2024. július 1. | hétfő | Tihamér, Annamária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fidelio
Kapcsolódó cikkek
Szenvedélyes musicalkoncert a Művészetek Palotájában
Dés László: "sosemvolt nagy musical megírására készülünk "
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Fidelio

Tíz évig készült Anna Frank életéről szóló musical

Február 22-án mutatják be a madridi Häagen-Dazs Calderón Színházban az Anna Frank naplója - Dal az élethez című új spanyol musicalt. A színpadra állítás költségei az ötlettől a megvalósításig tartó tíz év alatt elérték a három millió eurót.

Rafael Alvaro a Spanyol Moziszövetség elnöke, az Európai Moziszövetség alelnöke, ennek ellenére mégsem a filmvászonra szánta Anne Frank tragédiáját, hanem a kezdettől fogva a zenés színpadban gondolkodott. Ötlete nem kifejezetten eredeti: a musicaltörténet két művet is jegyez, amelyet a haláltáborba hurcolt holland kislány élete és naplója inspirált. 

Michael Cohen és Enid Futtermann Yours, Anne címmel 1985-ben írt musicalt, amely egyrészt a napló, másrészt Francis Goodrich és Albert Hackett, Magyarországon legutóbb a Budapesti Kamaraszínházban játszott, Pulitzer- és Tony-díjas darabja alapján készült. Valószínűleg maradt még bennük kiírnivaló melódia, mert az egy évtizeddel később bemutatott I Am Anne Frank egészen más dalokból áll.

Interneten keresték a szereplőket

A koprodukciós partnerek, az Artísticas Gestalt, az Atticus Entertainment és az Anna Frank Alapítvány a casting folyamatában komoly szerepet szántak az internetnek. A főszereplő-válogatás első fordulójában a produkció honlapjára beküldött videókra szavazhattak az érdeklődők, és a legtöbb szavazatot kapott 150 jelentkező meghallgatását 2007. szeptember 24-én online közvetítették.

A győztes, a 13 éves, kubai származású Isabella Castillo maga is átélte, mit jelent az otthontalanság, a kirekesztettség, ugyanis hosszabb időt töltött egy belizei menekülttáborban. A főszereplő személyes élményeinek fontosságát az alapítvány képviselője is kiemelte: "A musical célja kettős. Amellett, hogy Annának állítunk méltó emléket, a darab a tolerancia fontosságáról szól. Mivel ebben az esetben nincsenek nyelvi határok, reméljük, hogy Latin-Amerikába is eljuthat ez az üzenet."

A társulat december végén ellátogatott az amszterdami Anna Frank-házba. Az élményről a Margot-t játszó Rocio Leon így nyilatkozott: "Egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen megindító hatással lesz rám a hely."

Az Anna Frank naplója – Dal az élethez szövegkönyvét Rafael Alvaro ötletéből Jaime Azpilicieta írta, a zenét és a dalszövegeket Jose Luis Tierno szerezte. A musical március 30-ig látható Madridban.

kép és szöveg: fidelio.hu

[2008.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Visszatért hozzánk Yungblud, a tavalyi Szigetes fellépése...

Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még