2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az Eurovíziós Dalverseny honlapja
Kapcsolódó cikkek
Lola, Szekeres Adrien és Csézy is izgul a döntő előtt - Ki képviseli hazánkat Szerbiában?
Német győztes 1982-ben - ritkán látott videók az Eurovíziós Dalversenyről
Magyar honlapot kapott az Eurovíziós Dalverseny
Eurovízió 2008 - ma este ők lesznek a főszereplők az M1-en
Eurovízió 2008: A közönség szava erősebb lehet a zsűrinél
"Ez óriási marhaság!" - Lévai Balázs, zsűritag az Eurovízió döntő előtt
Szerinted melyik dal nyeri az Eurovízió hazai döntőjét?
Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt dala nyeri az Eurovíziót?
Kapcsolódó Kiadványok
Horgas Eszter: Mozivarázs
Kapcsolatok
Malek Miklós
Benkő Róbert
Lévai Balázs
Horgas Eszter
Omega
Magyar Televízió
Perényi Miklós
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont - Régi Zeneakadémia
Al Di Meola
Magyar Rádió
Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ)
Kocsis Zoltán
Hofi Géza
Koós János
Kovács Kati
Rolla János
Vukán György
Vigh Andrea
Zorán (Sztevanovity Zorán)

Eurovízió 2008 hazai döntő - bemutatjuk a zsűrit

Február nyolcadik, a Magyar Televízió élő adásában dől el, hogy ki képviseli hazánkat a belgrádi nagydöntőben. Az eurovision.mtv.hu portál segítségével most bemutatjuk azt a négytagú zsűrit, akiknek fontos szerepe lesz a hazai fellépők közötti döntésben.

Malek Miklós Erkel-díjas zeneszerző-karmester, a Magyar Televízió korábbi zenei vezetője. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola trombitaszakán 1970-ben szerzett diplomát. Klasszikus zenei tanulmányai mellett tagja volt a Ki mit tud?-győztes Angyalföldi Dixieland Zenekarnak (1963), 1969-től két évtizeden át az Expressz együttes zeneszerző-hangszerelőjeként tevékenykedett. Ebben az évben nyerte első hangszerelési díját a táncdalfesztiválon, azóta rendszeresen dolgozik a Magyar Rádióban, 1983-tól pedig a Madách Színházban, ahol a többi között Hofi Géza műsorainak zenei vezetője volt.

Együtt dolgozott mások mellett Zoránnal, Koós Jánossal és Kovács Katival, de segítette Al Di Meola munkáját is. Szerzői munkássága mellett jelentős hangszerelői és karmesteri tevékenysége is, szerzeményei számos nagylemezen és több mint ötven kislemezen hallhatók. Tagja a Zeneszerzők Egyesületének és az Artisjus vezetőségének.

Horgas Eszter is dönteni fog

Horgas Eszter tízévesen már fuvolázni és zongorázni tanult. A zeneiskolai évek után a Bartók Béla Konzervatóriumban, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. A zeneakadémiai évek alatt olyan zenekarokkal játszott együtt, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok vagy a Budapesti Fesztivál Zenekar, és közreműködött Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Vígh Andrea, Maurice Andree, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich előadásaiban is. A ClassJazz Band-et 2000-ben alapította, ezt követően négy szólólemeze készült a „Horgas Eszter arcai” sorozatban. 2003-ban mutatta be nagysikerű előadását, amelynek alapját Bizet Carmenje szolgáltatta. Ezután következett az Eszterek könyve, a Mozivarázs CD, és két szóló album Vukán György zongoraművész közreműködésével.

Benkő László az Omega billentyűse 45 éve, játéka 50 milliónál több lemezen és CD-n hallható. Benkő először alkalmi társulatokban zongorázott, majd 1960-62 között az Universitas együttes, 1961-ben a Benkó Dixieland Band tagja lett. 1962-ben Kóbor Jánossal megalapította az Omega együttest, később az Omega Stúdió munkatársa, a Magyar Média igazgatója volt. 1991-től a Hungaroton popszerkesztőségének tagja volt, 1992-től a Hungaroton Gong igazgatója. 1994-től az ökölvívó-szövetség elnökségének tagja. 1987-ben Liszt Ferenc-díjat, 1970-ben a tokiói Yamaha fesztivál fődíját, 1978-ban pedig a Bellaphon aranylemez-díját vehette át. Tv-sorozatok, színpadi művek, balettek zeneszerzője.

A Don+Basszus után

Lévai Balázs a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, rendezője. Magyar-történelem szakon végzett az ELTE-n, később színházelméletet és drámapedagógiát tanult a színművészetin. Nyolc évig tanított a Bajza utcai zenetagozatos általános iskolában, mellette újságíróként, színikritikusként dolgozott. 1996 óta foglalkozik televíziózással, azóta a Magyar Televízió külső munkatársa. A Kisokos című gyerekműsorban kezdte pályafutását, amelyben már műsorvezetőként is debütált. Televíziós munkái: a Fogadóóra című heti oktatási magazin főszerkesztő-műsorvezetője, Záróra és a Nagy Könyv műsorvezetője, a Bestseller - A világ nyitott könyv (világirodalmi portrék) műsorvezető-szerkesztője, rendezője. Nevéhez fűződik a Dob+Basszus. Pályafutása során eddig négy Kamera Hungária-díjat nyert.

Ritkán látott videók az Eurovíziós Dalversenyről

-ej/eurovision.mtv.hu-

[2008.02.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még