15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. november 27. | péntek | Virgil nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Váradi Roma Café
 
Legutóbbi kiadványok
"Ez van".?! (2009)
Espresso koncert ˙(DVD) (2009)
Espresso (2008)
Isten hozott a családban! (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Váradi Roma Café a Margitszigeten
Kapcsolódó cikkek
Tíz év után új dallal jelentkezik a Váradi Roma Café
Felnőttek a legendás klip gyerekszereplői
Két új taggal bővült a Váradi Roma Café
Elmarad a Váradi Roma Cafe május 15-ei nagykoncertje
Váradi Roma Café: "Ez van”?! - és ez jó!
     
 
Váradi Roma Café
Web: http://www.varadicafe.com
Latin-jazz-pop formáció.
 
     

Váradi Roma Café

Váradi Gyuszi, Váradi Robi, Berki Arthur és Botos Tibor hosszú utat járt be, mire első, közös albumuk megjelent (Járok-kelek a világban). A bemutatkozó korong platinalemez lett, melynél nagyobb elismerés már csak a közönség szeretete és érdeklődése. A debütáló lemezt követő évben a média is felfigyelt a családi zenekarra. Sorra léptek fel a legnagyobb tévéműsorokban (Fábry-show, Névshowr, Szuperbuli, különböző road-show-k), interjúkat adtak újságoknak, rádióknak, a Fonogram magyar zenei díj world music kategóriájában a legjobb lemezért járó jelölését ismegkapták.

Másfél évvel az első lemez megjelenését követte a második, melynek a Szeress még címet adták. A stílus maradt a jazz-pop-roma-swing egyedi keveréke, mely a két Váradi testvér jellegzetes hangjával fűszerezve igazi csemege a zenei piacon.

A történetük röviden

A Váradi testvérpáros már nagyon korán megtanulta, hogy leginkább egymásra számíthatnak. Még gyerekként kerültek állami gondozásba, ahol néhány évet töltöttek, amíg a családi viszonyaik nem rendeződtek. Persze már itt sem élhettek zene nélkül. Gyuszi volt a citera zenekar vezetője és Robi is sokat énekelt különböző ünnepségeken.

Amikor nekivágtak a világnak és elindultak Kanadába zenélni, még nem gondolták, hogy sem pénz, sem a siker nem tudja majd feledtetni velük a kínzó honvágyat. Unokatestvérük, Arthur ezalatt komolyzenei tanulmányaival volt elfoglalva, próbák és zongoraversenyek töltötték ki mindennapjait. Miután befejezte tanulmányait, a világ több országában is koncertezett. Épp Japánba hívták koncertturnéra, amikor úgy döntött, inkább hazaköltözik Magyarországra.

Botos Tibit biztosan nem kell bemutatnunk azoknak, akik a hazai jazzéletet nyomon követik, hiszen a szakma egyik legjobb gitárosa, több neves jazz formációnak volt tagja. A zenekar alakítás ötlete Arthur és Gyuszi fejében fogalmazódott meg először. Arthur, miután hazaérkezett Magyarországra felkereste unokatestvéreit, és saját örömökre kezdtek el közösen zenélni. Egyre több ötletük volt, hogy mit és hogyan szeretnének játszani, és kialakítottak a crossover zenei stíluson belül egy egyedi hangzásvilágot, amelyet Magyarországon, de talán a világon sem csinál más rajtuk kívül. Összekeverték a zenei stílusokat, a popzenét, a latin dallamvilágot, a híres magyar cigányzenét, a jazzt és a klasszikus zenét, amiből létrejött a Váradi Café sajátos stílusa, amely új színfolt a hazai zenei életben.

A zenekar nagy sikerrel lépett fel az ország minden pontján, de ekkor még remélni sem merték, hogy saját lemezük lesz. Ez a keverék olyan jól sikerült, hogy amikor egy szabadtéri fellépésen a BMG zenei főszerkesztője meghallotta a zenekart, a koncert után azonnal a színpad mögé ment, és megkérte a zenekar énekesét, hogy lemezszerződés ügyében keresse meg őt az irodájában.

Miközben a stúdiómunkák megkezdődtek, Arthur összefutott egy régi ismerősével, Botos Tibivel. A zenekar rövid egyeztetés után úgy határozott, felkérik Tibit, gitározzon a lemezükön, mint vendég zenész. A közös stúdiómunka és a jó hangulatban töltött kreatív munka Gyuszi, Arthur, Robi és Tibi kapcsolatát barátsággá fűzte, és végül úgy határoztak, a zenekar négytagúra bővül. Második lemezük, melynek címe: Szeress még 2004 év elején került a boltokba. Ez utóbbi lemezük is platinalemezes lett azóta,és kibővült az együttes a Váradi testvérek fiaival....Ifj Váradi Róberttel és Ifj.Váradi Gyulával.Az első lemezük pedig azóta dupla platinalemezes lett.....

Az együttes tagjai

Váradi Róbert,Váradi Gyula és fiaik: Ifj.Váradi Gyula becenevén Pepe,Ifj. Váradi Robert becenevén Olasz, a Váradi testvárpár unokatestvére Berki Artúr,valamint Botos Tibor.

-varadicafe.tk alapján-

[2007.09.13.]

Kiadványok
stúdió
Váradi Roma Café: Isten hozott a családban! (2007)Váradi Roma Café: Espresso (2008)Váradi Roma Café: "Ez van".?! (2009)
élő (live)
Váradi Roma Café: Espresso koncert ˙(DVD) (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps Shop/EMV chip writer software (DUM hangosítás/cucc [2020.11.05.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Dolhai Attila: "A gondolatok, az érzések nem várnak semmire"
Dolhai Attila a Visszatérés...

Illatszertár a Tháliában - képes beszámoló
László Miklós boldog békeidők hangulatát...

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával