2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sokan vágynak István, a király szerepére - a Társulat középdöntőjén jártunk
Villamosról jutott a Társulat középdöntőjébe
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

A Társulat megtalálta döntős versenyzőit

A Magyar Televízió tehetségkutató műsorában kiválasztották azokat a fiatalokat, akik az István, a király főbb szerepeire pályáznak. A produkció a legizgalmasabb időszakához érkezett. A versenyzők nehéz félév előtt állnak.

A Társulat zsűrijének értékelése és a nézők szavazatai alapján kiderült, hogy a több mint ezer jelentkezőből kik azok a versenyzők, akik az István, a király legendás rockoperájának nyolc főszerepéért küzdenek hétről hétre.

A fiatalok már most megkezdték a felkészülést, amelyben neves művészek segítik a munkájukat. Február 16-ától szombatonként összesen 12 élő adásban izgulhatják végig a nézők az m1-en, hogyan találja meg gazdáját a nyolc szerep. A viadal során több zenés műfajból musical- és rockopera-részleteket hallhatnak az érdeklődők, amelyeket a nézők szavazataiból állítottak össze a szerkesztők. A döntő adásaiban a Táltosasszonyt választják ki, majd Laborcot, Gizellát, Saroltot, Tordát, Rékát, Koppányt és végül Istvánt. A műsor házigazdája Gundel Takács Gábor.

A sorozatban a műsorkészítők sok mindent megmutatnak a versenyzőkről. Nem valóságshow-t, hanem tehetségkutató műsort készítenek, ahol nem az a cél, hogy látványos helyzeteket generáljanak, hanem az, hogy összeszokott, jól működő társulatot állítsanak össze.

Az István, a király a magyar nemzeti kultúra része. Az MTV szívesen vállalta, hogy bemutatja a válogatás izgalmas folyamatát és a jubileumi produkciót, amelyet a rockopera premierjének 25. évfordulóján, 2008 nyarán láthatnak a nézők” - jegyezte meg Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke.

Adj békét Uram!
címmel ünnepi összeállítással jelentkezik A Társulat december 25-én, 20.55 perctől az m1-en, ahol karácsonyi hangulatot idéző magyar musical- és rockopera-részletek csendülnek fel. A versenyzők előadásában Presser Gábor, Dés László, Tolcsvay László, Várkonyi Mátyás, Kocsák Tibor, Szörényi Levente legszebb melódiáit hallhatják, láthatják a nézők. Különlegesség, hogy az egyik zsűritag, Szulák Andrea is énekel egy dalt. A Társulat felfedezettje, a világon szinte egyedülálló férfi szopránénekes, Vásári André pedig Schubert Ave Mariáját tolmácsolja.

[2007.12.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még