2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Harmincezer gratuláció Deák Bill Gyulának!
Kapcsolatok
Zorall
Török Ádám és a Mini
Deák Bill Blues Band
SBB (Silezian Blues Band)
Beatrice
Prognózis
Zanzibar
Bikini
Kormorán
Pokolgép
Karthago
Kapcsolódó események
RockAréna - 1. nap
[2008. március 7.
péntek 16:00]
RockAréna - 2. nap
[2008. március 8.
szombat 17:00]

A kevesebb érdeklődő ellenére lesz Rock Aréna3

Két napon át szólt a rockzene a Papp László Budapest Sportarénában. A Rock Aréna2 programjában pénteken és szombaton 12 zenekar mutatkozott be.

A Török Ádám és a Mini, a Zorall, a Deák Bill Blues Band, az Ős Bikini és a Beatrice és egy lengyel-görög magyar-trió, az SBB koncertje volt az első napi program. Szombaton Vörös István és a Prognózis, a Zanzibar, a Kormorán, a Bikini, a Karthágó s a Pokolgép lépett színpadra.
A korai kezdés miatt lassan gyülekezett a közönség, az egész fesztiválra kevesebben érkeztek mint tavaly. A hangulat kitűnő volt, a közönség jól szórakozott a technikailag erős színvonalú koncerteken.

Fórumot akarnak biztosítani a magyar zenekaroknak

A zenésztársak szerint az első nap legjobb produkciója Deák Bill Gyuláé volt, aki megkapta a Pont FM rádió életműdíját. Zeffer András a Rockbanddal a Fél 4 lesz tíz perc című dallal köszöntötte az idén 60 éves zenészt - utalva Deák Bill 3.20-as blues című sikerére. Zeffer András, aki tavaly súlyos betegség után tért vissza a színpadra, az MTI-nek elmondta: jól érzi magát, kiadják visszatérő koncertjének DVD-jét, lesz új lemez és könyv is. Deák Bill áprilisban jelentkezik új lemezével, rajta 17 dallal.

Az SBB magas színvonalú koncertje ellenére nem mindenkinek tetszett. Salbert Ferenc, a Budapest Sportaréna ügyvezető igazgatója elmondta: fórumot akarnak biztosítani a magyar zenekaroknak. Megjegyezte: idén más zenekarok is felléptek, mint előző évben. Dicsérte a fellépőket, azzal magyarázta az idei mérsékeltebb érdeklődést, hogy tavaly két nagyágyú is volt, akik mindig tömegeket vonzanak. Előbb-utóbb mindenkit szeretnének felléptetni. Ekkora színpadon nem mindig játszhatnak a zenekarok.

A nemzetközi meglepetés-zenekarral (SBB) kényszermegoldás volt, mert az eredetileg kiválasztott Saxon visszalépett, gyorsan kellett választani. A Rock Aréna projekt folytatódik, idén nyitottak a fiatalok felé, jövőre folytatják ezt, de várják a nagyágyúkat, akár a LGT-t is. Szeretnének igazi körképet adni, ez nem pénz, hanem elkötelezettség kérdése - mondta.

Az Arénában fellépni megtiszteltetés mindenkinek

Kiss Zoltán Zéró, a Rock Aréna2 művészeti vezetője, a Karthágó basszusgitárosa szerint mindent elkövettek a siker érdekében. A hangra, technikára senkinek szava nem lehet, és az Arénában fellépni megtiszteltetés mindenkinek - mondta. A mérsékeltebb érdeklődést szerinte az érdeklődők pénzhiánya okozhatta. Az a cél, hogy sokan jöjjenek az Arénába, ehhez új elképzelésekre is szükség van. Jövőre több zenekarnak lesz kerek évfordulója, akár a Rock Aréna keretében is lehetne ünnepelni őket. (30 éves lesz a Karthágó is). Zéró szerint a maga sokszínűségében kell megmutatni a hazai rockzenét - ezzel válaszolt a fiatalok fellépését bírálóknak.

Nagy Feró, a két napos program házigazdája is jobban örült volna nagyobb közönségnek, de a hangulatot nagyon jónak tartotta. A fiatalok sikere nyomán úgy vélekedett, a fellépők felét ki kellene cserélni, hogy a közönség megismerje a fiatalokat. "Mi öregek elvagyunk a retrópartikon" - fogalmazott.

Deák Bill koncertjét dicsérte, hangsúlyozva: nagy kár, hogy eddig nem kapta meg a megérdemelt elismerést. Saját magáról elmondta: május 1-jén a Tabánban játszik a Beatricével. Ott lesznek a Szigeten, a Volt fesztiválon, a legnagyobb motoros találkozókon. Azt csinálja, amit szeret - mondta -, a Calypso Rádióban dolgozik, és a Ruttkay Éva színház tagja.

(MTI-Panoráma-Kovács Miklós)

[2008.03.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még