2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Spigiboy eredetiben keverte Kristóf Katalint!
Az igaz mix! A fiatalság és a rutin keveredik Spigiboyék új vállalkozásában
Kioktatás és reklám a népszerű mixlemezen
Külföldre költözik Spigiboy? Hosszú hét és sok száz kilométer vár rá 
Megkezdődött a FŐHE - képes beszámoló a Nyíregyházi Főiskola megabulijáról
Kapcsolódó Kiadványok
Erős vs. Spigiboy: Hungaro-Transylvanian Megamix
Kapcsolatok
Erős vs. Spigiboy
Erős Attila
O-Zone
Dj. Spigiboy

Erős és Spigiboy népszerűsége a határon túl is töretlen

A sokak által ismert és kedvelt DJ páros annak ellenére, hogy folyamatosan dolgozik, ritkán hallat magáról. A fiúk hétvégéi szinte csak a zenélésről szólnak, de nem is csoda, hiszen mostanság több projekten is dolgoznak, amelyek még Magyarország határain is túlnyúlnak.

Közös pályafutásuk során sok helyen megfordultak már. Felléptek már - többek közt - Olaszországban, Görögországban, Németországban és Oroszországban is. A jövőben pedig tervbe van egy kijevi megaparty, valamit a román tengerparton való zenélés is.

Elmondásuk szerint a Schengeni egyezmény életbelépésével sokkal egyszerűbb lett a határon túli fellépések összehozása, alátámasztja ezt az is, hogy Magyarország után Szlovákiában zenélnek a legtöbbet. Bármennyire is hihetetlen, van különbség magyar – és magyar rajongók zenei ízlése között:

- A határok ugyan egyre kevésbé jelentik azt, amit korábban, ugyanakkor az egyes kultúraközpontok vonzáskörzete érzékelhető. Értem ez alatt, hogy hiába van Komárom és Komárno között pár száz méter, az egyik kultúrális vonzáspontja Budapest, míg a másiké Pozsony. Ez egyébként az országhatáron belül is érzékelhető - lásd. korábban Nyíregyháza - Budapest különbséget.

Csökken különbség

- Ez ma még mindig érzékelhető, azonban a különbség fokozatosan csökken. Ez talán az internetnek és az egyéb kommunikációs eszközöknek köszönhető. Meglepő talán, de azt érzékeljük, hogy az autópálya megnyitásával egyidőben a keleti országrész nagyot fejlődött  – mondta lapunknak Erős.

Azonban nem csak a közönség ízlése sokszínű, hanem a lemezlovasok repertoárja is. Egy-egy buli alkalmával biztosan hallunk saját dalokat és feldolgozásokat. Olyanokat is, melyek pár évvel ezelőtt még minden party „kötelező elemei” voltak.

- Mindig olyan dalokat játszunk, ami nekünk tetszik és reméljük, hogy másoknak is fog. Nem ragaszkodunk görcsösen egy saját zenei vonalhoz, egy lemezlovasnak éppen a szabadság a kezében lévő nagy erő – tette hozzá.

Erős és Spigiboy több magyar együttessel is dolgozott már, sőt Bukarestben a nemrég még nagyon népszerű O-Zone „atyjával” készülnek egy közös projektre. A páros most a szárnyai alá vett egy tehetségesnek ígérkező rappert, PIXA-t.

A nyár legnagyobb részében Magyarországon játszanak majd a srácok, ahol többek között a Party is a Groovy Thing című számra is tombolhatnak a bulizók, amely idén felkerült az Ibiza 2008-as lemezére.

Természetesen külföldön is találkozhatunk velük, hiszen Romániában és Szlovákiában is alakulóban van egy-egy project, amelyről többet egyelőre nem árultak el.

-Lukács Vera-
fotó: twisterclub.sk

[2008.06.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még