2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Letölthető mixei
Kapcsolódó cikkek
A megasztárossal készített doppingszert a DJ - ingyenes zeneletöltéssel
Kapcsolatok
DJ Váczy
Legnépszerűbb csengőhangok

Nagy álma valósult meg DJ Váczynak

Mi a közös DJ Tiestoban, DJ Váczyban és a trance műfajban? Talán meglepő lesz, de minden! A két név összeforr e stílusban, mely segített a magyar lemezlovasnak, hogy találkozhasson példaképével, a világ egyik legelismertebb zenészével.

– Hogyan lett lételemed a zene?
– Néhány éves korom óta jelen van az életemben, zenész család sarja vagyok. A génjeimbe kódolva van. Gyermekkoromban próbálkoztam a zongorázással, de éreztem ez nem az én világom. Az egyéniségem, lelkivilágom más stílusban ölt testet.

Hogyan indult a pályafutásod, kik voltak a mentoraid?
– 14-15 éves koromban jött elhatározás, DJ leszek! Nagyon elszántan, tudatosan próbáltam elérni a célomat hatalmas akaraterővel. Szinte semmi más nem érdekelt! Néhány hónap múlva a suliban, én csináltam a bulikat. 16 éves lehettem, amikor a család egyik jó barátja, DJ Ricky (Kugler Henry) felfigyelt rám és a polgári Arénában kezdte el a tanitgatásomat. A következő "mesterem" Molnár Árpád volt. Örülök, hogy tőlük tanulhattam, mert akkor a legelismertebb és legjobb DJ- k voltak a környéken. Sokat köszönhetek nekik! 1998-ban az OSZK előtt megszereztem a hivatalos DJ vizsgát. 1999-ben eljött a várva várt pillanat, a megye egyik legjobb klubjának lettem, resident lemezlovasa. Innentől kezdve rengeteg sikert és nagy bulikat tudhatok magam mögött. Szinte nincs is olyan hely a régióban ahol nem játszottam. (Jelenleg a kisvárdai Atlantis Disco-ban felel a hangulatért- a szerk.)

Nehéz volt elindulni?
– Igen nagyon! Sok éves munka előzi meg a mostani állapotot. Szerencsére sokan mellém álltak támogattak, fantáziát láttak bennem, ami nagyon sokat jelent számomra. De persze várom még a leendő szponzoraimat, akik szintén szeretnék színesíteni a hazai zenei palettát egy új arccal.

– Milyen ismert lemezlovasokkal volt szerencséd eddig pörgetni a lemezeket?
– Szinte az összes hazai népszerű DJ-vel, csapattal dolgoztam már együtt. Náksi Brunner, Newl, Sterbinszky a kedvenceim, akikkel az évek során sikerült a szakmai kapcsolaton kívül baráti viszonyt is kialakítanom. De említhetném Spigiboyt, Szatmári Pistit. Olyan világsztárokkal is együtt zenéltem, mint pl. Jan Wayne, Soundlovers, Alcazar, French Affair, Kate Ryan, Madhouse, Eiffel 65, Global deejays, Rocco, Pulsedriver, Cascada. Mauro Picottoval készítettem egy riportot a Privilegeben. Ezen az estén találkoztunk még Mark Normannel és a Shapeshiferrel az Amnesiaban.  Valamint több alkalommal zenéltem már a világhírű ibizai Amnesia 2 resident lemezlovasával DJ Les Schmitzel és Mar-tal, akik annyira jól érezték itt magukat, hogy vendégül láttak az Amnesiaban, ahol forgattunk is.

– Itt futottál össze Tiestoval is?
– Igen, itt régi nagy álmom vált valóra, végre találkozhattam személyesen példaképemmel DJ Tiëstoval, ami egy életre szóló élmény volt számomra. Beszéltem neki a tervemről, mert egy társaságban voltunk és egész este mellette álltam a DJ pultban. Sokat tanultam, az alatt az egy este alatt. Nagyon jó fej volt, szerény és közvetlen. Külön fantasztikus pillanat volt, amikor a holland mágus sok sikert kívánt a készülő lemezemhez.

– Mint kiderült, igen sokoldalú vagy és több lábon állsz. Mivel foglalkozol még?
– A zenélésen kívül minden hétköznap a Gold-fm rádió műsorvezetőjeként dolgozom Nyíregyházán, valamint tévéműsort vezetek, házi stúdiómat fejlesztgetem, bővítgetem, saját számaimon dolgozom. Akkor leszek igazán boldog, elégedett, ha az én zenémre tombolnak majd az emberek.

– A saját zenével mi újság van?

– A terveim között szerepel, hogy sikeres zenei producer legyen belőlem, és a zeneszerzői munkát a lehető legjobb szintre fejlesszem. Évek óta készülök rá, igyekszem megteremteni ehhez a biztos anyagi hátteret, és kellő szakmai tapasztalatot gyűjteni. A szakma, amit űzhetek, számomra önmegvalósítás. Fantasztikus lenne, ha sikerülne olyan zenét készítenem, amivel átadnom az embereknek mind azt a boldogságot, szeretetet, amelyet a zene készítésekor átélek. Azt hiszem, ma már nem elég csupán két lemezjátszóval zsonglőrködni, eléggé felhígult ahhoz a szakma, hogy ennél egy lemezlovas többre legyen képes. Aki sikeres akar lenni, annak magasabbra van téve a léc. A zenei project remélem meghozza majd a sok éves munka után a várt elismerést és sikert. Amiben az öcsémmel együtt osztozom, hiszen sok technikai dologban ö segített nekem, egy igazi számítógép guru.

Mitől vagy más, mint a többi DJ? Miben másabb a zenéd, amit hamarosan megismerhet az ország?
– Én mindig magamat adom. Nincsenek nagyképű sznob allürjeim, közvetlen és barátságos vagyok. Sokan kiadják a munkát más szakembereknek, és saját név alatt jelenik meg az album. Én megküzdök érte és élvezem minden egyes percét, mert ezek az én ötleteim, érzéseim, gondolatvilágom, az én „gyermekem”, amire nagyon büszke leszek!

Milyen előadókat hallgatsz szívesen, ki a kedvenc?
– Nagyon szeretem Mark Norman, Matthew Dekay, Above és Beyont, Tiesto, Paul Van Dyk, ATB vagy a Deep Dish srácok munkáit. Szerintem ők csinálják, a legkomolyabb zenéket. A trance jelenti legtöbbet számomra, itt tükröződik legjobban a lelki világom. Ezt a műfajt tartom a legemocionálisabbnak, legösszetettebbnek, mert számtalan elemmel, hangszerrel lehet „díszíteni”. Hangulatában sokszínű, egészen populáris darabjai is vannak, ezért széles a közönsége. Természetesen, amikor zenélek, válogatok a klubzenék közül is, az elektronikus zenének minden válfaját játszom. Maximálisan a közönségnek zenélek.

– Erdős Réka Ildikó –

[2008.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még