2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dobrády Ákosnak egyedül is megy
Dobrády Ákos külföldön folytatja?
Dobrády Ákos spontán ünnepel
Hova tűnt Dobrády Ákos?
Dobrády Ákos nagy bejelentése! Visszatér a TNT!
Kapcsolódó Kiadványok
TNT: Best of
Kapcsolatok
TNT

TNT - Az utolsó robbanás!

Még egy utolsó bőrt lehúztak a feloszlott TNT együttesről, miért is ne, hiszen a dalaikat közel 15 éven keresztül együtt dúdolta az ország apraja-nagyja! Hogy rögtön belevágjak a közepébe, szerintem a kiadó jó reklámfogásnak vélte, hogy összeszedjék a legjobb dalokat, amivel nincs is semmi baj, hiszen érzésem szerint a csapat meghatározója volt a magyar popzenének hosszú éveken keresztül.

Annál inkább van kifogásolnivalóm a csapnivaló borítón. Ha már úgy gondolták, hogy csinálnak még egy „Best Of” válogatást egy olyan együttesnek, amely tényleg megérdemli, hát az megérdemelt volna egy tisztességes borítót. Ezzel az össze-vissza vonalas akármivel melléfogtak, merthogy ízlésesnek semmiképpen nem nevezhető, az is biztos.

A tartalom viszont kárpótol mindenféle gagyi borítót, mert egytől-egyig a jól ismert és ezerszer dúdolt slágerek köszönnek vissza ránk, tényleg sikerült a legjavát összegyűjteni erre a lemezre. Éppen ezért morgolódtam az elején, hogy kár a borítóért. A daloknak nem mindig a rádióváltozata szerepel az albumon, van, amelyiknek a dance- vagy az albumverziója.

A legelső dal a „Bolond aki sír”, utalván arra, hogy tényleg nem kell keseregni amiatt, hogy feloszlott a banda, hiszen Dobrády Ákos valószínűleg még évekig fent ragyog a magyar könnyűzene egén. A folytatás is ismerős, másodikként a „Nem jön álom a szememre”, majd a „Sírni tudnék” és a „Tiltott perc” jön, ezeket a slágereket a mai napig igen sokszor hallani a különböző rádiókban, és ez még nagyon sokáig így is lesz. Igazából ezekről a zenékről már túl sok újat nem lehet írni, hiszen a hallgatók eldöntötték a sorsukat réges-régen, mindegyik slágerré vált az elmúlt években.

 Holnap hazautazom

A zeneszámok egy egészet alkotnak, ahogy haladunk a vége felé, hisz az utolsó három dal a „Látod, hogy zokog a szívem”, az „Egyetlen szó” és a „Holnap hazautazom”, igazi búcsúzós, elköszönős dalok. Bónuszként három videóklip is helyet kapott a végén, szóval igazi multimédiás válogatást kapunk a TNT-ről. Aki szerette őket, annak mindenképpen ajánlatos beszereznie a lemezt, hiszen a név mára fogalommá vált a magyar könnyűzenében, s talán nem túlzok, ha azt mondom, ma már nincs olyan ember, aki ne ismerne legalább egy TNT slágert.

Végezetül egyvalamit le kell szögeznem: Bolond, aki sír, hogy feloszlott a TNT, hiszen minden tiltott percben, amikor őket hallgattuk, bele voltunk zúgva teljesen, s bár nem találunk szavakat, hogy elmondjuk, mégsincs baj, ne legyünk szomorúak! Ezt a lemezt még sokszor elővesszük, ha nosztalgiázni akarunk, vagy hogy csak egyszerűen jobb kedvre derüljünk. Köszönjük TNT!

-Bödő Róbert-

[2008.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még