2023. november 28. | kedd | Stefánia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Belmondo
 
Legutóbbi kiadványok
Királyok kutyái (2023)
Kooperatív (2013)
Good, Better, Belmondo (CD 1) (2012)
Mikor (2011)
Szájba rágót (2010)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Belmondo: Hogy nézel rám? (2008)
Belmondo: Él ilyen - Alien (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Belmondo (press 2008)
Belmondo (press)
Belmondo lemezborítók
Belmondo: Roxtár klipforgatás
Kapcsolódó cikkek
Budapest Music Expo: három helyett, hat színpad
Remek fellépők Pestszentlőrinc nagy eseményén
Szokatlan vallomás! A magyar énekes 40 évesen rúgott be először!
Szabadtéri lemezbemutatót tart a Belmondo 
Beatlest játszani mindig motivációt jelent - interjú a The Bits zenekarral
     
 
Belmondo
Megalakulás: 2005. augusztus 1.
Web: http://www.belmondo.hu
Web még: https://www.facebook.com/BelmondoBand
Aktív kapcsolat: Borbély Lőrinc (dobos, 2013-), Szabó László (gitáros, 2005-), Czutor Zoltán (énekes, 2005-), Domján Gábor (basszusgitáros, 2011-), Koltay Kurszán (zongorista, 2011-)
Egyéb kapcsolat: Szakadáti Mátyás (dobos, 2005-2007), Temesi Bertalan (Berci) (basszusgitáros, 2005-2011), Pulius Tamás (zongorista, 2005-2011), Reggel Ferenc (dobos, 2007-2012)
 
     

Belmondo

Czutor Zoltán a Nyers zenekar 2005. januári feloszlása után úgy érezte, nincs meg aktív zenélés és zenekar nélkül, így 2005. augusztusában megalapította a Belmondo együttest, melynek céljai és eddigi eredményei is korábbi zenekaránál távolabbra mutatnak.

Megalakulás után az elsődleges és legfontosabb feladat a lemezkészítés, illetve ennek megjelentetése volt. Mikor elkészült első slágergyanús számuk a "Lesz, Volt, Van", klipet is forgattak hozzá, hogy a közönség megismerje az új formációt. A dal és az első image klip annyira szerencsésen sikerült, hogy mind a Viva Tv, mind pedig a Danubius Rádió kiemelt rotációban játszotta.

Ennek eredménye az lett, hogy jelölték a zenekart a Viva Comet Díjra, az új zenekarok kategóriájában. Mindezek előtt azonban elkészült első nagylemezük, mely 2006. április 25-én látott napvilágot "Él ilyen Alien" címmel.

2006 júliusában elérkezettnek látták az időt, hogy elkészítsék második klipjüket. Mielőtt kiválasztották volna a dalt, közvélemény-kutatást tartottak és a szakmai és közönségszavazatok egyeztetése után a választás egyértelműen a "Mégis remél" című dalra esett. A klip rendezője Nánási Pál volt, aki Magyarország egyik legigényesebb és legfoglalkoztatottabb fotográfusa.

Második nagylemezük, a Hogy nézel rám? 2008 nyarán jelent meg. Ennek első kislemez sikere a Rocksztár című szám, melyhez eddigi leglátványosabb klipjük is készült. Az album koncepcionálisan alkalmazkodott az utóbbi egy évben, a magyar zenei klímában bekövetkezett, és a zenekar alkotói számára igen pozitív változásokhoz. Ennek fő okai elsősorban az MR2 Petőfi Rádió megújulása és a Magyar MTV indulása. Ezen az albumon már egy igazán önmagára talált zenekar szólal meg és ezt a lemezről megjelent recenziók és a közönség visszajelzései is igazolják.

2008 decemberére elkészült az album második videoklipje is a Szájszám c. dalhoz. 2009-re új számok és egy kiemelkedő rádiósiker is napvilágot látott, ez a Szabadon című dal.

A 2008-as FONOGRAM díjkiosztóján jelölték őket az év modern rock albuma kategóriában. 2009 első felében rögzítettek egy akusztikus koncertet a Magyar Rádió 8-as stúdiójában , amely az MR2 Akusztik sorozat keretében többször adásba került.

2009-ben az MR2 2009-es válogatáslemezén is szerepelnek egy dallal (Szabadon). A Fenntarthatósági Nap pályázatán (2009.09.25.) zene kategóriában 1. helyezést ért el a zenekar Szájszám című kompozíciója. A zsűri „biodalnak” minősítette a számot (csak szájjal és nem hangszerekkel zenélnek). Novemberben fejeződtek be harmadik nagylemezük stúdiófelvételei.

A 2011-es Pannónia Fesztiválnak a Belmondo készítette el a hivatalos dalát "Végre itt a várva várt" címmel. Ősszel változott a felállás is: Temesi Bertalan basszusgitáros és Pulius Tamás billentyűs helyére Domján Gábor basszusgitáros és Koltay Kurszán zongorista érkezett. Az új tagokkal készül az új album is.

A tagok:

Czutor Zoltán (ének, gitár)
Domján Gábor basszusgitár
Szabó László (gitár)
Koltay Kurszán zongora
Reggel Ferenc (dob)

ex-tagok:
Szakadáti Mátyás (Dob)

Pulius Tamás (ének, zongora)

Temesi Berci (basszusgitár)

[2007.02.05.]

Kiadványok
stúdió
Belmondo: Él ilyen - Alien (2006)Belmondo: Hogy nézel rám? (2008)Belmondo: Szájba rágót (2010)Belmondo: Mikor (2011)Belmondo: Good, Better, Belmondo (CD 1) (2012)Belmondo: Kooperatív (2013)Belmondo: Királyok kutyái (2023)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gyors és egyszerű hitel minden rászoruló egyéb [2023.11.27.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Winery Dogs koncertjét - képriport
III című, februárban megjelent harmadik...

50 Cent talán utoljára, de nagyon odatette magát a Budapest Arénában adott koncertjén
A...

A Nazareth a Barba Negraban lépett fel - megnéztük!
Szülinapra készülnek - 20 éves lett a Madách Színház sikerdarabja
Megnéztük a BSW koncertjét az Akváriumban - képekben
Henrik Freischlader koncerten jártunk
Újra egy hajóban a finn dallamos metal nagyágyúi - Stratovarius - Sonata Arctica koncerten jártunk
beszámolók még