2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Prototype remixverseny végeredménye
Kapcsolatok
myMusic.hu

Zenei demokrácia a MyMusic-on

Teljesen megújult a mymusic.hu, Magyarország legnagyobb és legrégebbi zenei közösségi portálja. Az oldal, amelyen jelenleg több mint 1850 együttes 6600 száma hallható, szeretettel várja a zenészeket, függetlenül attól, hogy teljesen kezdők vagy dörzsölt régi motorosok, vicces punkot játszanak, elektrót vagy komoly jazzt. Mindegy az is, hogy véresen komolyan veszik-e a zenélést, csak próbálkoznak, vagy viccnek szánják az egészet – a MyMusic-on biztosan megtalálják a közönségüket.

Ha valaki a zenetévék és a rádiók műsorát hallgatva azt hiszi, reménytelenül sivár a magyar zenei élet, az még biztos nem böngészett a mymusic.hu többezer (!) zenekarának ingyenesen meghallgatható számai között. A 2004-ben indult portál eredetileg a kezdő, amatőr együtteseknek segített ingyenes regisztrációval és dalfeltöltési lehetőséggel, hogy akár egész albumokat oszthassanak meg könnyedén leendő közönségükkel. A legtöbb induló zenekar örül, ha bejut egy próbahelyre és felvesz egy demót; mivel általában nincs lehetőségük a kiadókkal tárgyalni, az Internet jelenti az egyetlen megjelenési lehetőséget. Hogy erre mekkora igény van, azt jól mutatja, hogy már nem sokkal az indulás után többszáz együttes regisztrált, mára pedig több mint 1800-an vannak, egyre több ismertebb együttessel, akik ebben a rendszerben látják a jövőt.

A mymusic.hu-nak hála az internetes megjelenés ezentúl nem szükségmegoldás lesz, hanem hatalmas lehetőség – a közönség ítéletétől függően. Nem csak dalfeltöltésre és fórumozásra van ugyanis lehetőség, hanem az együttes részletes portréjának megjelenítésére és szavazásra is. Ez utóbbinak nem akármi a tétje, hiszen a legtöbb rajongóval és dalletöltéssel büszkélkedő bandáknak fellépési lehetőséget és sajtóvisszhangot biztosítanak az oldal szerkesztői.

Ezzel a MyMusic gárdája szeretné teljesen demokratikussá tenni a zene világát. Semmi elitista szelekció és zsűrizés – az első és utolsó szó a hallgatóké! Hosszabb távon a rendszer felválthatja a hagyományos, kiadó-alapú zeneipart azzal, hogy közvetlen kapcsolatot teremt az alkotók és a közönség közt.

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, a MyMusic immár zeneportál is, hírekkel, lemezkritikákkal koncertbeszámolókkal és interjúkkal, tapasztalt újságírók szerkesztésében, akik nem kivételeznek sem műfajokkal, sem előadókkal, csak a minőség szerint válogatnak.

A mymusic.hu portál tehát egy jól bevált, működő rendszer, amely jelenlegi megújulásával és további bővülésével a legnagyobb kitörési lehetőség a hazai együttesek számára. A célja pedig nem kevesebb, mint hogy útjára indítsa a jövő nagy együtteseit.

- mymusic.hu -

[2008.04.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még