2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az Eurovíziós Dalverseny honlapja
Kapcsolódó cikkek
Lola, Szekeres Adrien és Csézy is izgul a döntő előtt - Ki képviseli hazánkat Szerbiában?
Magyar honlapot kapott az Eurovíziós Dalverseny
Eurovízió 2008 hazai döntő - bemutatjuk a zsűrit
Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt dala nyeri az Eurovíziót?
Kapcsolatok
Lola
Ez One
Rakonczai Viktor
Inflagranti
Imre Zsuzsa
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Mészáros Árpád Zsolt
Fiesta
Antal Zsuzsa & Fisher’s Company
Dure
21 Gramm
Gál Csaba "Boogie"
Candies
Szekeres Adrien
Hoffman Mónika
Fool Moon
Szatmári Orsi
Csézy
Pflum Orsi (Pflum Orsolya)

Eurovízió 2008 - ma este ők lesznek a főszereplők az M1-en

Február nyolcadikán, a Magyar Televízió élő adásában dől el, hogy ki képviseli hazánkat a belgrádi nagydöntőben. Az eurovision.mtv.hu portál segítségével most bemutatjuk azt a tizenöt formációt, akik közül egy utazhat Szerbia fővárosába. A fellépők után zárójelben a dal szerzője és címe szerepel.

EZ ONE zenekar (Papp Roland: Lesz ki hazavár)
Őrült szerelem, Micsoda nő ez a férfi, Egy bolond százat csinál. Ezekben a jól ismert dalokban az a közös, hogy mindegyik a White House stúdióban készült. A stúdió most egy önálló csapattal rukkolt ki, amelynek az EZ ONE nevet adták. Papp Roland a csapat énekese, a billentyűs Karlovits Karló Zsolt az Inflagranti zenekar tagja volt. Az együttes harmadik tagja Szász Ferenc gitáros.

Lola (Rakonczai Viktor - Major Eszter: Legszebb nap)
Az egyik legnépszerűbb hazai tinisztár, Lola 2005-ben az Eurovíziós Dalverseny hazai döntőjén mutatkozott be Szerelem című dalával. Első nagylemeze, Az Álomtánc még ebben az évben meg is jelent, egy év múlva több díjkiosztón is az elnyerte az év énekesnője díjat. Második lemezanyaga 2007 márciusában jelent meg Élj a mának címmel.

Imre Zsuzsa (Mészáros Gábor - Varga Kis Sándor: Érintés)
Imre Zsuzsa valaha zongorázni, orgonálni és citerázni is tanult, majd sok éven át játszott együtt dixieland és jazz-zenekarokkal, köztük a szentesi Murphy Banddel. A dalverseny nemzeti döntőjére bejutott Érintés című számot is Mészáros Gábor, a zenekar vezetője írta számára, Varga Kis Sándor szövegíróval közösen.

Vágó Zsuzsi - Mészáros Árpád Zsolt
(Kocsák Tibor - Somogyi Szilárd - Miklós Tibor: Két szív)
Az Operettszínház két népszerű művésze az Abigél című musical egyik betétdalával indul a versenyen. Mészáros Árpád Zsolt prózai színészként kezdte pályáját, majd jó néhány zenés játék, operett és musical főszerepét eljátszotta. Több szólólemeze is megjelent. Vágó Zsuzsi 2004-ben végzett az Operettszínházban működő Pesti Broadway Stúdióban. A dal szerzői Kocsák Tibor, Somogyai Szilárd és Miklós Tibor.

Fiesta együttes (Knapik Tamás: Gyűlölve szeretni)
Csordás Tibor és Knapik Tamás együttese 1999 utolsó hónapjaiban alakult meg. A csapat egy Magyarországon akkoriban még egészen új stílussal, a tradicionális latin-amerikai dallamokat idéző populáris muzsikával robbant be a zene élvonalába. A Fiesta dalokat Knapik Tamás nemcsak gitáron kíséri, hanem a zenét is ő maga szerzi, 2003-ban az év dalszerzőjének választották.

Antal Zsuzsanna & Fisher's Company (Charles Fisher - Antal Zsuzsanna: Falak között)
A fiatal szerzőpáros együtt hozta létre az együttest, amely ma már nagyrészt saját szerzeményeket ad elő. A képzett zenészekből álló formáció a szövegíró, újságíró és énekes Antal Zsuzsanna dalszövegeivel, illetve Charles Fisher zenéjével új műfajt teremt. Ezt mutatja a Falak között (Live inside) című dal is, amelyben filmzenei elemek és klasszikus hangszerelés találkozik a valódi magyar népdallal.

