2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Utazás a múlt, a jelen és a jövő között: Pál utcai fiúk koncert a Pecsában 
Kapcsolódó Kiadványok
Pál Utcai Fiúk (PUF): Legelő
Kapcsolatok
Pál Utcai Fiúk (PUF)
Kaukazus
Legnépszerűbb csengőhangok

Állat lemezzel jön a PUF

Az idén 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar áprilisban új nagylemezt hoz ki, nem is akármilyet: állati jót! A 14 új számot tartalmazó Legelő címet viselő album 8 évet váratott magára, nem hiába, hiszen már a megjelenés előtti hetekben kivívta a közönség elismerését. Az új lemez három száma már meghallgatható a zenekar myspace oldalán ahol pár nap alatt több ezer alkalommal hallgatták meg a dalokat.

Az elején semmi különösebb koncepciónk nem volt, csak aztán rádöbbentünk, hogy majdnem mindegyik dal címe valamilyen állat lett. Persze nem igazi, valóságos állatok ezek, hanem a benned lakó állatokról van szó. Elkezdtünk ezen a vonalon dolgozni, és mivel az egyik legfontosabb dal címe „Legelő” volt, adta magát a dolog, hogy ez legyen a hely, ahol összejönnek ezek a lények. A legelő ebben az olvasatban te magad vagy, és ha ügyesen csinálod, egészen jól egymás mellet és kordában lehet tartani ezeket a bensődben lakozó (vad)állatokat.” - árulta el Lecsó.

Az új album a maga nemében egyedülálló a magyar zenei palettán: hozza a jól megszokott szerelmes-harcos PUF jegyeket, és lendületes rock hangzást, emellett a karcos gitár riffek kellemesen ötvöződnek a poposabb és lírikus stílusjegyekkel. A mostani lemezen a zenekar gitárosa, Molnár Balázs adja a vezérfonalat, ő jegyzi a legtöbb dalt, Lecsó a többit.

A dalokat sok helyen fúvósok teszik még teljesebb hangzásúvá. Szöveget egyaránt hozott a zenekar frontembere, Leskovics Gábor (Lecsó) és gitárosa, Molnár Balázs, valamint a Kaukazus zenekarból ismert Kardos-Horváth János is több szöveget írt az albumra.   

A lemez április 28-án jelent meg az 1G Records gondozásában. 

Az album felvételei 2008 februárjában és márciusában készültek a Soundmaster stúdióban, a zenekar próbatermében valamint Zoliék (Farkas Zoli, a zenekar dobosa) pincéjében, vagyis az idén 25 éves banda korántsem rugaszkodott túl messzire gyökereitől, még mindig él bennük az underground és garázs életérzés.

A korong hangmérnöke ismét Hidasi Barnabás volt, aki az előző, Ha jön az élet... című lemezen is kiváló munkát végzett. A borító és zenekari sajtófotókat Molnár Csongor készítette, a meglepő borító dizájn Péko munkája.

- zene.hu -

[2008.05.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még