2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hétezren indultak a Csajkovszkij-maratonon
Kapcsolatok
Bartók Vonósnégyes
Budapesti Fesztiválzenekar
Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar
Fischer Iván
Legnépszerűbb csengőhangok
MÁV szimfonikus Zenekar

Már nincs jegy a Csajkovszkij-maratonra

Minden jegy elkelt a február 2-ára meghirdetett, délelőtt 11-től este 10-ig tartó, 11 koncertből álló "Csajkovszkij-maraton" valamennyi koncertjére.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája közös kezdeményezéseként február 2-án a Müpa egész nap várja a Csajkovszkij-rajongókat. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban felváltva kerül sor a 45 perces koncertekre, melyeken fellép a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budapesti Vonósok, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Bartók vonósnégyes, a Schola Cantorum Budapestiensis, a Szent Efrém Bizánci Férfikar.

Lesznek neves szólisták is, mint Ivanyickaja Irina, Alekszander Markov, Szenthelyi Miklós - hegedű, Jandó Jenő és Virág Emese - zongora, Faludi Judit - gordonka, Cserna Ildikó és Fokanov Anatolij - ének. A koncerteken a közismert Csajkovszkij-művek (4-6. szimfónia, Olasz capriccio, Rómeó és Júlia - nyitányfantázia, D-dúr hegedűverseny) mellett olyan ritkábban játszott kamaradarabok is megszólalnak, mint a D-dúr vonósnégyes, az a-moll zongoratrió, számos hegedű-zongora darab, sőt egy magyarországi bemutatóra is sor kerül: elhangzik az Aranyszájú Szent János liturgiája.

Az idei "maraton-koncert" előzetes sikere is mutatja, hogy a nagyközönség szívesen fogadja a hasonló kezdeményezéseket. A Művészetek Palotája és az ötletgazda, Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar már most tervezi a következő évek hasonló, egész napos zenei megmozdulásait, melyek az "ínyenceket" és a nagyközönséget egyaránt becsalogatják a koncertterembe.

– OTS-Hírvonal –

[2008.01.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még