2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Juventus Mix Hat
Kapcsolatok
TNT
Pa-Dö-Dő
Desperado
Erős vs. Spigiboy
Crystal
Kozmix
Unique
Fiesta
Amorf Ördögok

Kioktatás és reklám a népszerű mixlemezen

Kovács „Nagyember” László lemeze igazodik az előtte megjelentekhez. Nem véletlenül a hatodik már a sorban. A nagy magyar slágerek szinte mindegyike megtalálható benne. Ha lassú, ha gyors nem probléma, hisz pont az a célja az albumnak, hogy buliban, a nagy pörgés közben is hallgathassuk az akár megható romantikus melódiákat is.

A borító nagyon jól sikerült, mondhatni meglepően találó. Ha kinyitom, meg is kapom a választ, hogy miért: kiírtak egy pályázatot és a belső füzetecskében az uno.hu portálon lezajlott szavazás alapján legjobbnak ítélt alkotásokat tanulmányozhatjuk. Egész jókat látni, nem lehetett könnyű kiválasztani a győztest, én még hármat szavaznék a legjobbnak, de talán igaza volt a voksolóknak, tényleg a győztes dobókocka és a bronzos felirat a nyerő.

A pályaműveken kívül megtaláljuk a dalok listáját csoportosítás szerint. A hatvanhat dalt három fő részre osztották: dance house mix, pop mix és retro mix. Talán azért 66 szám van rajta, mert a 6. CD a sorban? Vagy ez csak véletlen? Mindenesetre ki-ki ízlése szerint találhat magának tetszőt.

Bevallom, az első blokknál egy kicsit megijedtem, hogy mi lesz, ha végig ilyen lesz. Persze ez egyéni probléma, aki a house zenét kedveli, annak tuti telitalálat. Meg persze azt én is meg tudom állapítani - attól függetlenül, hogy nem az én világom -, hogy nagyon alapos zenei munkát hallani. Úgy is mondhatjuk, a remix remek. Nagyon jól válogatta össze a számokat, a váltásokat jól eltalálta. Nem akad meg a pörgés.

Dance House Mix

A dance house mixben olyan dalokat hallhatunk, mint a Kozmix Sok 100 éve, a Unique Mozaikja, a Desperado 2 felvétele, Erős és Spigiboy Álomhajója, a Budapest parádé himnusza: a Csak 1 nap van. Az első adagot a Crystal Jég a tűzben dala zárja, ami nekem nem igazából tetszett, hisz az énekesnő - Kati - hangja annyira el van ferdítve benne, hogy már-már humoros a hangzása.

Popos dalcsokor

A második résznél éreztem azt, hogy ez már inkább nekem való lesz. Egyrészt azért, mert jobban szeretem azt a fajta zenét, másrészt pedig…Ez nem is jó kifejezés így, hisz a mix ugyanolyan jó, mint az első részben, csak itt tetszenek a zenék, ezért magát a mixelést is jobban élvezem. Dallamos, rádióból sokat hallott slágerek így egyben még jobb hangzással: röviden talán így jellemezhetném. Hevesi Tamás, Romantic, TNT, Liza, V-tech.

Csak néhányan a hosszú listáról. Az Amorf Ördögök Nincsen a világon kezdetű dala önmagában megérne egy külön kritikát. Hozzá a gyors latinos Fiesta váltás nekem kicsit meredek. Tudom, megint én vagyok a hibás, de engem a szám annyira ledöbbent és leköt, hogy fel se fogom a Fiesta váltást, csak pár perc múlva eszmélek, hogy már más szól. Két bónusz dalt is találunk ott Sterbinszkytől, Feedback és Axe-the new Style címmel.

Retro egyveleg

A harmadik múltidéző rész is jól sikerült. Bár szerintem a retro nem a legjobb kifejezés. Jó tényleg, régebbi dalok ezek, van is olyan, ami beillene retrónak: a Pa-dö-dö, Soho Party, a Happy Gang és a Hip Hop Boys. De ha a pop mixben vannak TNT számok, akkor hogyhogy itt is van? Az jó, hogy pop zene, de akkor retro is egyben? Jó persze már nem is létezik a TNT, de ezt elég sok más együttesről is elmondhatni a lemezről. De hallhatunk itt ezer éve elfeledett dalokat is. Egynyári slágereket, tüzes szambát, parti zenét és lassabb számokat is.

Kioktatás

Meglepő módon az utolsó dal után egy oktató vagy inkább kioktató szöveget hallunk, ahogy ők hívják, személyiségi tesztet. Melyben a hamisítványokra és a fájlcserélő programokkal letöltött anyagokra hívják fel a figyelmet. Juventus mixről lévén szó, sok Juventus szlogen is elhangzik.

Egy balatoni nyár…

A nóták kiválogatásához és a vágáshoz gratulálok, jól sikerültek. Akik pedig szeretik -mindhárom- a lemezen megtalálható stílust, biztos vagyok benne, hogy nagyot fognak bulizni rá. A retro résznél pedig be fog ugrani egy-egy rég elfeledett sztori, barát, barátnő, vagy egy egész balatoni nyár…

– Pernyész Kitti –

[2008.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még