Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 18. | szerda | Lukács nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
Kaukazus
 
Legutóbbi kiadványok
Szalai Éva EP (2008)
Amerika nem hazudik (2006)
MIR (2005)
Majdnem Kína (2004)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
EFOTT 2008 - Kaukázus
Kapcsolódó cikkek
Dallamos Villamos 2016: magyar daltól lesz hangos a körút
"Jó munkát végeztünk" - Ismét koncertezik a Kaukázus!
2009 legizgalmasabb koncertjei: Február - Föld alatti mozgalom Nyíregyházán
Egertől is búcsúzik a Kaukázus?
Befejezi a Kaukázus - Ma este Nyíregyházán az egyik utolsó koncertjét adja a zenekar
     
 
Kaukazus
Megalakulás: 2004. szeptember
Web: http://www.kaukazus.hu
Egyéb kapcsolat: Kardos-Horváth János (énekes, -2009), Demeter Zoltán (Zozi) (basszusgitáros, 2008-2009), Fűrész Gábor (basszusgitáros, -2009)
 
     

Kaukazus

A Kaukazus zenekar 2004 őszén alakult Tatabányán.

Első lemezét ( Majdnem Kína, szerzői kiadás ) - a zenekar által jegyzett honlapon mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette letölthető MP3 formában. Az elkövetkező hónapokban az internet adta lehetőségeknek köszönhetően a Kaukazus zenekar dalai bejárták az országot, majd 2005 tavaszán a zenekar elkezdett koncertezni, részben önállóan, részben más együttesek előzenekaraként. Így sikerült eljutni az ország nagyobb városaiba, majd 2005 nyarán már az összes fesztiválra akkreditálták a zenekart!

A második lemez anyag szintén felkerült a zenekar honlapjára letölthető formában 2005 őszén ( MIR 2005 szerzői kiadás ) – ezen „kísérleti” hangzású lemezen, javarészt elektronikus hangulatú, a számítógép és az élő hangszeres zene párosításával elkészült felvételen a Kaukazus szellemiségében tovább lépett és egy mély gondolatiságot, sok kérdést felvető anyagot hozott létre.

A koncerteken egyre többen és egyre szélesebb rétegből érkező látogatók arra ösztönözték a Kaukazust hogy tovább, dolgozzon, így 2006 őszére szerzői kiadásban, a honlapján megjelentette harmadik, Amerika Nem Hazudik (szerzői kiadás) című lemezét, melyen egy kiforrottabb, társadalom és globalizáció-kritikus szövegvilág párosul a mai kor, trendinek nevezhető zenéjével.

A lemez elkészítésénél cél volt az úgynevezett „mekdonáldc” hatás elérése – az első harapás, az első meghallgatás után váljon egyértelművé a gondolatiság, az üzenet. A lemez kezdődalához, - a teszkó - egy klip is készült.

Április elején szerzői kiadásban jelent meg a Kaukázus új EP lemeze (Szalai Éva). Különlegessége, hogy ez a zenekar első stúdióalbuma, melyben a párhuzamba állítja az ember ökológiai térfoglalását személyes, mikro-környezeti létezésével. A zeneileg tudatosan minimalista szerkesztésű lemezben, délszláv, finn és magyar népzenei elemek szerepelnek. A Kaukazus zenekar új lemezének szakrális jellege és kompromisszum-mentes hangzása egyértelműen bizonyítja hogy a Kaukazus ma már nem csak ígéretes tehetség, hanem profi produkcióvá érett, a tagok részéről tudatos életútválasztás. Az új lemez – az összes előzőhöz hasonlóan ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról. (www. kaukazus.hu)

A zenekar áprilisban lemezsokszorosító akciót szervezett a Gödör Klubban, ahol a rajongók és néhány laptop segítségével egy délután alatt 500 db promóciós lemezt sokszorosított az ökotudatosság jegyében. Ugyanitt a lemeznek úgynevezett re-tokokat készítettek: megsemmisítésre ítélt Derrick DVD tokokat matricáztak fel külön erre az alkalomra szerkesztett Kaukázus lemezborítóval.
Augusztusban készült el a zenekar első profi klipje, a tavaszi EP lemez Tartós béke című számára, mely egyelőre a zenekar honlapján látható és a tavaszi Critical Mass során készült.

Kardos-Horváth János a Kaukázus frontembere augusztus 19-én állami kitüntetésben részesült. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztetjét a társadalomkritikius és ökotudatos szövegekért, a zenekar zöld tevékenységének elismeréséért vehette át.

[2007.05.23.]

Kiadványok
stúdió
Kaukazus: Majdnem Kína (2004)Kaukazus: MIR (2005)Kaukazus: Amerika nem hazudik (2006)Kaukazus: Szalai Éva EP (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
Beatles banda dobos, gitáros, zongorista zenekar [2017.10.08.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
cdbolt.lap.hu

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
100 éve született jelenkori...

Zene.lap.hu
Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
beszámolók még