2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Belmondo lett a Nyers zenekarból
Zsűritag lett Czutor Zoli és Tóth Szabi
Százezret nyertek a zenekarok
Roy&Ádám furcsa esete Komár László öltönyével
Kefir és Mark egymás ellen - még a Névshowr felvételét is meg kellett szakítani
Képgalériák
Belmondo: Roxtár klipforgatás
Kapcsolatok
Belmondo
Komár László

Hogyan telik egy RoXtár élete? - képekben

Márhogy a kezdőké... Ezt énekelte meg a Belmondo együttes, és most klipet is forgatott hozzá.

Több kezdő, sztárságra vágyó fiatal tapasztalta és tapasztalja, hogy a sztársághoz vezető rögös út nem csak göröngyös, és nem csak buktatókkal van tele, hanem meg is kell dolgozni az eredményekért, amíg meg jönnek az eredmények addig is élni kell valamiből. A Belmondo hamarosan megjelenő Hogy nézel rám című lemezéről a Roxtár (Nem keresem) dala pont ezt dolgozza fel.

Egy szarkasztikus dal, ami arról szól, hogy a színpadon ünnepelt zenészek, a valós életben lúzerek. Szerepel a klipben Komár László, akinek hakniznak, illetve Nagy Ervin, aki egy irodában csicskáztatja őket.

- Nem érzek öreg-fiatal komplexust vagy távolságot... Lelkemben én ugyanaz a 18 éves köztársaság téri csibész vagyok, mint annak idején, csak a tok amiben élek amortizálódott - kezdte Komár László, mikor a generációs különbségről faggattam a forgatás szünetében.

Kollegákhoz örömmel elmegyek

- Lassan 46 esztendeje, hogy a Scamplóban elkezdtem 17 és fél évesen énekelni... Nincs vele semmi gond. Régebben én is eljátszottam ilyesmit, amikor klipet forgattunk. Bevett dolog, hogy ismert arcokat hívnak meg a zenekarok, egy kicsit feltuningolni a kisfilmet – az egyik klipemben például Pataki Attila, Kóbor, D. Nagy is szerepelt. A Belmondo zenekart ugyan nem ismertem személyesen, de szívesen vállaltam a fellépést, kollegákhoz örömmel elmegyek mindig.

Tóth Gergő rendezte a klipet a legendás Fészek klubban („ha csak a felét kapnám vissza annak amit itt elköltöttem”-jegyezte meg Komár Laci), meg egy külső helyszínen, egy irodában. A koncepciót az együttes rakta össze, Gerinek csak a saját világát és a megvalósítást kellett „körbefényképeznie”.

- Mind a hozott koncepciónak, mind a sajátnak megvan a varázsa – kezdett Geri beszélni a klipről – attól függően, hogy mi a cél. Vannak előadók akik dalaira szeretek megálmodni valamit. Annál a klipmennyiségnél amit már legyártottunk, az ember egy kicsit kiürül. Folyamatosan töltekezem, ahogy csak bírok, de mindig szívesen fogadom, ha kész ötletekkel kell foglalkozni, mert egy egészen más irányba mehet el a dolog.

Sokkal több részletet lehet kidolgozni, amikor az ötlet résszel ilyen viszonylag rövid gyártási idő alatt nem kell foglalkozni, hanem csak és kizárólag azzal, hogy ezt hogyan lehet a lehető legjobban átadni. Itt „nehezítő” körülmény volt – bár inkább áldás -, hogy nagyon sok ismert ember fordul meg a klipben, akik viszont nagyon profin álltak a dologhoz, nagyon gyorsan lehet velük dolgozni, és az azért szereti az ember. Csak mindig fel kell készülni, hogy ismert színészi szaktekintélyekkel, sztárokkal dolgozik együtt az ember, nem pedig „csak” zenészekkel.


Czutor Zoltánnal is beszélgettünk egy kicsit, hiszen ő az egész megálmodója, és ő tud legtöbbet a dal és a klip hátteréről.

- A dal koncepciója, hogy érzékeltesse a valóságot. Itthon a rocksztárság olyan életforma, ami nem terjedhet ki az ember teljes életére. Napszaktól függően változik, hogy az tud-e lenni, vagy sem. Egy koncerten, vagy rendezvényen, tévéfelvételen rocksztár, hétköznap pedig civil. Ezt sarkítottuk ki, és nagyítottuk fel a különbségeket. Amikor rocksztár, akkor nagyon szeretik a csajok, hihetetlenül vagány, nagyon jól érzi magát, mindenki által irigyelt, a legjobb pasi kezéről is lecsapjuk a csajokat (ez a Csányi Sándoros jelenet). De a hétköznapokban vagy képmutató kispolgári életet élünk vagy kifejezett lúzerek vagyunk.

Ismert színészek is szerepet kaptak

- Mosogatunk, irodában lótifuti, mindenki csicskása, vagy éppen öreg néninél takarító. Hiába megy haza egy szép házba, amiről a rajongók azt gondolják ott lakik – csak takarítani jár oda. Én pedig az átbulizott szombati éjszaka után egyből megyek istentiszteletre és prédikálok, annak ellenkezőjéről amit csinálok. Persze ezek a szituációk felnagyítva szerepelnek. Ebben nagyon nagy segítségünkre voltak – és nagyon nagy hálával tartozunk nekik - a zenekar színész barátai. Nagy Ervin, Csányi Sándor, Szabó Győző, és egy mostanában felkapott szlovákiai magyar színésznő, Kerekes Vica. Komár Laci ugyan nem színész, de nagyon kedves volt és eljött, vele szerepel Berci a basszusgitárosunk, aki a koncert után szalad vele haknizni...

A klipforgatás Geri szellemének megfelelően takkra ment: fény, beállás, Geri elmondja ki mit csinál, próba, majd felvétel. Tehát akár unalmasnak is lehetne tekinteni egy ilyen felvételt, ha nem lennének profi szereplők a gárda környékén, akik folyamatosan színt visznek a szünetekbe, sőt a felvételekbe.

Komár Laci az őshaknis szerepében sztorizgatott a stábnak, Nagy Ervin pedig - bár az együttest és a zenéjüket is szereti, ezt a dalt még nem hallotta – az affekáló főnököcske szerepében olyat alakított, hogy az operatőrnek is kapaszkodnia kellett a kamerába, hogy ne remegjen a röhögéstől... Kár, hogy nincs meg a hangfelvétel, az is megérne egy bemutatást.

A klipet remélhetőleg hamarosan látjuk a zenecsatornákon.

Belmondo: Roxtár klipforgatás képekben

SirOesh

[2008.05.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még