2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tóth Tibi nem titkolózik tovább, a kellemetlen kérdésekre is válaszolt
Bemutatkozik Hooligans Endi új zenekara
Csipáék a Magyar Televízióban váltanak? Erősítés nélkül zenél a Hooligans
A Hooligans-el ünnepelték a négyszáz évet - képes beszámoló
A Hooligans és Keresztes Ildikó a Starcaféban!
Eljátsszák gyémántjaikat a Hooligans tagjai - képekben
A 10 legnépszerűbb magyar dal: A Hooligans új slágere az élen nyitott  
Majdnem tökéletes a Hooligans - honlapkritika
10 tanulságos gondolat a Hooliganstől
Bemutatjuk a Hooligans Privát mennyországát
Az 5 legjobb Hooligans videoklip - szerintünk
Hooligans felvágott - Vidékről is be lehet futni
Kapcsolatok
Hooligans

Elmondjuk, hogyan jutott el a Hooligans a csúcsra!

Ha ma valaki Magyarországon azt mondja, hogy huligán, akkor nagy valószínűség mellett a szó eredeti jelentése mellett 4 jóképű fiatalember képe is beugrik. Igen, ők ugyanis a Hooligans zenekar tagjai, azaz a legnagyobb magyar hooligánok.

Nézzük most egy kicsit, végig, hogy honnan is indult a csapat története, és miken kellett átmenni a fiúknak, míg hazánk egyik vezető zenekara lett. Mely állomásokat érintettek pályájukban addig, amíg elérték azt, hogy lányok ezrei sikongatnak magukról megfeledkezve, ha meglátják őket.

A Szerencsen élő két tag, Tóth Tibi és Kiss Endi egész kiskoruk óta ismerik már egymást, ugyanis együtt töltötték el kisiskolás korukban az unalmas matekórákat. Ugyanis a srácoknak már akkor is csak a zenélésen járt az esze, és álmodoztak, hogy vajon mi is lesz velük, ha felnőnek…

A kezdetek

Olyan 16 éves koruk környékén már szinte forrongott bennük a vágy, hogy egy zenekart alapítsanak, és mivel ők voltak a „keménymag” kellett maguk mellé egy énekes is keresni, akit meg is találtak Ördög „Csipa” Tibor személyében. Na, a zenekar már megvolt, most már csak nevet kellett találni maguknak. Talán még erősen élt bennük a történelemórák emléke és ennek hatására döntöttek amellett, hogy a csapatot a Ramses névre kereszteljék. Igaz, hogy akkor még Móricz Norbi sem volt velük, meg a stílus sem hasonlított a Hooligans-hez, ugyanis ekkor még elsősorban a funky stílus mellett törtek lándzsát.

Ám ahogy akkoriban szinte minden pelyhedző állú legényt, Tibit is utolérte a katonaság, így nem volt mit tenni, angyalbőrbe kellett öltözni, és a gitárt puskára kellett cserélnie. S ez még csak a kezdet volt, ugyanis a többi tag sem úszta meg a bakaéletet. Ez pedig értelemszerűn kihatott a zenekar életére is, hiszen a tevékenységet fel kellett függeszteni. A leszerelés után a főváros felé vették az irányt, ahol felvették a csapatnak a Dance nevet.

A siker első jelei

A formációnak talán nem is jött rosszul a katonai szünet, ugyanis 1993-ban megjelent az Ördög vagy angyal című kiadvány, melyből két hónap leforgása alatt 20 ezer példány fogyott el. Ennek persze szerves része volt az a reklámkampány, amit 7 millió forintos ráfordítással futott a hazai médiában.

Hooligánok lettek

A csapat 1996-ban felvette a „Hooligans” nevet, de a stílusjegyeiket megőrizve zenéltek tovább, s ekkor csatlakozott hozzájuk Móricz Norbert, aki onnantól a basszusgitárosi pozíciót töltötte be a csapatba. Így 1997-ben már vele együtt készülhetett el az első nagylemez, a „Nem hall, nem lát, nem beszél”. A lemez legjobb dalának „Az én paradicsom” című nóta bizonyult, így ehhez forgatták életük első klipjét is. Az első videó után jött a második is, igaz, egy év elteltével, ami az Aladdin című számra készült s ami nagy sikert aratott.

