Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. szeptember 20. | péntek | Friderika nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csoda történt! Pintácsi Viki visszatér!
Egy show, ami botrány nélkül is sikeres
Isadorát láttuk táncolni - képekben
Könyv készült a jövő színészóriásairól - nemcsak musicalbarátoknak
Macska ünnep a Hősök terén - képekben
Kapcsolatok
Détár Enikő
Janza Kata
Mahó Andrea
Miller Zoltán
Musical
Nagy Sándor
Sándor Dávid
Serbán Attila

A musical magyar csillagai Dunaújvárosban jártak

Új műsorsorozat indult A Musical Csillagai címen, mely az ígéretekhez híven nagyszabású bemutatóval mutatkozott be március közepén Dunaújvárosban.

A nyolc fellépő művész a musical irodalom világhírű slágereiből adott ízelítőt a csordultig telt sportcsarnokban. A műsor – eltérően a hasonló típusú fellépésektől – élő zenekarral, tánckarral, konferansziéval kiegészülve aratott nagy sikert. Az említett pozitívumok mindenképpen a produkció javára szolgáltak, ám az ismét bebizonyosodott, hogy akusztikailag nem feltétlenül egy sportlétesítmény a legalkalmasabb egy ilyen típusú rendezvény helyszínének.

A színpadtól távolabbi helyeken sokszor alig lehetett érteni, mit énekelnek a művészek, de a közelebbi helyeken sem volt jobb a helyzet. A 2X40 perces tiszta műsoridő sem állt feltétlenül arányban a jegyárakkal és a fellépők nagy száma miatt mindenkinek csupán 2-3 dal jutott az este folyamán.

A fenti negatívumokat a fellépő művészek próbálták feledtetni, ami többé-kevésbé sikerült is. Először említsük meg a hölgyeket:

Janza Kata a Budapesti Operettszínház méltán népszerű művésznője a Chicago című musicalből énekelte az All That Jazz-t, és természetesen hallhattuk Elizabeth nagydalát is amivel ismételten bebizonyította, Magyarországon ő az örök Elizabeth.

Mahó Andrea nevével legalább annyira összefonódott Chrisitne szerepe, mint Janza Katával Elizabeth, ezért nem meglepő, hogy az Operaház Fantomja című Webber musicalből is kaptunk ízelítőt, valamint az Óz, a csodák csodájából a Somewhere over the rainbow-t, amit Judy Garland tett világhírűvé közel 70 évvel ezelőtt az L. Frank Baum regényből készült filmben. Természetesen nem maradhatott ki a Hair, és a Good morning starshine sem.

Détár Enikő is számtalan musicalben szerepelt a Madách Színházban, ezen az estén megidézte a Kabaré hangulatát Sándor Dáviddal a Money-money dallal, bemutatkozott, mint Dolly (Hello Dolly) és Grizabella (Éjfél), majd könnyedebb vizekre evezett a fináléban amikor a Copacaban-ra kalauzolta a nézőket szintén Sándor Dáviddal együtt.

Miller Zoltán, a Fantom, Raoul, Ricky, Vronszkij, John és még számtalan más főszerep után felidézte a múltat, mikor ő játszotta Che szerepét az Evítában (Oh, milyen cirkusz…) és a Nyomorultakban Mariust (Üres szék, üres asztal).

Az egyik Fantom után egy másik Fantom is színpadra lépett Posta Victor személyében, aki először a Sunset Boulevard címadó dalát énekelte, majd a Szörnyeteg bőrébe bújt bele, végül Rudlolf trónörököst idézte meg a Nagyot nőtt az árnyék című dalban, melyben partnere – a Halál szerepében – Serbán Attila volt.

Nagy Sándor személyében ismét egy olyan színész állt színpadra, aki az Operaház Fantomja csapatát is erősíti, ezen előadás keretében Billy Flynn dalát énekelte a Chicago-ból, legalább olyan sármosan, mint a filmben Richard Gere, majd egy másik film-musicalből halhattuk az I Got Life című dalt.

Serbán Attila két olyan dallal örvendeztette meg a nagyérdeműt, amelyek megmutatták sokszínűségét és tehetségét. Az egyik a Jekyll és Hyde musicalből az Eljött az óra volt, a másik, pedig Júdás dala a Jézus Krisztus Szupersztárból, amely szerepet többször is eljátszott a Musical Színházzal.

Sándor Dávid számára ezen az estén csak duettek jutottak, a fent említetteken kívül Mahó Andreával (Grease egyveleg), Serbán Attilával (Fit as a fiddle) teremtettek felhőtlenül vidám hangulatot.

Az estét a nemzeti ünnepre való tekintettel Máté Péter dalával a Hazámmal Miller Zoltán és az összes fellépő zárta, melyet a Himnusz követett
A szervezők ígérete szerint nem egy estére összeállt produkcióról van szó, hanem a közeljövőben – kiegészülve meglepetés vendégekkel – másik várost látogatnak meg, ezzel is népszerűsítve a zenés műfajt. A kezdeti gyermekbetegségeket kinőve biztos sikerre számíthatnak.

-tl-

[2008.04.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Énekest keresünk! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2019.09.17.]
A pénzügyi trauma már véget ért, szolgáltatás [2019.09.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Megnéztük DJ Bobo koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
DJ Bobo ma is legalább annyi...

Once - Egyszer... mini koncert a Hunyadi téren
A Madách Színház a Hunyadi téren tartott mini...

cdbolt.lap.hu
Megnéztük: Follow the Flow koncert a Budapest Parkban - képekkel
Bevállalós, de korrekt - Woodstock 50 Hungary Festival a Barba Negra Trackben
Imádta a közönség a Titanic-musical hazai bemutatóját - képek
Képekben a Petőfi Zenei Díj gála 2019
Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
beszámolók még