2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Danubius Rádió
Kapcsolódó cikkek
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: Herczeg elárulta tippjeit
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben - Rúzsa Magdi zárt az első helyen?
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: Nyíregyházáról kaptunk tippeket
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: így látja a Bulvársport
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: a zeneszöveg.hu szerint rockos lehet a TOP 10
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: ketten is tippeltek
Kapcsolatok
Danubius Rádió
Hooligans
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Magna Cum Laude
Rúzsa Magdi
No Thanx
Lola
Váradi Roma Café
Irigy Hónaljmirigy (IHM)
Szabó Eszter

A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: A Danubius zenei szerkesztője elárulja

A Zene.hu idén először elkészítette a legnépszerűbb magyar előadókat/együtteseket tartalmazó listáját is. A TOP100 zenész ranglistából kiderül, hogy a lap olvasói körében kik voltak a legkeresettebbek 2007-ben. Az érdekes felsorolás első részét december 27-én közöljük, míg 30-án kiderül a "legkeresettebb".

A lista közléséig zenében jártas szakemberek tippjeit közöljük. Másodikként Csík Gabriella, a Danubius Rádió zenei szerkesztője árulja el, hogy szerinte ki található a lista első tíz helyén.

A Hooligans, mert több éve folyamatosan, megbízható színvonalon ontják a slágereket, közönségük nem csak széleskörű, de úgy látszik, fáradhatatlan is.

Szekeres Adrien - idei, Olyan, mint Te című dalával végleg levetette az ex-unisex-es lány bőrét, és igazi pop-dívává lépett elő. 

-  Zséda, az elsőszámú klasszikus hazai pop-díva még akkor is, ha teljesen más zenei közegből érkezett és még ha átmenetileg nélkülöznünk is kell új dalait az anyaszerep miatt.

- Magna Cum Laude, akik próbálgatva saját határaikat, egyre jobb szövegeket és dallamokat kreálva idén egy telitalálat rádiós dallal, a Színezd újrával. Szerintem mindenképp meg kell őket említeni.

- Rúzsa Magdi: Ő kétségkívül a legsikeresebb Megasztáros, aki, mikor már elcsitult a tehetségkutató verseny körüli felhajtás, még akkor is tud nagyot produkálni. Elég csak az Euroviziós Dalversenyt vagy a juniusi Kapcsolat koncertet megemlíteni.

- No Thanx: szinte nem volt nap, hogy ne érkezzen róluk hír, ne halljuk/ lássuk dalaikat a médiában. Rég nem látott tini-hisztéria generátora ez a zenekar.

- Lola, a másik tinibálvány, ő is uralta idén a médiát - a létező összes fórumon találkozhattunk a nevével- így, gondolom , a zene.hu látogatói is sokszor klikkeltek a róla szóló hírekre

- a Váradi Roma Café: Nagy öröm volt számomra, hogy ilyen zseniális zenészeket köszönthettem a Danubius műsorán: a formáció elképesztő határokat tört át generációkon, ízléseken és kultúrákon keresztül Umbala című dalával.

- az Irigy Hónaljmirigy is hozta idén is a tőle megszokott színvonalat és népszerűséget. Én a Sómen című daluk masszív rádiós siker volt idén.

- lehet, Szabó Eszti nem kerül fel erre a listára, mivel szép csendben adagolja a jobbnál jobb, karakteres és szellemes dalokat. Szerintem mindenképp említésre méltó!

Eláruljuk Gabriella listájából 5 előadó van a TOP100 zenész rangsorunkban az első 10-ben.

Holnap újabb szakember tippel. Figyeld a zene.hu-t!

-ej-

[2007.12.18.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Gabi114 2011.02.15. 19:07 • [8]
És egyébként én se nagyon csíptem és most se nem nagyon tetszik Szekeres Adrien - Olyan , mint Te dalát, mert énszerintem énekelt jobb dalt is ennél. Mondjuk az Olthatatlanul lemezért hamarabb adtam volna platinalemezt, mint az Olyan , mint Te lemezért. Mivel talán énszerintem az Olthatatlanul lemez sokkal jobb és jobban is tetszett. És én Adrien helyébe nem neveztem volna el a 3-dik albumot Olyan , mint Te lemeznek, szóval nekem az a dal nem tetszik.. De hát ezek pofonok és izlések, vagy fordítva. Nekem nem tetszett és nem is tetszik, és ez csak egy vélemény. és ezért nem kell megtámadni senkit sem és nem is akartam semmi rosszat ezzel a uzivel... :)
Gabi114 2011.01.22. 14:58 • [7]
Sziasztok. Én Tamással teljesen egyertértek , ami Szekeres Adrient illeti. Mivel ő 2001-ben is kiadott egy nagylemezt, Futok a szívem után címmel, és az albumról 4 dalt is ki akart adni a rádiókba, a Futok a szívem után-t, Túl késő dalt, és a Forróbb a nyárnál, és az Éjjel néha félek c. dalokat. A rádióknak nem kellett egy dal sem és nem volt igény Adrien dalaira , és Adrien inkább úgy döntött, hogy elvonul és nem fog foglalkozni a zenével egy darabig.
Majd 2005-ben visszatért az Olthatatlanul lemezzel, és erről a lemezről az Engedd hát és az Indulnék dalokat publikálni akarta, szintén nem kérte egy rádió sem. Pedig ezen a lemezen rajta volt a Híd a folyót duettje Dobrády Ákossal. És szintén nem volt igény erről az albumról se egy dalra, pedig ezek a lemezek is ugyanolyan jók, mint az Olyan, mint Te lemez. Szóval nem tudom minek kellett ezt így megoldani...
Tamás 2008.01.03. 22:33 • [6]
Sziasztok!

