Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 20. | kedd | ALKOTMÁNY ÜNN., István nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ötszázadszor vastaps az Operaház Fantomján
Testközelben a musicalsztárok
Képgalériák
Szenvedély a MüPában
Kapcsolatok
Mahó Andrea
Miller Zoltán
Nagy Sándor
Oroszlán Szonja
Kapcsolódó események
Stephen Sondheim: Szenvedély - Musicalkoncert
[2007. december 11.
kedd 19:00]

Sondheim szeretete maga a szenvedély - képekben a musicalkoncert

Avagy a legkomolyabb gyilkos humor. Egy csokor Stephen Sondheim musicaljeiből.

Amikor beléptem a Fesztivál Színházba December 5-én este, furcsa, dézsávű (igényesebbek kedvéért : „deja vue”) érzés kerített hatalmába. Gyorsan ellenőriztem is a kezemben lévő – a MŰPA hagyományainak megfelelően rendkívül igényesen összeállított és hasznos információkban gazdag – műsorfüzetet, milyen előadásra is jöttem. Ebből már láthattam, hogy nem az idei télutón bemutatott Kurt Weill Cabaret-val tért vissza a Madách Színház társulata, amint azt a díszlet alapján egyébként joggal gondolhattuk volna. Bizonyosságot viszont csak akkor nyert a kérdés, amikor az első akkordok felhangzottak Zádori László zongoráján. Ez után egy futballmérkőzésnyi idő elegendő volt ahhoz, hogy végképp megfeledkezzek arról, eleinte mit is gondoltam a februárban még ötletesnek és eredetinek titulált színpadkép megjelenéséről a recycling jegyében.

Találkozások

Egy tucat perc elegendő volt, hogy megbizonyosodjak arról, igen vegyes közönség látogatott el a Szenvedély című előadásra. Eddig tartott ugyanis az első szám, a Sweeney Todd musical zanzásított változata. Akik Sondheim nevéről ezidáig kizárólag a West Side Story-ra asszociáltak (mely mű alkotóinak sorában szövegíróként jelent meg) zavartan pillantottak körbe, nézőtársaik reakcióit fürkészve. Akik az előadás beharangozásából kizárólag a műfaji megjelölésre és a szereplőkre koncentráltak a jegy vásárlásakor, még ennél is riadtabbnak tűntek és láthatólag elkezdtek barátkozni a korai távozás gondolatával. És persze voltak olyanok is szép számmal, akik nem csak a londoni borbély történetéhez, de a Company , az Anyone Can Whistle, a Follies, a Pacific Overtures és a Dick Tracy címekhez is konkrét élményeiket, emlékeiket tudták kapcsolni. Ők az első taktusok hallatán elégedetten hátradőltek és a hosszú várakozás izgalmának szavával csak ennyit sóhajtottak a légtérbe : VÉGRE.

Szenvedélyek viharában

Az első lépés a korábban említett elbizonytalanodó és/vagy talajukat vesztett nézők lelki nyugalmának helyreállítása felé Oroszlán Szonja konferansziéja volt, melyben adott néhány fogódzkodási pontot Sondheim életművének a helyén történő kezeléséhez. Amikor pedig ezek után a Brodway Baby című számmal kápráztatott el minket Mahó Andrea, már mindenki megnyugodott abban, hogy igenis érdemes volt eljönni erre az izgalmas kirándulásra napjaink pop(uláris) musicaljeinek világából. Számomra egyébként kellemes meglepetés volt, hogy Andinak sok, korábban is megtapasztalt erénye mellett még humora is van. Kevésbé hatott az újdonság erejével az, hogy a színpadra lépő fiatalabb Miller Zoltán tud énekelni. Még ha az elmúlt években általa játszott szerepek nem is mindig kívánták meg, hogy erről a tudásáról számot adjon. Nem így ez az előadás.

[2007.12.19.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Péntek este adott koncertet a Lord zenekar,...

Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi II. rész
beszámolók még