztek fel a nadrágján. A menedzsment a buli után megpróbálta beadni a népnek, hogy ez csak izzadtság volt, de az izzadtságszagú érvelést senki nem hitte el. Fergie később így emlékezett meg az esetről:

- Lecsúszott egy-két pohár a koncert előtt, de nem éreztem, hogy vécére kellett volna mennem. Ment a buli, ugráltam, mint az őrült, és a hólyagom nagyon elkezdett feszíteni…a többit meg láttátok – nyilatkozott a kínos baleset után.

– femina.hu –

[2008.01.01.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.01.11. 22:26 • [6]
Köszönöm, már láttam néhányszor. Igen, az apukája kellett, hogy ki tudjon jönni a csávából. Ez van. Az igazi függöny efektus ilyen.
Két nagy muszikust idéznék:
"Én nem szoktam hibázni, csak improvizálni" / Tabányi Hihály
"A Szól a rádió szövegét senki nem tudja, még én sem." /Presser Gábor
Lakat T. Károly körkérdésére a két legszebb válasz.

Az IHM hülyeségén még röhögtem, de amikor felfogtam, hogy ilyen komoly a helyzet, mit ahogy a youtube-on és még sok helyen olvasom, akkor megszállott rajongó lettem.
Előzmény: nagyM • 2008.01.11. 20:50 • [5] • Előzménykövetés 
nagyM 2008.01.11. 20:50 • [5]
Hi toromon!

a playback dologban egyetértünk.

a király lindával kapcsolatban: nekem nincs vele bajom, hogy öszinte legyek kivülragadt a világomon. és nem is engedem be. :D

de a himnusz dolog az gáz. itt egy videó, http://youtube.com/watch?v=NrK54jft6sQ&feature=related
(a videó alatti zsidózásért meg én kérek elnézést, de ez volt a legjobb minőségű, ezért szúrtam be ezt)

ezt látva nekem az jött le, hogy sajnos nem tudja a szöveget. meg a dallamot se. de hát ezt ő is bevallja, amikor azt mondja: "kérnék egy kis segítséget, mert ezt én nem tudom..." szóval nem egyszerűen belesült, hanem azt gondolta, hogy majd mindenki énekli és akkor elmegy... hát nem jött be :DDDD

hibákat meg nem keresek. a fórumba mindenki úgy ír, ahogy akar, ráadásul én se írok helyesen :D
toromon 2008.01.11. 19:48 • [4]
Nagymester!
Szerintem a playbback az csalás. (Gazdasági bűncselekmény az én fogalmaim szerint.) Akkor is ha tud énekelni, meg akkor is ha megveszi mások hangját és sajátként adja el. (És itt a rendezvény szervezők se bújhatnának el.) Ugyanolyan csalás, mint ha egy mekmester kőművesnek adja ki magát.
A Himnuszt meg ki mondta, hogy nem tudja? Aki egyszer elvágódik a színpadon, az nem tud járni? Többekkel előfordult mostanában. A Fesztivál győztes nagyjaink vígan mesélik, hogy 20-30-40 év éneklés alatt hányszor sültek bele saját dalaikba. Persze CD-ről ez ritkábban fordul elő.
Nekem az igazán szőke nő az aki a Társulat zsűrije elött megjelenik egy full playback CD-vel. "Véletlenül azt írtam ki." Elötte meg mivel járt haknizni, csak nem a másik full playback CD-vel? Ja és egy híres szó: útelágazás.
Bocs én se tudok írni, mert bitzos találsz benne hibákat.
Előzmény: nagyM • 2008.01.11. 18:00 • [3] • Előzménykövetés 
nagyM 2008.01.11. 18:00 • [3]
"nem tudunk mit kezdeni azzal, ha valaki kiváló de évekig emlegetjük ha egyszer elbotlott."

ha a playback-re gondolsz, az szerintem nem elbotolás, hanem a rajongók semmibevétele.
ha király linda emlékezetes himnusz-beégésére gondolsz, az meg szerintem a legnagyobb gáz ,ami emberrel megtörténhet. Aki nem tudja a himnusz szövegét, az NE álljon ki és énekelje el. mert iszonyú nagy égés lesz belőle.

egyébként sajnálom lindát, mert ekkor égést senki sem érdemel meg. de hát ez van....
pikk 2008.01.10. 13:52 • [2]
Ez egy ilyen ország, nem tudunk mit kezdeni azzal, ha valaki kiváló de évekig emlegetjük ha egyszer elbotlott.
Amikor egy ujságíró a vélemény-nyilvánítás ürügyén akkorát csúsztat, hogy már saját jogán hazugságnak is nevezhető és mindezt a "hír" jelzővel fogadja a nagyérdemű
Előzmény: toromon • 2008.01.02. 18:23 • [1] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még