2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Váratlan fordulat! Amy Winehouse mégsem lesz ott a Grammyn
Kapcsolatok
Justin Timberlake
Madonna
Prince
Kanye West
Amy Winehouse
Foo Fighters

FRISSÍTVE: Boldog világsztárok, kiosztották a Grammy-díjakat 

Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán.

A közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban tartott díjkiosztón Amy Winehouse 6 jelöléséből megkapta az év felvételéért, az év dalaért, az év popalbumaért és popelőadójának, valamint az esztendő felfedezettjének járó a "kis gramofont".

A legtöbb, 8 jelölést gyűjtő Kanye West saját kategóriájában nyert négy díjat. Herbie Hancocké az év albuma. A legjobb szöveges lemez díját a demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Barack Obama nyerte el.

A legtöbb díjra esélyes két előadó már a televíziós közvetítés megkezdése előtt megkezdte a trófeák gyűjtését. Kanye West a legjobb szóló rapteljesítményért, a legjobb rapalbumért, valamint duóban előadott rap-produkciókért (Commonnal, illetve T-Painnel közösen) kapott díjakat.

Justin Timbarlake az év férfi énekese

Két díjat kapott Bruce Springsteen a rockkategóriában, Radio Nowhere című dallal lett nyertes és a Boss az instrumentális rockteljesítményéért is begyűjtött egy díjat. Justin Timberlake a férfi popénekesek között és a dance kategóriában duplázott. Az ötszörös jelölt Foo Fightersé az év albuma és a legjobb hardrock teljesítményért járó díj. Ugyancsak két elismerés jutott a The White Stripes együttesnek. Popkategóriában Robert Plant és Allison Klaus közös lemeze is Grammy-díjas.

A rhythm and blues kategóriában az első nyertesek között van Alicia Keys, Prince, Chaka Khan és Mary J. Blige. A kortárs bluesalbum díját Eric Clapton és J. J. Cale közös lemeze nyerte.

A jazz kategóriában két posztumusz díjat is kapott Michael Brecker. Rajta kívül Herbie Hancocknak jutott trófea a kortárs jazz albumért. A country kategóriákban Carrie Underwood, Keith Urban, az Eagles együttes és Vince Gill nyert díjakat.

További díjak

A legjobb metálteljesítmény Slayeré.  A demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Barack Obamát a Grammy is segítette - a legjobb beszédlemez kategóriában nyert.

A gyermekek számára készült szöveges albumok között a Harry Potteré volt a pálma.

Madonna The Confessions Tour című koncertfilmje lett az év hosszú videója, számos érdekes produkciót megelőzve. Említést érdemel közülük Kenny Wayne Shephard 10 Days Out című bluesfilmje és az új kubai underground dalait összegyűjtő Liberacion.

A történelmi albumok igen kedvelt kategóriájában Woody Guthrie folkénekes 1949-es koncertjét megörökítő The Live Wire című kapta a megérdemelt elismerést.

Díjat nyert a Love című Beatles filmzenei album is. A gombafejűekre emlékezett a Budapestet is megjárt Cirque du Soleil nevű társulat is többek között Ringo Starr, Yoko Ono és Olivia Harrison előtt.

– MTI-Panoráma - Kovács Miklós –

[2008.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még