2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
My Travel
Kapcsolódó cikkek
DJ Chriss Japánban lépett fel, de itthon folytatja!
Korhatáros megabuli magyar DJ-kel
Kozma Orsi és Pál Tamás különleges produkcióban
Kozma Orsi: Gyere velem a Kultiplexbe - képekben
Lehet, hogy álom - heti CD termés április második hetében
A női énekesnők közül csak Lola duplázott - befutottak a felfedezettek
Kozma Orsi és az Unisex fűszerezi a Kecccs Up!-ot
Titkolózik a VIVA! Sok a kérdőjel a COMET-gála kapcsán
Kozma Orsi nagy dobása
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Az igazi szerep
Kapcsolatok
Kozma Orsi
DJ Chriss
Legnépszerűbb csengőhangok

Belső utazásra hív Kozma Orsi

Két különböző stílus, és különböző zenei irányzat talált egymásra, Chriss és Kozma Orsi személyében. Nézzünk egy kicsit a történet mélyére, hogyan is történt a találkozás és milyen is lesz a videoklip. A Zene.hu utánajárt!

Orsi a tavalyi évben debütált Az igazi szerep című albumával, ami sikereket hozott az énekesnő számára, jól példázza ezt a 2008-as Viva Comet jelölés a legjobb hazai énekesnő kategóriában. Ha már szóbekerült a Comet, akkor lássuk csak, hogyan is vélekedik Orsi arról a kis játékról, hogy mi lenne, ha kívülállóként kellene néznie a versenyt, szerinte ki lenne a kategória befutója?

Már a jelölésnek is nagyon örülök és elégedett vagyok. Van tippem arra, hogy ki lesz a nyertes, de ez maradjon az én titkom…– mondta el lapunk érdeklődésére az énekesnő.

A nagy találkozás

Nézzük csak, hogyan is talált egymásra a két előadó, és hogy született meg a My Travel című dal. Chriss a hazai elektronikus zenei életben mára meghatározó egyéniséggé nőtte ki magát. Az általa alapított Quasar zenekar, az October, valamint a World Beach című klub slágerekkel hívta fel magára a figyelmet. De Chriss, mint DJ is bizonyított, az elmúlt években többször megfordult Japánban, Thaiföldön, Angliában és Hollandiában is, sőt, legutóbb Tiesto pozsonyi fellépése előtt is Chriss hangolta be a közönséget. Ezenkívül több sikeres mixalbum került ki a kezei közül, amelyekkel számos díjat söpört be az elmúlt években.

Chriss tavaly csinált egy remixet a Túl szép című dalra az Yvel and Tristan csapattal közösen, ekkor jött az ötlet, hogy jó lenne egy közös szerzemény. Ezt követően kaptam egy zenei alapot, melyre írtam egy dallamot. Egy kedves barátnőm, Bezzegh Éva pedig az angol nyelvű szöveget alkotta meg hozzá – árulta el Orsi a kezdeteket.

A My Travel egy belső utazásról szól, vágyakozásról, vívódásról. Egy kicsit szexuális felhangja is van, a szöveg direkt kétértelműen lett megfogalmazva. A house zene már megadta az alaphangulatát, és amikor felvettük a demo-t, pár perc alatt kitaláltam rá a dallamot, annyira inspirált. – avatott be minket egy kicsit a muzsika hangulatába.

Különleges videóklip, titkolózással

A munkálatokból tehát mindketten aktívan kivették a részüket, míg a zene alapját Chriss készítette, Orsi az ének dallamát álmodta meg. A különleges angol nyelvű dalhoz, különleges videóklip készül. Az Art maffia stábja egy Budapest közeli, felszíni bányában forgatja a kisfilmet, ahol Orsit különleges „túlvilági” sminkben és ruhában látjuk majd, de természetesen Chriss is feltűnik a videóban mint DJ.

Egy sóskúti felszíni bányában forgatunk. Valahogy mindenkinek egy kicsit túlvilági, futurisztikus képek voltak a szeme előtt, meg a zenéhez, szöveghez is ez passzol. A smink,a kosztüm is ennek a víziónak az alapján készül. Vigh Dávid és Dobos Tamás elmentek fotózni a bányába, gyönyörű, letisztult hely, ráadásul fekete-fehér lesz a klip, filmre vesszük , így még jobban kijönnek a bánya kontrasztjai, a nagy fehérség, kopárság, a sziklák. Sajnos,a sztorit nem árulhatom el. – mondta Orsi.

Nyáron érkezik a kislemez

A dal először kislemez formájában jelenik meg, júniusban, a magyarországi debütálással párhuzamosan több nyugat-európai országban is. A cd-re olyan előadók készítettek remixet, mint: Bárány Attila & Antonyo, Yvel & Tristan és b.craack.

A Bárány Attila & Antonyo, által készített remix, már most óriási népszerűségnek örvend és DJ-k valamint a klubok körében, ami rendkívül ritka, egy olyan munka esetében, ami hivatalosan még nem jelent meg

A youtube-re egyébként nem rég került fel a dal egyik (Bárány-Antonyo-Flamemakers) remixe, kissé dühítő lehet, hogy a címét elírták… Ám, aki bele szeretne hallgatni, annak itt a remek alkalom. Ezt a felvételt egyébként már játsszák a klubokban és a az egyik hazai rádióban is. Hivatalosan a hetekben jelenik meg maxi-CD.


– havassy –

[2008.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még