2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Legenda született - Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertek
Nagy koncertre készül St. Martin
St. Martin hallotta a természet hangját?
Képgalériák
Képek a Baradlában adott koncertekről
Kapcsolatok
St. Martin
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
St. Martin koncert
[2008. augusztus 23.
szombat 18:00]

St. Martin az őstitkok nyomában

A jelek szerint ismét egy felejthetetlen koncertet ad majd a Baradla Barlangban St. Martin. Az ott eltöltött időről és a koncertek hangulatáról kérdeztük a muzsikust, aki őszintén beszélt érzéseiről.

"Őstitok lappang a testben
Őstitok a Föld mélyén
Ásito barlangok súgnak
Suttognak e Földtekén"

- Fergetegesek a pillanatok, melyeket átélhetek a Baradlában. – kezdte St. Martin, aki több mint tíz eve varázsolja el az odalátogató közönséget.

- Évekkel ezelőtt készítettem videoklipet ott a helyszínen, a legelső dalomból, amit a Cseppkövekről írtam a Barlang Himnuszaként. A tévés stáb egy órára magamra hagyott. Nyugodt voltam, figyeltem a Föld hangját. Üvöltött a néma csend. Elgondolkodtam, szinte számvetést készítettem életemről. A Barlangban élő állatok figyeltek csak, suttogtak rólam hogyan is kerül ide ez az idegen? – elevenítette fel lapunknak a muzsikus.

Kerülj közelebb a természethez!

A természet az, ami igazán érdekel és foglalkoztat! A Természet és az összefüggések. Hogyan érthetném meg, hogyan kerülhetnék közelebb hozzá!? – morfondírozott hangosan.

Szeretem ezt a milliőt, ezt a hangzást. Különlegesen érdekes! A látvány elkápráztat, a hangzás lenyűgöz! Egyedül is - amikor a zenekar helyére teszi a hangszereit - játszom a szaxofonon magamnak. Ilyenkor párbeszéd zajlik a Barlang és köztem. Micsoda megtiszteltetés, amikor utánoz, néha hozzátesz valamit. – mesélte.

Koncert a cseppkövek között

- Mivel az ország minden zugából érkeznek augusztus 23-án a koncertlátogatók és nem tudom, hogy ki az, aki hallott bennünket itt zenélni, ezért nem cserélem évről-évre a műsorunkat. Természetesen vannak új szerzeményeim, melyek a most készülő, 2008 őszén megjelenő albumomról csendülnek majd fel. Zenekaromon kívül lesz vendégművész Görögországból, aki buzukin játszik és énekelni is fog, tehát közös produkció lesz, azaz hangszerek csevegése. Elhívtam fiamat is, ő majd hangjával színesíti az előadásunkat. – vázolta fel a művész, hogy mire is számíthat az, aki megtiszteli a barlangot és muzsikust a részvételével.

– A Barlangban állandó hőmérséklet van, tehát biztosítva van számunkra, közel két órán keresztül az a +11 °C ! Figyelem! Nyáron is +11°C, akár milyen meleg van kinn! Kérem tisztelettel a vendégeket, hozzanak meleg ruhát, azok akik fázósak! – figyelmeztetett mindenkit.

Akik tehát szeretnének egy minden tekintetben különleges koncert részesei lenni, aminek segítségével közelebb érezhetik magukat a természethez és a művészet, illetve a cseppkövek ereje által egy új világot ismerhetnek meg, azoknak nem kell mást tennie, mint nyárig várni. Ugyanis a fent taglalt koncertre augusztusban kerül sor.

Képek a St. Martin Baradlában adott koncertekről

– bíró/havassy –

[2008.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még