DURE (Dure: Nem ismerlek már)
Dure könnyűzenei pályafutását a Boogie Knights zenekarban kezdte 1999-ben mint zeneszerző, szövegíró, hangszerelő és énekes. A csapat feloszlása után zeneszerzőként és szövegíróként is tevékenykedett, 2004-től dj-ként dolgozott. 2006-tól DURE néven önálló műsorral lép fel. A Nem ismerlek már című dalban valamennyi hangszert Dure játszotta fel.

21 gramm
(21 gramm: Még egy dal)
Korábbi pályafutásuk során a zenekar tagjai külön-külön számos más zenekarban és lemezen működtek közre. Felléptek külföldi fesztiválokon és gálákon, de 2006-tól közös zenei elképzeléseiket a 21 gramm nevű formációban valósítják meg. Elsősorban saját szerzeményeket játszanak. Zenéjüket műfajilag a pop-rock kategóriába sorolják, tartalmilag pedig "lélekzeneként" határozzák meg produkciójukat.

Gál Csaba Boogie (Walkó Csaba - Gál Csaba - Balahoczky István: Úgy figyeltelek)
Gál Csaba Boogie "közlekedési funk, granulált-pop és instant-soul" összetételű számai a nagyvárosi létezésről szólnak. A bankár-énekes Boogie mellett zenei producerként és zeneszerzőként a basszusgitáros Balahoczky István Pilu szerepel, a zenekarban rajtuk kívül Dudás Zsombor dobos, Pápai István ütőhangszeres és Premecz Mátyás billentyűs játszik.

Candies (Szabó Zé - Várszegi Ákos: Van, aki nyer)
A Candies együttes egy kereskedelmi rádió versenyének köszönhetően alakult meg 2007-ben. A csapat első videóklipjét a Tőlünk hangos az ég! című számhoz forgatták, melynek zeneszerzője Rakonczai Viktor, szövegírója Orbán Tamás. A Candies - vagyis Fets Ramóna, Simon Dia és Szalai Ági - az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjén egy Szabó Zé-Várszegi Ákos dalt, a "Van, aki nyer"-t adja elő.

Szekeres Adrien (Kiss Gábor - Szekeres Adrien - Szabó Leslie: Piszkos tánc)
A magyar könnyűzene egyik csillagának zenei pályája a kilencvenes évek közepén indult, az Unisex énekesnőjeként ismerte meg a szélesebb közönség. A Híd a folyón és a Kikötők című dalok után az Olyan, mint te című slágerrel került a toplistákra. Többször volt az Év énekesnője. Állandó szerzőtársa férje, Kiss Gábor, aki eurovíziós dalának zenéjét is szerezte.

Hoffmann Mónika (Dandó Zoltán - Szabó Ágnes: Légy te az első)
Hoffmann Mónika eurovíziós dalában énekel és hegedül is. A vörös hajú énekesnő emellett zene- és dalszövegszerző, otthonosan mozog a műfajok és stílusok között. Mivel Mónika Svédországban nőtt fel, zenei tanulmányait is ott kezdte el, de egy évig járt ének és hegedű szakra Bostonban. Svédországban több zenekarban játszott szaxofonosként, rendszeresen turnézott Nyugat-Európában. 2005 óta Budapesten él.

Szatmári Orsi (Révész Richárd: Véletlen)
A komoly zenei előképzettséggel rendelkező előadó 15 éves korától énekel, egy zenekarral bejárta egész Nyugat-Európát, később Amerikában énekelt egy évig. Ezt követően a Bionic és Akt együttes tagja volt. 2000-ben az év felfedezettjeként eMeRTon-díjas lett. 2003-ban jelent meg első önálló szólólemeze "Minden más" címmel. Orsi az éneklés mellett közel tíz éve énektanítással is foglalkozik.

Csézy
(Rakonczai Viktor - Jánosi: Szívverés)
A konzervatóriumot végzett Csézy néhány hónapja robbant be a zenei piacra. A mezőkövesdi népművész családból származó énekesnőt a nagyközönség az "Általad vagyok" című dallal ismerhette meg. A külföldi színpadon is sikeres Csézy a nemzeti döntőn ugyancsak Rakonczai-dallal indul, a színpadon a népszerű acapella formáció, a Fool Moon vokálozik majd.

Pflum Orsi (Pflum Orsi: Távol)
Az énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán diplomázott. A jazztől a blueson keresztül a funkig különböző műfajokat képviselő zenekarokban énekelt, első lemeze 2006-ban jelent meg. Rendszeresen koncertezik külföldön, énekel a Pesti Magyar Színház "Godspell" című darabjában. A Távol című dal popzenei alapokra épül, mégis magában foglalja mind a magyar, mind az arab zene jellegzetesebb elemeit.

-ej/eurovision.mtv.hu-

[2008.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még