A második nagylemez 1998-ban „Mesét, Álmot, Mámort” címmel, míg a harmadik 2001-ben „Kánaán” címmel került a boltok polcaira. Persze a nagylemezek kiadása között sem unatkoztak: egy maxi kiadásával színesítették a palettát „Álomférfiak” címmel.

Az igazi Szenzáció

Az igazi nagy, átütő sikert a 2003-as év hozta meg nekik, amikor is kiadták a Szenzáció című albumot, melyen több nagysikerű dal is felkerült: ilyen volt a Királylány és a Játszom is, amelyek nagyon széles körökben aratattak sikereseket, s a zenekar csillaga egyre fényesebben kezdett ragyogni. Az együttes bevallása szerint ez a lemez nagy áttörés volt a banda életében: A rádiók egyik közkedvelt formációja lett a négy srác, és egyre több és több helyre hívták őket, szinte nem is volt megállás. Ezt a hatalmas sikert is felülmúlhatta még az a klip, amit a Játszom című felvételhez forgattak egy amely a VIVA televízió a legsűrűbben játszott videói közé választott.

Pörgősebb dallal is arattak

A kissé melankolikus hangulatból újra a rockosabb stílusból merítettek klip-ötletet: leforgatták a Legyen valami! című szám videoklipjét, ami szintén hatalmas sikert hozott. Így mindhárom video(Királylány, Játszom, Legyen valami!) első helyezést ért el a VIVA Chart Show-n. Innentől kezdve már nem is volt kérdéses, hogy a rendkívül nagy sikert díjak sokasága koronázta meg: a Hooligans 2004-ben elvitt két Bravo Otto és egy Popcorn-díjat. A szakmai elismerés sem maradt el, az Arany Zsiráf helyére lépő Fonogram-díjátadón az év dala és a legjobb hazai modern rock zenekar kategóriában is nyertek, majd a díjesőre a Viva Comet tette fel a koronát.


Telt házat csináltak a PECSA-ban

Egy év múlva, azaz 2005. március 23-án megjelent a csapat legújabb albuma, ami hamar elérte az aranylemez státuszt. A korongot a PECSA-ban telt ház előtt mutatták be, a Szabadon című klip pedig ismét első helyezést ért el a VIVA Chart Show-n, rekordot állítva fel ezzel, hisz’ a Hooligans az első olyan zenekar, akinek zsinórban négy klipje is a lista csúcsára állhatott.

Persze, ez még nem volt nem minden, ugyanis április 29-én megkapták a Játszom című dalukért a Jakab Líra díjat. A Fonogram díjátadón két kategóriában is nyertek: elvitték a közönség díjat és a kedvenc magyar rockbanda díját is. Haza vitték az Arany Nyíl díjátadón az év zenekarának járó díjat is, tehát nyugodtan elmondhatjuk, hogy amit magyar zenekar elérhet, azt nekik szinte mind sikerült bezsebelniük.

Vírus című nagylemezükkel is hódítottak, szép számmal fogyott a halálfejes borítójú anyagból, ahol igencsak kemény húrokat is pengettek.

Bohémélet névvel dobták piacra a soron következő albumot, amelyből a Hotel Mámor és a Félember szinten nagyon nagyot szól, különösen a Félember, amely szinte egy vallomás az asszonyok felé, ugyanis „asszony nélkül minden férfi félember csupán…”

Tagcsere

A tagcsere a Hooligánokat is utolérte, ugyanis 2007-ben Móricz Norbi kiszállt a csapatból, helyére pedig Késmárki Zsolt került, akit a csapat és a rajongók is hamar elfogadtak. Privát mennyország néven ismét koronggal jelentkeztek, amely ismét bizonyította: a hooligánok mindig képesek sikert aratni.

Ha belenézünk a hivatalos honlapjukba, láthatjuk, hogy egyik fellépést követi a másik, tehát szinte soha nincs megállás, egyre másra hívják őket, szinte szétszedik a csapatot a szeretettel, amely persze édes teher a fiúk számára…

A hooligán mese elindult egyszer Szerencsről és hol van még a vége…

Olvass tovább: Tóth Tibi nem titkolózik tovább, a kellemetlen kérdésekre is válaszolt

– Havassy –

[2008.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még