...hát olvasva a Danubius zenei szerkesztőjének Top 10-es listáját, úgy gondoltam, hogy le kell írnom a véleményem:
December 30-án volt szerencsém élőben részt venni a mai napig nagyágyúnak tartott Demjén jubileumi koncertjén. Miért a "nagyágyú" jelzőt használtam? Mert 30 év után is rajonganak érte, a dalaiért, és 30 év után is meg tudja tölteni az Arénát. Számomra az ilyen előadó a sikeres. Az említett listán az IHM és a Váradi Roma Café (?) szerintem az, aki ilyet vagy ehhez hasonlót tud produkálni, mint a Demjén (Az IHM mondjuk már bizonyított).
A listán szereplő előadók némelyikéről:
Zséda - El kell ismerni, tehetséges, de sok(k) belőle. Mintha más énekesnő nem létezne. Azt azért ne felejtsük el, hogy az első lemeze a süllyesztőben landolt volna, ha nincs a "Szeress most" és az általa elénekelt főcímdal. Újra kiadták az új dallal az albumot, és lám, felfedeztük Zsédát. Előtte volt azért 2 kislemezdala, azt nem hallhattuk a Danubiuson.
Szekeres Adrien - Majd' minden zenei szerkesztő "csodának" tartja az "Olyan, mint te" c. slágerét, amit meg kell hagyni jó dalra sikerült, de könyörgöm, Adrien előtte is énekelt, ontotta (volna) a slágereit, ha hagyják. De senkinek nem kellett a nagyok közül. Érdekes...
No Thanx - Szerintem 2 dalos együttesnél még nem lehet kijelenteni, hogy "hű de sikeres". Bizonyítsanak! Azért, mert játsszuk a dalukat még nem kell elájulni Tőlük. Ezt sulykolják belénk. Ez a magyar közizlés.
Váradi Roma Café - az igényes dalok előadói Ők, én azon csodálkozom, hogy belevették a játszásba a Szabó Eszter dalokkal együtt. Ők igényes zenét játszanak szerintem, a Danubius pedig (én így látom) nem ezt kínálja.
Nagyon sajnálom, hogy úgy terelnek minket "zeneszeretőket", mint a birkákat. És az még elszomorítóbb, hogy hagyjuk magunkat...
Wiki23 2008.01.03. 14:55 • [5]
Áttekertem a Sunshine Pilisre, gondolva azt,hogy ezis egy fővárosi (környéki) rádió,de talán ez lehet a kivétel.Csalódnom kellett,a kívánságműsorban be se kapcsoltak,az sms-em be sem olvasták és nem beszélve az arrogáns műsorvezetőről,aki próbál úgy jópofizni,mint a nagyok.Vicces.Így innen is eltekertem.
schmidthoffer 2008.01.03. 10:33 • [4]
Sajnos az a helyzet, hogy majdnem mindegyik rádióadó ezt csinálja. A kívánságműsort is csak max 50 dalból lehet kiválasztani. Egy ismerősöm sorban állt egy rádió élő kívánságműsora kapcsán az egyik áruházban karácsony előtt, hogy "kívánhasson" és küldhessen valamit a rokonainak vidékre. Amikor sorra került, ott közölték vele, hogy csak abból a 20 dalból kérhet, amit listán elé tettek. Szegényke, még elolvasni sem tudta a címeket, így kénytelen volt a műsorvezetőre hallgatni, hogy melyiket ˇkívánja", majd az adásba kapcsolásig gyakorolta a "kért" előadó nevét kiejteni... Szomorú történet, de igaz. És azt gondolom, nem ő a hibás, amiért színtiszta udvariasságból nem vágta a műsorkészítők képébe az élő kapcsoláskor, hogy "de hiszen ezt nem is én kértem!". Megtehette volna, csak nem akart kellemetlenséget.
Sajna a rádióadók többsége nem a hallgatóknak szerkeszt műsort. Más érdekek szerint dolgoznak, így nem érdemes az értékelésüket figyelembe venni. Érdemes inkább eltekerni másik állomás felé. Ami most nekem tetszik, az a Jazzy. Nem mondom, hogy tökéletes, de hazai viszonyokhoz képest most a legjobb. Szerintem.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még