2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Deck Attack presents: Koop (Live) az A38-on
A svéd sztárcsapat fantasztikus siker után visszatér az A38-ra?
Kapcsolatok
Koop
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Koop, DJ Infragandhi
[2008. május 2.
péntek 22:00]

A táncos mulatság ceremóniamesterei - interjú a Koop-pal

Újra Magyarországon köszönthetjük a Koop névre hallgató, furcsa kinézetű, nagyon eredeti és rendkívül sikeres svéd duót 2008. május 2-án az A38 Hajón. Még a 2007-es soproni VOLT Fesztiválon, fergeteges koncertjük után beszélgettünk a (lánynak öltözött) fiúkkal, Oscar Simonssonnal és Marcus Zigmarkkal.

- Svédország egyik legfontosabb zenei exportjának számítotok. Mit szóltok az utóbbi évek svéd sikereihez? Mi lehet az oka annak, hogy ennyi népszerű svéd zenekar alakult, például a Cardigans, a Hives, a Hellacopters és persze a Koop?
Oscar: - Valószínűleg az, hogy a világ maradék részének tetszik. De tényleg! Szükség van bizonyos alapokra, ami Svédország esetében természetesen az Abba, ők az alapjai mindennek. Igazából kell egy zenekar, aki töri az utat, na és persze a svéd zenék nem furcsák, mindenki számára élvezetes, véleményem szerint erős dallamokra épül, az északi dalszerzők jó melódiákat írnak.

- Egytértetek azzal, hogy a média általában a „new swing” vagy „new jazz” kategóriába sorol benneteket?
Magnus: - Hát a „new swing”-nek jobban örülünk, de igazából a „new Koop” lenne a pontos, a helyes meghatározás.

- És mit szóltok a koncertjeitek tomboló sikeréhez? Az emberek oda voltak értetek teljesen, kétszer visszatapsoltak, dobogtak stb.
Oscar: - Azokban az országokban, ahol az MTV és a rádióállomások játszák a dalinkat, ott ilyen a fogadtatás. De tulajdonképpen mindenhol tetlházzal játszunk, ahová hívnak bennünket.

- Csak bolondoztok vagy van vmi üzenetetek a női fellépőruhákkal?
Magnus: - Mindkettő. Üzenet, mivel szeretjük a jazzt és szeretnénk az új fajta jazz képviselői lenni. Régebben olyan macsós, konzervatív volt az öltözködés…
Oscar: - Sajnos az elmúlt 30 évben a jazz szcéna nagyon unalmas volt és mi csak megpróbálunk nem unalmasak lenni (nevetnek mindketten).

- És kiket hallgattok mostanában, milyen mai zenét? Tudjuk, hogy sok sample-t, hangmintát használtok régebbi zenékből, de mai dolgot mit hallgattok?

Oscar: - A szólóalbumáig tetszett nekünk, amit Timbaland csinált, ha már mai dolgot kell megnevezni.

- A következő nagylemezetek mikorra várható?

Oscar: - Már pár új dal nagyjából készen van a következő lemezre, de folyamatosan dolgozunk új dalokon. Talán egy-két éven belül kijövünk egy új albummal, de most még inkább a turnézással, az élő koncertekkel szeretnénk foglalkozni.

A fiúktól az interjú után elköszöntünk, de az éjszaka folyamán gondoltuk, hogy belehallgatunk az általuk említett koncertbe. Ott aztán az egyik pultnál már ismerősként üdvözöltük egymást Oscarral, jókedélyűen elbeszélgettünk a koncertről, a fesztiválról, az országról stb. Mígnem gondoltuk, hogy megismertetjük a világhíres magyar „vendégszeretetettel”, jó házigazdaként meghívtuk „egy tipikusan magyar italra”.

Általában Unicummal kínáljuk külföldi barátainkat (legalábbis a lányokat), de őt sajnos egy szilvapálinkára hívtuk meg. Félig felhajtotta és (mit tagadjuk?! öklendezve) berohant backstage, mivel szerencséjére nagyon közel voltunk a színpadhoz. „Mondtam én, hogy csajos italt rendeljünk!” – dorgáltam le a páromat. Mivel megint jönnek Magyarországra, talán nem haragszik, de most nem fogjuk keresni a társaságát a koncert után, ígérjük! De a tömegben ott tombolunk majd, az biztos!

-Frk4muzik-

[2008.04.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még